Μετάβαση στο περιεχόμενο

κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία - δικαιώματα


Recommended Posts

Παιδιά έχετε όλοι δίκιο. 

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα αλλά μέχρι και στην πολεοδομία έκανα τηλέφωνο και ο πολεοδόμος με πληροφόρησε λάθος! 

Επικοινώνησα ξανά με το μηχανικό και μου είπε και αυτός πως απο το πρωί το ξανακοιτάει και ο ίδιος και επικοινώνησε και με συναδέλφους και είναι σίγουρος πως περίφραξη δε γίνεται εκτός απο φράχτη με φυτά όπως μου είπατε κι εσείς. 

Σας ευχαριστώ, δε θα το προχωρήσω. Δε θέλω να μπλέξω με την κάθετη...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα στην ομάδα

Σε οικόπεδο που βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2 χιλ. κατοίκων υφίστανται μια ισόγεια κατοικία με οικοδομική άδεια του 1965 και μια δυώροφη οικοδομή με άδεια το 2002. Τα κτήρια είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την συμβολαιογράφο μου ζητάει να θεωρήθω το κτήριο σαν ένα για να κάνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών . Τα κτήρια δεν επικοινωνούν το ένα με το άλλο . Γίνεται αυτό το πράγμα ?

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται.....

αρκεί να το δείξεις σε σχέδια και ο Πίνακας χιλιοστών να έχει προσεκτική διατύπωση σε πιο κτήριο κάθε φορά υπάρχει η εκάστοτε διηρημένη ιδιοκτησία και διάφορες ειδικές παρατηρήσεις που θα πρέπει να προβλέψεις.

Link to comment
Share on other sites

....οχι βεβαια...Και τα δυο θα δειξεις...διοτι εχεις ενα οικοπεδο με δυο κτισματα

Ανηκουν στον...

θελει να συστησει ΟΙ

- πρεπει να ειναι τακτοποιημενα

- να δεις εαν εξαντλουν τον σδ, αλλως θα βαλεις και ποσοστα "αερα' είτε  καθ' υψος ή κατα πλατος

Μπορεις να συστησεις ΟΙ. Τα χιλιοστα επι του οικοπεδου  θα πανε αναλογα με την "αξια"...Θα ορισεις και αποκλειστικες χρησεις.

Μιλας με τον συμβ/φο

Μπορεις και καθετη, αν εχεις τις σχετικες προυποθεσεις.

ΝΔ 1024/71

1. Εν τη εννοία του άρθρου 1 του Ν. 3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικος, δύναται να συσταθή διηρημένη ιδιοκτησία και επί πλειόνων αυτοτελών οικοδομημάτων ανεγειρομένων επί ενιαίου οικοπέδου ανήκοντος εις ένα ή πλείονας, ως και επί ορόφων ή μερών των οικοδομημάτων τούτων, επιφυλασσομένων των πολεοδομικών διατάξεων.

2. Η προηγούμενη παράγραφος 1 εφαρμόζεται μόνο επί οικοπέδων κειμένων εντός σχεδίων πόλεων, εντός ορίων οικισμών προ του 1923, καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, που καθορίζονται βάσει του από 24.4.1985 π.δ. (ΦΕΚ 181 Δ ), όπως ισχύει. Συστάσεις διηρημένων ιδιοκτησιών σε οικόπεδα, που βρίσκονται μέσα στους ανωτέρω οικισμούς, που έγιναν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είναι έγκυρες,εκτός αν κηρύχθηκαν άκυρες με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

όχι βέβαια.....

συνάδερφε θέλει λίγο προσοχή αυτό. Δεν είναι βασικό ζήτημα του Τοπογραφικού αλλά του Πίνακα διανομής.

τα σχέδια τοπογραφικό - κατόψεις θα πρέπει να δείχνουν πραγματικά υφιστάμενη κατάσταση

Στον Πίνακα χιλιοστών θα πρέπει να προβλεφθούν τα ζητήματα και ειδική προσοχή κατανομές δαπανών που θα πρέπει να κάνεις την πρόταση σου στους ιδιοκτήτες και μετά το τελικός πίνακας

Δεν μπορω να το εξηγήσω αλλο εδώ

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη και εγώ αυτό πρότεινα στη συμβολαιογράφο να συστήσει κάθετη γιατί έχει και μελλοντική δόμηση αλλά δεν θέλει διότι θέλει συστήσει και τμήματα αποκλειστικής χρήσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.