Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

επειδη ψαχνομαι κι εγω για δουλεια στο εξωτερικο,εαν προκυψει μια θεση εργασιας, θα εχω προβλημα εαν θα εχω ηδη διαγραφει απο τεε και τσμεδε;μονο το πτυχιο μου δεν θα μου ζητησουν εξω;τους νοιαζει αν θα ειμαι μελος του τεε και του τσμεδε;

 Πληρώνεις τις εισφορές στο ΤΕΕ και με νέο έγγραφο που θα σου αποσταλλεί από ΤΕΕ πας ΤΣΜΕΔΕ. Και νωρίτερα μπορείς να πας ΤΣΜΕΔΕ αλλά θα σου πουν οτι η διαγραφή από ΤΕΕ κοινοποιήθηκε μόνο σε σένα και το περιμένουν κι αυτοί μετά από κανένα μήνα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ήξερα πως η πλειοψηφία πληρώνει. Πού τα βρίσκουν δεν ξέρω. Ίσως από τις καλές εποχές και ας είναι καλά οι μπαμπάδες. Πάντως αφού τα δίνουν καλά κάνει το ταμείο και τα παίρνει από τα κορόιδα.

Σημασία έχει όπως πάμε, το λίπος κάποια στιγμή θα καεί χωρίς ανάπτυξη και με μαθηματική ακρίβεια σύντομα αυτοί που πληρώνουν θα είναι λιγότεροι από αυτούς που παίρνουν.

 

 

Δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία πληρώνει, και αυτό όχι μόνο για το δικό μας ταμείο. Συμβαίνει το αντίθετο κατά την γνώμη μου. Είναι παραπλανητικές αυτές οι δημοσιεύσεις  που κάνουν στα ΜΜΕ και τα στατιστικά στοιχεία που τους δίνουν.

Επειδή τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να ελεγχθούν, πετάνε νούμερα στον αέρα. Προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ενοχές και εκφοβισμό με κατασχέσεις κλπ. Η πραγματικότητα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν. Δεν μπαίνει χρήμα στα ταμεία γιατί απλά δεν υπάρχει χρήμα. Και αυτοί που μπορούν και πληρώνουν, μέχρι πότε θα αντέξουν? Δεν είναι μόνο οι εισφορές όπως ξέρουμε, μας την πέφτουν από παντού.

Link to comment
Share on other sites

Κόιτα, είναι εύκολο να λέμε ότι κάποιοι πετάνε έτσι νούμερα στον αέρα για εντυπώσεις....Δεν λέω ότι αποκλείεται προσοχή. Αλλά για να το αναιρέσεις πρέπει αντίστοιχα να παρουισάσεις αντίστοιχα στοιχεία. Ετσι και στις πολιτικές δημοσκοπήσεις. Βγάζουν πχ ένα κόμμα πρώτο και κάποιοι λεν ότι δεν είναι έτσι, ψέματα, στημένα κτλ....Υπάρχει άλλος τρόπος για το ανάποδο πχ?

Αυτό που μπορούμε τουλάχιστον να αποκομίσουμε είναι από την περιδέουσα ατμόσφαιρα, από το περιβάλλον μας κτλ....Βλέπω λοιπόν ότι πχ στα σεμινάρια που ήμουν οι 3 δεν πληρώνουμε οι 15 (που είχα επαφές και τα συζητούσαμε) πληρώνουν. Οσες φορές έχω κατέβει στο ΤΣΜΕΔΕ ή έχω μιλήσει με ανώνυμους συναδέλφους πάλι οι περισσότεροι πληρώνουν. (Δεν έχει σημασία εύκολα ή δύσκολα, πληρώνουν δεν πληρώνουν έχει).

Στη μικρή οικογένεια του φόρουμ μας πάλι, υπάρχουν συγκεκριμένα ενεργά άτομα που αναφέρονται σε αντίστοιχα θέματα και πολλά άλλα άτομα ούτε που γράφουν σε ανάλογα post. Αρα μάλλον δεν τους ενδιαφέρει το θέμα γιατί δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Επίσης κάποτε στο φορουμ είχε γίνει μία ανώνυμη ψηφοφορία για τις εισφορές. Πάλι εκεί εμφανίζονταν οι περισσότεροι ότι πληρώνουν.......

