Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ και οφθαλμίατρος


Samdreamth

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Πως θα βρούμε όμως ποιοι γιατροί αναγνωρίζουν ΤΣΜΕΔΕ ; Ή απλά όσο πάει το μαλλί μείον ό,τι αναγνωρίζει το ΤΣΜΕΔΕ ως έξοδο ;

Link to comment
Share on other sites

αυτό το 2ο, όπως με τους οδοντογιατρους. βεβαια για τα laser μπορει να βαζουν προϋποθεσεις π.χ. μυωπία από 5 και ανω για να παρεις τα 300, δεν το ξερω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας

Link to comment
Share on other sites

Στο ΤΣΜΕΔΕ , υπάρχει κατάλογος με όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς.

 

Yπάρχει κατάλογος με συμβεβλημένους γιατρούς για απλές εξετάσεις και όχι για τέτοιου είδους εξειδικευμένες επεμβάσεις. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί : η λίστα υπάρχει, προκειμένου να πηγαίνει κάποιος εκεί και να του αναγνωρίζεται στο 100% το κόστος επίσκεψης, ενώ για οποιονδήποτε άλλο γιατρό εκτός λίστας καλύπτεται ένα Χ (φιξ) ποσό που αναγνωρίζει το ταμείο.

 

Με απλό παράδειγμα :

 

(για εντός λίστας) : πας, εξετάζεσαι, ενημερώνεις πως είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, σου κόβει απόδειξη για 30Ε, πας στο ΤΣΜΕΔΕ και τα παίρνεις ΟΛΑ πίσω (το 'χω κάνει με οφθαλμίατρο).

 

(για εκτός λίστας) : πας, εξετάζεσαι, σου κόβει μία απλή απόδειξη (με ό,τι ποσό αυτός χρεώνει), πας στο ΤΣΜΕΔΕ και παίρνεις το Χ ΑΝΩΤΑΤΟ ποσό που ορίζει το ταμείο για τις επισκέψεις, δηλαδή κόστος γιατρού μείον το Χ ποσό. Εννοείται ότι το χαρτάκι που μας δίνουν, το κρατάμε και το καταθέτουμε στην Εφορεία γιατί το υπόλοιπο που ΔΕΝ αναγνωρίζεται, περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην Εφορεία, προκειμένου να εκπίψει (δεν ξέρω αν εκπίπτει κατά πόσο εκπίπτει αυτό, δηλαδή στο 100% ή όχι).

Link to comment
Share on other sites

στην επαρχια υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ειναι κανεις συμβεβλημένος.

επιπλεόν το μπλε χαρτακι με την εγκριθεισα δαπάνη κάνει και κανα χρόνο να΄ρθει

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Να ρωτήσω κάτι κ εγώ με τη σειρά μου. Έχω Α.Π.Υ. από γιατρό στις 30/06. Στις 17/07 Α.Π.Υ. από οφθαλμίατρο και περιμένω να πάρω απόδειξη από το κατάστημα οπτικών που παρήγγειλα τα γυαλιά μου για να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ. Διάβασα στον οδηγό ότι μπορώ να πάω μέσα σε διάστημα 3 μηνών για να πάρω πίσω τα χρήματα που μου δικαιολογούν. Ισχύει αυτό? Ή τα έχασα???΄:sad:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.