Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, διάβαζα όλη μέρα τα σχόλια σας και απλά θα σας πω την δικιά μου εμπειρία. Αφού τελείωσα το Πολυτεχνείο, γράφτηκα ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΕ όπως όλοι. Μετά από ένα χρόνο χωρίς εργασία αποφάσισα να πάω για διδακτορικό στο εξωτερικό όπου λόγω μαθημάτων σε προπτυχιακούς φοιτητές είχα το δικαίωμα να βγάλω αριθμό εθνικής ασφάλισης. Εχοντας αυτό τον αριθμό, έστειλα ένα γράμμα στο Υπουργείο Εργασίας και ζήτησα την εξαιρεσή μου από όλους τους κλάδους ασφάλισης (όποιος θέλει το γράμμα μπορώ να του το στείλω σε πμ για να δει τι ακριβώς έγραψα). Οντως μετά από ένα δίμηνο με εξαίρεσαν και για τα επόμενα 4 χρόνια δεν πλήρωσα τίποτα. Οταν με το καλό γύρισα στη πατρίδα για να κάνω το στρατιωτικό, ζήτησα επανένταξη πάλι με ένα γράμμα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Ε101 όπως ανέφερε προηγουμένως ένας συνάδελφος). Με επανένταξαν κανονικά μετά από 6 μήνες. Η αλητεία στην υπόθεση είναι ότι παρόλο που είχα μόνο ένα έτος ασφάλισης, έπρεπε να πληρώνω εισφορές σαν μηχανικός με περισσότερα από 5 χρόνια ασφάλισης (ας το δεχτούμε και αυτό...ότι ισχύει από την ημέρα απόκτησης πτυχίου η εργασιακή εμπειρία). Προφανώς τώρα με βοηθούν οι γονείς μου λόγω μειωμένων αποδοχών-ανεργίας για τις εισφορές, καθώς άνοιξα βιβλία ως ΕΕ. Η λύση δεν είναι απλή. Εχουμε υποτίθεται το γελοίο ΤΕΕ να κοιτάει για τα δικαιώματα μας και να προσπαθεί να κάνει καλύτερο το εργασιακό-ασφαλιστικό περιβάλλον (πλέον κάνει το ακριβώς αντίθετο...). Εκεί πρέπει να δοθεί βάση και οργάνωση. Ας φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας, να συγκεντρώσουμε στοιχεία και να ζητήσουμε τα απολύτως λογικά μέσω του ΤΕΕ. Ανεργοι μηχανικοί, που δεν μπορούν να δώσουν εισφορές για σύνταξη, ας πληρώνουν μόνο τον κλαδο υγείας και προφανώς τα χρόνια δεν πιάνονται ως συντάξιμα. Εάν θέλεις πλέον να μπορείς να διαγραφτείς τελείως με την προϋπόθεση ότι μπορείς να λάβεις πίσω τις εισφορές που έχεις καταβάλει κλπ. Η ιστοσελίδα του Μηχανικός, είναι εξαίρετο εργαλείο και μπορεί να συμβάλει πλήρως στην μετέπειτα οργάνωση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστές οι προτάσεις του ChrisArgy για το τι πρέπει να απαιτήσουμε: μόνο κλάδο υγείας σε ανέργους/υποαπασχολούμενους, δικαίωμα oριστικής διαγραφής ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ που δόθηκαν για σύνταξη, εφάπαξ, επικουρική μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι το δίκαιο: δε θέλω τη σύνταξή σας, επιστρέψτε μου τα λεφτά που έβαλα στο ταμείο για τον σκοπό αυτό.

 

Να υπενθυμίσω ότι στη Θεσσαλονίκη ήδη οργανώνεται μια ομάδα. Είμαστε γύρω στα 7 άτομα ήδη κ όποιος θέλει να συμμετάσχει ας στείλει mail στο [email protected].

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Σήμερα ήμουν στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα για διαγραφή. Η απάντηση ήταν ότι διαγραφή μπορούμε να κάνουμε άμα θα φύγουμε εξωτερικό. Τους είπα ότι θέλω να γραφτώ ΟΓΑ ή ΙΚΑ η απάντηση είναι ότι όσοι είναι με το νέο δηλ μετά το 1992 δεν μπορούν.

Η διαγραφή εξαρτάται από το ΤΕΕ αν τους στείλει χαρτί να μας διαγράψου αυτοί δεν έχουν πρόβλημα και ότι όλα εξαρτιούνται από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

πριν απο ενα μήνα περίπου σε μια ενημέρωση για τα αυθαίρετα στο τεε Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε και η προεδραρα και μας είπε ότι εξετάζεται από το τεε το θέμα να μπορεί να γίνει παύση έως και 2ετη..από τότε δεν έχει ακουστεί κάτι νεότερο..