 

Από αυτά τα λίγα βγάζω κάποια συμπεράσματα. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω.

Και επιμένω, αν ποντάρουμε στο γεγονός να καεί το λίπος και των υπόλοίπων ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν και τότε να γίνει κάτι, ζήτω που καήκαμε. Ο χρόνος για πολλούς από εμάς θα έχει τελειώσει.

Με κάποιο τρόπο ΣΗΜΕΡΑ πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι. Πως? Δεν ξέρω αλλά πρέπει να σκεφτούμε άμεσα ΟΛΟΙ. Μπορούμε όμως ΟΛΟΙ? Αυτό είναι το ζήτημα

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς με ποιά κριτήρια μπορεί να κάνεις αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ και να σου την δεχτούν; Μόνο οικονομικοί λόγοι (αποδεδειγμένα λογώ εισοδήματος οτι δεν μπορείς να καλύψεις τις εισφορές σου) ή επειδή δεν ασκείς το επαγγελμα του μηχανικού (ενώ μπορεί να έχεις ένα μικρό εισόδημα από άλλες δραστηριότητες) ή να καλύπτονται ταυτοχρόνως και τα δυο μαζί; Αν εγώ για παράδειγμα έχω κατά το τελευταίο έτος πολύ μικρό εισόδημα (π.χ 2000 ευρώ ακαθάριστο εισόδημα) από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ως μηχανικός θα μου κάνουν δεκτή την αίτηση διαγραφής;

Ρωτάω γιατί είμαι και εγώ στην φάση που θέλω να διαγραφώ από το ΤΕΕ λόγω των δυσβάσταχτων εισφορών και αναδουλειάς.........

Link to comment
Share on other sites

Θα σου την κάνουν πιστέυω 99%....100% θα ήταν άμα είχε μηδέν εισόδημα. Πλέον είναι πιο εύκολη η διαδικασία της διαγραφής.

Link to comment
Share on other sites

Θέμα: « Άδικη μεταχείριση μηχανικών που δεν ασκούν το επάγγελμά τους από το ΤΣΜΕΔΕ».

 

ΠΡΟΣ … ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ,

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα μηχανολόγου μηχανικού που από το 1992, δεν έχει εργαστεί ποτέ ως μηχανικός και δεν έχει κάνει ποτέ έναρξη στην εφορία.(Οι μηχανικοί μόλις πάρουν το πτυχίο τους δίνουν εξετάσεις στο τεχνικό επιμελητήριο για να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από τότε, είναι αυτόματα ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ είτε δουλεύουν είτε όχι)

Η εν λόγω μηχανικός, μεχρι το 1999 πλήρωνε τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ παρόλο που δεν ασκούσε το επάγγελμα. Απο το 1999 μέχρι το 2010 δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εισφορές, ενώ όλο αυτό το διάστημα ζητούσε από το ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης διαγραφή (ώστε να μην αυξάνεται το χρέος) και της απαντούσαν ότι αυτό δεν γίνεται, έλεγαν δε ότι δεν χρειάζεται να διαγραφεί κάποιος αφού οι οφειλές δεν γίνονται απαιτητές.

Το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει μηχανισμό είσπραξής σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει από το 1947. Για να διαγραφεί κάποιος από το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει πρώτα να τον διαγράψει το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ).

Την δεκαετία αυτή, το ΤΕΕ δεν έκανε καθόλου διαγραφές, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις Συμπερασματικά είτε κάποιος εργάζεται ως μηχανικός είτε όχι, πρέπει να πληρώνει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ και συνδρομή στο ΤΕΕ.

Το Δεκέμβριο του 2010 έκανε αίτηση διαγραφής από το ΤΕΕ και το 2012 έγινε δεκτή (λόγω κρίσης τότε άρχισαν να διαγράφουν μηχανικούς). Από το 2009 και μετά μεγάλος αριθμός μηχανικών ζητά διαγραφή από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ.

