Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου ισχύ παρεκκλίσεων για αγροτεμάχιο με προσωπο σε δημοτική οδό


Recommended Posts

Συναδέλφισσα , κρίσιμες ημερομηνίες για την Αττική είναι αυτές των ΦΕΚ 707Δ/1979 (αν η ιδιοκτησία σου ανήκει στις ζώνες Α και Β Αττικής σύμφωνα με το ΦΕΚ αυτό) και 284Δ/1983.

Από την στιγμή που το γήπεδο σου έχει δημιουργηθεί προ της ισχύος αυτών, τα οποία επιβάλλουν αρτιότητα 20 στρ. τότε εξασφαλίζεις αρτιότητα. Ελεγξε προσεκτικά τους τίτλους καθώς στην περίπτωση σου έχεις συνεχόμενες ιδιοκτησίες.

Οσον αφορά το "μπαινοβγαίνει" στον οικισμό δικαστών και εισαγγελέων, δεν το καταλαβαίνω. Για την περιοχή αυτή υπάρχει πολεοδομική μελέτη από παλιά και τα όρια της είναι σταθερά απ' όσο γνωρίζω.

Είσαι κοντά στα όρια της περιοχής μήπως και υπάρχει ασάφεια ως προς την εφαρμογή αυτών?

Link to comment
Share on other sites

feidelliou , πρόσεχε πολύ διότι αν είσαι εφαπτόμενη των ορίων του ΟΣΔΥ μάλλον είσαι μέσα στο εθνικό πάρκο Σχινιά και δεν χτίζεται τίποτα.

Δες με προσοχή το ΦΕΚ  395Δ'  από 3-7-2000 και κυρίως τον χάρτη του .

 

Αν είναι έτσι , τότε μπορεί να είναι παράνομη ΚΑΙ η τακτοποίηση....

 

ΥΓ. Υπάρχουν 2 συνεταιρισμοί με εγκεκριμένο σχέδιο στην περιοχή. Ο Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Δικαστικών Υπαλλήλων ( ΟΣΔΥ ).

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nzerman πρέπει να έχεις οικόπεδο 4 στρ για να χτίσεις εκτός σχεδίου. αλλά αυτά τα 4 στρέμματα πρέπει να είναι οντότητα εως το 10/1978. υπάρχουν και εξαιρέσεις και χτίζει αν βλέπει σε κοινοτικό, εθνικό κ.τ.λ. δρόμο. το δικό μου βλέπει σε χωματόδρομο.  

ψάχνω να βρω αν υπάρχει νόμος που μου επιτρέπει να βγάλω άδεια και να χτίσω! 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

δλδ αυτό ισχύει? http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108162.html

το αρθρο 2 ΙΙ δδ με καλύπτει? 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημέρα,

Θέλω να μου παραχωρήσουν μια χέρσα έκταση σε εκτός σχεδίου περιοχή για κατασκευή Κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Το γήπεδο είναι 8 στρέμματα και εφάπτεται σε κοινοτική οδό η οποία είναι και η μοναδική πρόσβαση σε αυτό.Το ερώτημα μου είναι μέχρι πόσα μέτρα φτάνει το πρόσωπο αν ζητήσω παρέκλισση?

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβεις,για να χτίσεις κτηνοτροφική μονάδα πρέπει να έχεις 100m απόσταση από κοινοτική οδό,ωστόσο μεταξύ του γηπέδου και της οδού δεν υπάρχει κάποιος δρόμος πρόσβασης (αγροτικός) γιατί είναι χέρσα έκταση.Οπότε ο μόνος τρόπος όπως το σκέφτομαι είναι να δείξω ότι το γήπεδο μου φτάνει μέχρι την οδό.Και ρωτώ στην παρέκλισση που θα πάρω ποια είναι τα ελάχιστα μέτρα για πρόσωπο..Ο νόμος λέει οτι για γεωργικοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μπορείς να πάρεις παρέκλισση για το πρόσωπο του γηπέδου αλλά δε διευκρινίζει τα μέτρα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός   

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εύκολο, παράπεμψε μας στην διάταξη η οποία καθορίζει τους όρους και περιορισμούς δόμησης για κτηνοτροφική μονάδα σε εκτός σχεδίου.

Δεν είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, γενικά μιλώντας, να έχεις πρόσωπο επί οδού.

Link to comment
Share on other sites

Στο ν. 4056/12 αναφέρει τις απαιτούμενες αποστάσεις και ανά κατηγορία οδού σε σχέση με τον αριθμό ισοδύναμων ζώων που προβλέπονται να σταβλίζονται στην υπό ίδρυση κτηνοτροφική μονάδα. Στον πίνακα 2, γίνεται αναφορά για τις ελάχιστες αποστάσεις της μονάδας από εθνικές και επαρχιακές οδούς. Για δημοτική οδό (πρώην κοινοτική) δεν αναφέρει κάτι εκτός και αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος που το ερμηνεύει. 

Αν απαιτείται όπως λες απόσταση 100 μ. σημαίνει ότι η οδός  είναι επαρχιακή (αριθμός ισοδύναμων ζώων πάνω από 41) ή εθνική (αριθμός ισοδύναμων ζώων από 21-40).

Πως θα δείξεις ότι το γήπεδο σου εφάπτεται στην οδό? Ιδιοκτησιακά το παρακείμενο επί της οδού γήπεδο σε ποιόν ανήκει?

Λίγο μπερδεμένα τα λες. 

Το γήπεδο θα πρέπει να έχει πρόσβαση με κάποιο τρόπο. Αν δεν έχει μπορεί να αποκτήσει δουλεία διόδου. Πως θα λειτουργήσει η μονάδα χωρίς πρόσβαση σε δρόμο?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.