Μετάβαση στο περιεχόμενο

Cadware - 3ds Max Design 2009


Recommended Posts

Είμαι χρήστης του Cadware 9.5 σε Autocad 2005.Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μάθω το 3ds Max Design.

Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα 3d σχέδια που έχω ήδη έτοιμα στο Cadware για να κάνω φωτορεαλισμό στο 3ds Max Design.Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνω import στο Max δεν εμφανίζονται σωστά οι τοίχοι ούτε εμφανίζονται τα υλικά που έχω επιλέξει στο Cadware.Ξέρω οτι οι τοίχοι του Cadware είναι σε polyline ενώ το Max διαβαζει solid.Πρέπει να φτιαξω κάτι στις ρύθμισεις;

Link to comment
Share on other sites

Το Cadware συνεργάζεται άψογα με το Max Design, όπως και με το VIZ.

 

Κατ' αρχήν ΔΕΝ πρέπει να εξάγεις τα στερεά που γράφει ο iliekater. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 

To Cadware για τον φωτορεαλισμό κάνει ομαδοποίηση βάσει χρώματος Autocad. Αυτό σημαίνει ότι γκρουπάρει όλα τα αντικείμενα τoυ σχεδίου που έχουν το ίδιο χρώμα ή με άλλα λόγια, το ίδιο υλικό φωτορεαλισμού.

 

Στο Max Design φορτώνεις το αρχείο του Cadware από Legacy Autocad (.dwg). Στην καρτέλα ρυθμίσεων που εμφανίζεται επιλέγεις Color. Στα General options αφήνεις αμαρκάριστο μόνο το Convert Blocks to groups. Στα Geometry Options αφήνεις αμαρκάριστο μόνο το Cap closed entities. Βάζεις το Weld Threshold και το Surface deviation στο 0,001. Το Smooth-angle εξαρτάται από το project σου. Προτείνω να δοκιμάσεις το 30,0 ή 40,0. Πατάς ΟΚ και είσαι έτοιμος.

 

To project φορτώνεται αμέσως και έρχονται όλα τα αντικείμενα σωστά. Είναι γκρουπαρισμένα βάσει color, που σημαίνει ότι θα επιλέγεις ένα color, θα του αντιστοιχείς υλικό του Max Design, θα βάλεις φώτα και είσαι έτοιμος για render σε χρόνο dt.

 

Τα υλικά φωτορεαλισμου του Autocad και του Cadware δεν μεταφέρονται στο Max Design, γιατί οι βιβλιοθήκες των δύο προγραμμάτων έχουν διαφορετικό format. Όμως η οργάνωση που έχεις κάνει στο Cadware, σε βοηθάει να τελειώσεις αμέσως με το Max Design.

 

Αυτά προς το παρόν και καλή δουλειά

Link to comment
Share on other sites

Η ομαδοποίηση γίνεται και με άλλους τρόπους εκτός από το χρώμα.

 

Από διάφορα που έχω διαβάσει πάντως καλό να αποφεύγονται τα solids καθώς αυξάνουν τα μεγέθη των αρχείων πολύ (τώρα πώς επιτυγχάνεται αυτό μάλλον θα το μάθω κι εγώ με τον καιρό).

post-266-131887223498_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η ομαδοποίηση γίνεται και με άλλους τρόπους εκτός από το χρώμα.

 

Το Cadware όμως δουλεύει με τη λογική ότι όσα αντικείμενα έχουν το ίδιο χρώμα θα έχουν και το ίδιο υλικό στο φωτορεαλισμό. Έτσι δουλεύουν όλες οι βιβλιοθήκες του και οι εντολές του. Το κέρδος χρόνου είναι τεράστιο.

Αποτέλεσμα: όταν φτιάξεις ένα θέμα στο CADware , όλα τα χρώματα έχουν ρυθμιστεί αυτόματα με βάση αυτή τη λογική. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, υπάρχει η εντολή για αλλαγή υλικών φωτορεαλισμού που στην ουσία αλλάζει τα χρώματα των αντικειμένων.

Δεν έχεις παρά να δώσεις το ίδιο υλικό σε επιλεγμένα αντικείμενα και το Cadware θα τους δώσει το ίδιο χρώμα.

Αυτά που έχουν ίδιο χρώμα, θα περάσουν στο MAX γκρουπαρισμένα, όπως έχω περιγράψει παραπάνω. Στο MAX επιλέγεις το χρώμα τους και αντιστοιχείς ένα υλικό.

 

Όσο για τα Solids, συμφωνώ απόλυτα με τον ss_sk. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Cadware είναι οτι τα στερεά που δημιουργεί έχουν ελάχιστα solids με αποτέλεσμα το μέγεθος του αρχείου να είναι πολύ μικρό και το project πολύ ελαφρύ.

Έχω γράψει γιαυτό, ένα συγκριτικό μεγέθους στο forum, στο τέλος της σελίδας:

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=848&page=8

Link to comment
Share on other sites

Mikegad θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις το cadware 9.5 & autocad 2005. Έχω μείνει αρκετά πίσω με τις εκδόσεις του AutoCAD λόγω του ότι δούλευα με Τέκτον. Αν δεν σου κάνει κόπο επικοινώνησε στο mail μου [email protected]

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Τα παραπάνω προγράμματα προστατεύονται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκοτησίας , αν θες δοκιμαστική έκδοση μπορείς να δεις εδώ :

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=259

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει πόση είναι η διάφορα στο αποτέλεσμα των φωτορεαλιστικών μελετών 3d ο συνδυασμός και τον δυο αυτών προγραμμάτων?

Πόσο δύσκολο είναι και αν αξίζει ο κόπος να ασχοληθούμε (πειραματιστούμε) με το 3ds Max?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.