Βέβαια η εν λόγω μηχανικός παρόλο που δεν εργάστηκε ποτέ σαν μηχανικός, δεν της έγινε αναδρομική διαγραφή από το 1999 με αποτέλεσμα το χρέος από το 1999 έως το 2011 που έγινε η διαγραφή να υφίσταται και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο .

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να επιλύσετε το πρόβλημα αυτό που απασχολεί μηχανικούς που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να είναι μέλη του ΤΕΕ , αλλά να μπορούν να κάνουν διακοπή από το ΤΣΜΕΔΕ όταν δεν εργάζονται και δεν ασκούν το επάγγελμα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

 

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=234&catid=211&artid=9676

Σχετικα με την αιτηση και γενικα προς ενημερωση και ενοποιηση των ενεργειων και των πληροφοριων δειτε τους ακολουθους συνδεσμους απο το σαιτ της Ελληνικης Βουλης, την απο 2 Οκτωβρη 2013 ερωτηση των ανεξαρτητων βουλευτων Γιαννη Δημαρα Β Αθηνων και Γαβριηλ Αβραμιδη Α Θεσσαλονικης προς τον υπουργο Χρυσοχοιδη το οποιο αναφερεται στο γενικοτερο θεμα μεσω συγκεκριμενου παραδειγματος μηχανικου (που η περιπτωση της ειναι καρμπον και η δικη μου αν αλλαξω λιγο τα νουμερα) http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8207812.pdf και τι ενεργειες εκανε ο υπουργος κ.Χρυσοχοιδης στις 21 Οκτωβρη 2013 http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8233542.pdf οπου βασικα ζητα την συμβουλη του ΤΕΕ αφου οπως λεει ο ιδιος το ΤΕΕ ειναι ο θεσμοθετημενος συμβουλος για θεματα μηχανικων για να διερευνησει, οπως λεει, την δυνατοτητα επιλυσης των θεματων αυτων.

Δεν ξερω απο την μια μου δινει καποιες ελπιδες αυτο εν μεσω της προθεσης να δηλωσω διαγραφη αναδρομικα απο ολα (Περιφερεια, ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ) και οτι γινει και απο την αλλη θυμαμαι αρθρα σαν αυτο του Συνηγορου του Πολιτη που εχουν δημοσιευτει 13 χρονια πριν και που αναφερονται σε καποιο απο τα βασικα θεμελιωδη δικαιωματα (ναι ισως εχει χιλιοειπωθει αυτο αλλα δεν εχει αποκατασταθει η αρχικη ουσια των δικαιωματων του ατομου οπου και ο μηχανικος ανηκει εκει) http://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el.problima-upagogis.37223 και http://www.synigoros.gr/resources/docs/206969.pdf και θυμιζω οτι οταν τα πραγματα επαναλαμβανονται συνηθως δεν αγγιζεται στο βαθος κατι το θεμελιωδες που συνεχιζει να ειναι καταπατημενο,

Το Δικαιωμα Αυτοδιαθεσης.

Ο μηχανικος εχει εξαιρεθει απο αυτο. Οχι τα τελευταια 25 χρονια ..... αλλα απο το 1926 και 1940 με τους ιδρυτικους νομους του ΤΕΕ (Π.Δ.27 Νοεμβρ./ 14 Δεκ. 1926, όπως τροποποιήθηκε με Ν. 1486/84) και του αρθρ. 6 Α.Ν. 2326/40 «περί ΤΣΜΕΔΕ».