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι Ικαρος13 που νιώθεις έτσι. Στο χέρι μας είναι. Μπορούμε το επόμενο ΣΚ αντί να βγούμε για καφέ να μαζευτούμε όσοι ενδιαφερόμαστε, να γράψουμε μια επιστολή, με υπογραφές και να δοθεί στο Πρόεδρο του ΤΕΕ (αντε να δω πως θα βγάλουμε άκρη με τον Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ...αλλα η προσπάθεια μετράει). Μετά από αυτό, τόσες σοβαρές κινήσεις από ανεξάρτητους μηχανικούς έχουν γίνει για την διοίκηση του ΤΕΕ, όμως δυστυχώς τα παλαιά μέλη...τρέμουν να ψηφίσουν νέο αίμα μήπως χάσουν τα δικαιώματα ττους (βλέπε Προσ.Ενεργειακούς Επιθεωρητές!).

Επίσης, επειδή δεν είναι μόνο το ΤΕΕ αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που εμπλέκεται, καθώς αυτό μπορεί να σε εξαιρέσει από τους κλάδους, εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή μας, καθώς συνολικά λιγότερο από 10 άτομα ασχολούνται για τα ενδοκοινωτικά εργασιακά!!!! Δλδ έχουμε χιλιάδες Ελληνες να φεύγουν και 10 άτομα ασχολούνται με τη διαγραφή, εξαίρεση και καθορισμό συντάξιμων ετών!! Συνάδελφοι, σε εμάς έγκειται αν θα προχωρήσουμε μπροστά. Μπράβο στα παιδιά από Θεσσαλονίκη. Στο επόμενο ηλ. τεύχος του ΤΕΕ ας στείλουμε συγκεντρωτικά κάτι για τα αιτήματα των άνεργων μηχανικών ώστε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα διαπραγμάτευσης. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε όλες αυτές τις εισφορές την στιγμή που δεν υπάρχει εργασία. Αλλη λύση, να γραφόμαστε στον ΟΑΕΔ, και να παίρνουμε επίδομα (που είναι απόλυτα λογικό και θα έπρεπε να γίνεται) ώστε να πληρώνουμε έπειτα τις εισφορές. Να δω εως πότε θα κατεβάζουμε το κεφάλι κια θα δεχόμαστε τις φασιστικές αποφάσεις εκ δεξιών και αριστερών!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όσο οι νέοι Ελευθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν, θα συνεχιστεί η μή εκπροσώπηση τους από το ΤΕΕ. Όσο αφήνουμε να πηγαίνουν μονο οι δυκτυομένοι και χορτασμένοι μηχανικοί, και να εκπροσωπούνται μόνο αυτοί στο ΤΕΕ, τόσο το ΤΕΕ θα φροντίζει τα δικά τους συμφέροντα, όπως για παράδειγμα την μη αύξηση των εισφορών στους παλιούς (άραγε δεν τίθεται θέμα αθέμητου ανταγωνισμού όταν εγώ θα καλούμαι να πληρώσω 750 ευρώ ανα μήνα ενώ ο άλλος 340?). Απλά πράγματα, όσο δεν ψηφίζουμε, δεν υπάρχουμε.... (τα λέω για να τα ακούσω και εγώ, που ποτέ δεν πήγα να ψηφίσω...)

 

Παρακαλώ επίσης κάποιος αν γνωρίζει να μας πεί τι συμβαίνει στη παρακάτω περίπτωση.

Έστω κάποιος δεν πληρώνει εισφορές για παράδειγμα, γιά 3 χρόνια, ούτε κάνει διακανονισμό. Για αυτά τα τρία χρόνια δεν του θεωρούν βιβλιάριο υγείας και δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συνέχεια πάει στο ΤΣΜΕΔΕ να κάνει διακανονισμό. Στο ποσό που θά πληρώσει συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος υγείας για τα έτη που έχασε? Αν ναί τότε πρόκειται για πραγματική κλοπή, διότι ο κλάδος υγείας δεν είναι αποταμιευτικός και δεν μπορεί να πληρώσεις για παροχή που δεν έλαβες. Γνωρίζει κανείς?

Επίσης δευτερη ερώτηση.... η μετάβαση σε μεγαλύτερη κλάση ανα τριετία ισχύει και για αυτούς με εξαρτημένη εργασία/ωρομίσθιο? Είναι γνωστό ότι αν οι εισφορές από τη μισθωτή εργασία δεν επαρκούν για να καλύψουν το ποσό των ασφαλίστρων της κλάσης, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά από τον Μηχανικό. Αν ισχύει, καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξουν συνάδελφοι που ενώ οι αποδοχές τους θα παραμείνουν σταθερές ( για να μη πώ ότι θα μειωθούν κιόλας) η κλάση θα ανέβει με αποτέλεσμα οι κρατήσεις να μην επαρκούν.

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά όσο δεν οργανωνόμαστε τόσο θα μας πατάνε. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι μηχανικοί δεν έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.. (δημ. υπάλληλοι μηχανικοι, ιδιωτικοί υπαλ. μηχανικοί κτλ)

 

Όλοι θα έπρεπε να απαιτήσουμε σύσσωμοι την μείωση των εισφορών των νέων ασφαλισμένων...άνω 5ετίας. Όταν οι βασικοί μισθοί έχουν μειωθεί τόσο πολύ, πως γίνεται να απαιτούν τέτοιες εισφορές;

 

Που είναι τα δικαιώματα μας;;

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.