Κατα την αποψη μου σε οσες ενστασεις, θεσεις, πορισματα κλπ. εχω δει, δεν εχω δει να αγγιζεται το σημαντικο θεμα οπως η τοτε επικρατουσα οικονομικη και κοινωνικη και επαγγελματικη κατασταση

(το περιβαλλον δηλαδη, το σκηνικο το οποιο απαιτουσε τετοιου ειδους σχεδιασμο και ψηφισης νομων Τοτε δηλαδη το 1926 και το 1940! --- καλα διερωτομαι το περιβαλλον του τοτε με το τωρα, ποση σχεση εχει και σε ποια σημεια ??!! 1929 το μεγαλο κραχ στην αμερικη και το 1940 στα προθυρα εμπλοκης σε πολεμο, ποσο ομοια παρουσιαζουν σημεια αραγες, ποση αναγκη για μηχανικους τοτε και ποση τωρα, ποσοι μηχανικοι εβγαιναν απο το Πολυτεχνειο τοτε και ποσοι τωρα ??! και γιατι αυτο δεν εγινε με κανεναν αλλο κλαδο επαγγελματιων παρα μονο στους μηχανικους ??!)

και που ειναι πιθανο να επαναλαμβανεται τυφλα!!

(εξυπηρετωντας υποτιθεται καποια συμφεροντα ενω ο καθενας κοιταει να επιβιωσει-βολευτει οπως μπορει --- νομος ζωης και αυτος).

Αν διαβασετε το ανωτερω πορισμα του Συνηγορου του Πολιτη τα ιδια ειχαν γινει και το 1999 με την διαφορα οτι το ΤΕΕ ειχε δεσμευτει με αποφαση της ΔΕ του το 1999 να εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. «τη συνολική και υπεύθυνη νομοθετική ρύθμιση του θέματος», πουντη αυτη απο το 1999 ???!!!

Και τωρα ο νυν υπουργος Χρυσοχοιδης ζητα την συμβουλη του ΤΕΕ προς την εξευρεση διαφορων. Θελω να πιστευω, με καποια μετρια επιφυλαξη βεβαια, οτι το γεγονος οτι τωρα το ζητα ο Υπουργος εστω και κατω απο την πιεση 2 ανεξαρτητων βουλευτων να ειναι καλυτερο απο το κλιμα του 1999. Γιατι αυτο παει απο πανω προς τα κατω οσον αφορα την ισχυ της εξουσιας .... που βεβαια ξεκινησε απο εναν απλο/η πολιτη-μηχανικο ο οποιος προσεφυγε σε εναν απο τους αντιπροσωπους του στη βουλη των ελληνων.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνουν και εφαρμόζουν πραγματικά χρήζει επιστημονικής διερεύνησης ή αλλιώς χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση.....

 

ckiriako πολύ καλό και αναλυτικό το pdf....

Πολυ καλη παρατηρηση! Αν λοιπον πας εδω στους νομους που ειχα βρει θα δεις για τον ιδρυτικο νομο περι ΤΣΜΕΔΕ και θα δεις  τι διαγνωση πρεπει να βγαλουμε για το που εχουμε μπλεξει συναδελφοι γιατι δυστυχως τα πολυ περασμενα ξεχνιουνται μεν ....αλλα εμενα η εμπειρια και αποψη μου ειναι οτι επειδη εμεις τα ξεχναμε η δεν μαθαινουμε εμεις για αυτα, αυτο δεν σημαινει οτι και αυτα εχουν σταματησει να μας επηρεαζουν. Οχι δεν λειτουργουν τα πραγματα ετσι δυστυχως.

Δες λοιπον το νομο 2326 του 1940 .... και δες τις λεξεις κλειδια που κατ'εμε περιγραφουν το που μπλεξαμε:

Αναγκαστικοι Νομοι, Εφημερις της Κυβερνησεως του Βασιλειου της Ελλαδας

 

Αν πας και διαβασεις λοιπον ολον το νομο https://drive.google.com/folderview?id=0Bw_7rOeBHoxzSUdwWTRJU09nTzA&usp=sharing

θα δεις οτι τα περισσοτερα αν οχι ολα απο αυτα που εμεις παραπονιομαστε στα συνγχρονα χρονια ηταν ηδη εγκαθιδρυμενα απο τοτε!! Ποτε? Απο το 1940  .... και αν δεις ποιος υπογραφει τον νομο θα δεις ενα αλλο ονομα της ιστοριας που μολις την γιορτασαμε: Ιωαννης Μεταξας.

Τι θελω να πω?

Θελω να πω οτι το ΤΣΜΕΔΕ ιδρυθηκε επι Βασιλεος των Ελληνων Γεωργιου Β' σε εποχη που ειμασταν υπ'ατμον εναντι της ιταλικης επιθεσης του '40 ... μηπως εχουμε αντιληφθει το πνευμα εκεινης της εποχης οπως και των προηγουμενων ετων? (γιατι ο 2326/1940 βασιστηκε σε ακομα πιο παλιους νομους ενας απο αυτους ηταν και του 1927 αυτος της ιδρυσης του ΤΕΕ δηλαδη) Μηπως εχουμε αντιληφθει οτι ο ιδρυτικος νομος του ΤΣΜΕΔΕ ηταν ενας Αναγκαστικος Νομος?

Αλλα αναγκαστικος τοτε γιατι? Ιστορια δεν ξερω πολλα, περα απο τα του πολεμικου κλιματος, ενας που ξερει ας μιλησει η ας  ψαξει το περιβαλλον κλιμα της εποχης και ας το συγκρινουμε με αυτο της εποχης μας μηπως μπορεσουμε να δουμε με ποιο τροπο "κουβαλαμε βαλιτσες" του παρελθοντος που γινονται ολο και πιο βαριες ολο και πιο ακριβες στην διατηρηση τους οσαν ενας εξοπλισμος ο οποιος εχει περασει το οριο της χρησιμης περιοδου του και φυσικα οσο περναει ο καιρος τα εξοδα του αυξανουν εκθετικα πια οχι γραμμικα!

 

Υπ' οψην αν δεις και τους υπολοιπους νομους που εχω αναρτημενους εκει θα δεις οτι μεταγενεστεροι νομοι ηρθαν να εγκαθιδρυσουν ακομα πιο βαθια την συνηθεια του να κουβαλαμε αυτες τις "βαλιτσες" του παρελθοντος ειτε απο την εκαστοτε συγκυρια των τοπικων η και γενικοτερων συμφεροντων ειτε επειδη κανενας δεν ηθελε να αμφισβητησει το καθεστως. Και το αρχειο μου δεν ειναι πληρες .... εχουν γινει πολλοι και διαφοροι νομοι παραπερα.

 

Τι μαγειρευοταν και παγκοσμιως ωστε να φτασουμε στο κραχ του 1929 στην Αμερικη? Και μηπως δεν μας επηρεαζαν τα διεθνη γεγονοτα τοτε? Τωρα μονο μας επηραζουν με τα μνημονια και τα συνοτπικα συστηματα εισπραξεων?

 

Δες και ενα αποκομα εφημεριδας απο το 2003 https://drive.google.com/file/d/0Bw_7rOeBHoxzcFB4ajVGRnZuRVE/edit?usp=sharing

που μιλαει τι ηδη γινοταν στην Αμερικη και τι ειχε ηδη προκυψει.... αυτα που βλεπουμε και που θα δουμε στην Ελλαδα του 2008-2013-..........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κόιτα, είναι εύκολο να λέμε ότι κάποιοι πετάνε έτσι νούμερα στον αέρα για εντυπώσεις....Δεν λέω ότι αποκλείεται προσοχή. Αλλά για να το αναιρέσεις πρέπει αντίστοιχα να παρουισάσεις αντίστοιχα στοιχεία. Ετσι και στις πολιτικές δημοσκοπήσεις. Βγάζουν πχ ένα κόμμα πρώτο και κάποιοι λεν ότι δεν είναι έτσι, ψέματα, στημένα κτλ....Υπάρχει άλλος τρόπος για το ανάποδο πχ?

Αυτό που μπορούμε τουλάχιστον να αποκομίσουμε είναι από την περιδέουσα ατμόσφαιρα, από το περιβάλλον μας κτλ....Βλέπω λοιπόν ότι πχ στα σεμινάρια που ήμουν οι 3 δεν πληρώνουμε οι 15 (που είχα επαφές και τα συζητούσαμε) πληρώνουν. Οσες φορές έχω κατέβει στο ΤΣΜΕΔΕ ή έχω μιλήσει με ανώνυμους συναδέλφους πάλι οι περισσότεροι πληρώνουν. (Δεν έχει σημασία εύκολα ή δύσκολα, πληρώνουν δεν πληρώνουν έχει).

Στη μικρή οικογένεια του φόρουμ μας πάλι, υπάρχουν συγκεκριμένα ενεργά άτομα που αναφέρονται σε αντίστοιχα θέματα και πολλά άλλα άτομα ούτε που γράφουν σε ανάλογα post. Αρα μάλλον δεν τους ενδιαφέρει το θέμα γιατί δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Επίσης κάποτε στο φορουμ είχε γίνει μία ανώνυμη ψηφοφορία για τις εισφορές. Πάλι εκεί εμφανίζονταν οι περισσότεροι ότι πληρώνουν.......

 

Από αυτά τα λίγα βγάζω κάποια συμπεράσματα. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω.

Και επιμένω, αν ποντάρουμε στο γεγονός να καεί το λίπος και των υπόλοίπων ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν και τότε να γίνει κάτι, ζήτω που καήκαμε. Ο χρόνος για πολλούς από εμάς θα έχει τελειώσει.

Με κάποιο τρόπο ΣΗΜΕΡΑ πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι. Πως? Δεν ξέρω αλλά πρέπει να σκεφτούμε άμεσα ΟΛΟΙ. Μπορούμε όμως ΟΛΟΙ? Αυτό είναι το ζήτημα

 

Να σου πω την αλήθεια και στο περιβάλλον μου οι μηχανικοί το 70% λένε ότι πληρώνουν. Αλλά όταν μιλάμε προσωπικά πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν και ντρέπονται να το πουν. Στην τελική από τους νέους το 10% πληρώνει γιατί έχει πλούσιο μπαμπά. Αν ο κόσμος πλήρωνε δεν θα έβγαινε ο υπουργός για να μιλάει για κατασχέσεις και να εκφοβίζει. Λογικό δεν είναι; Το ίδιο συμβαίνει και στο πρώην ΤΕΒΕ που πολλοί χρωστούν.

 

Στο δια ταύτα θα πρέπει να ανοίξουμε μια ενότητα για να συζητήσουμε κινήσεις για το καλό μας μιας και ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν η ημερομηνία της βεβαίωσης διαγραφής που σου δίνει το ΤΣΜΕΔΕ είναι ίδια με την ημερομηνία διαγραφής του ΤΕΕ (δηλαδή της αίτησης διαγραφής που κάνεις) ή είναι μεταγενέστερη; Το ρωτάω γιατί απο αυτά που διάβασα στο φορουμ το ΤΕΕ κάνει κανα 3μήνο με 6μήνο να σε διαγράψει και να στείλει την κοινοποίηση διαγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ.

Επίσης μέχρι πότε πρέπει να έχεις εξοφλήσει τις εισφορές σου για να σε διαγράψει τυπικά και το ΤΣΜΕΔΕ (μέχρι την ημερομηνία αίτησης διαγραφής ή μέχρι την ημερομηνία που διαγράφεσαι και απο το ΤΣΜΕΔΕ);

Ευχαριστώ πολύ αν γνωρίζει κάποιος........
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους σας.

 

Περνώντας στον τρίτο χρόνο πληρωμών των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο του ταμείου ακόμα και έπειτα από

την ενοποίηση στον ΕΟΠΥΥ (πρόσφατη ειδησεογραφία αναφέρει πως θα κοπούν 20-30% επιπρόσθετα οι παροχές) σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να διαγραφώ από το ταμείο και ίσως κάνω μία συμφέρουσα ιδιωτική ασφάλιση για λόγους προνοίας αποκλειστικά. Παραμένω άνεργος και δεν έκανα ποτέ έναρξη επαγγέλματος. Δεν ξέρω εάν θα εργαστώ ποτέ ως μηχανικός, όμως αυτό μου φαίνεται μακρινό σενάριο.

 

Θα εκτιμούσα πολύ όλες τις απόψεις σας.

Edited by Lavoisier
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.