Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινόχρηστο Ρεύμα Οικοδομης


Recommended Posts

Διαμέρισμα (20 τ.μ) που φαινεται στην οικοδομικη αδεια (1978) ως αποθήκη και στα συμβόλαια ως διαμέρισμα, έχει περάει σε 4 κληρονομους απο το 2012. Το διαμερισμα αυτο εχει τον ιδιο λογαριασμο Δ.Ε.Η με τα κοινόχρηστα της οικοδομής ( ηλεκτροδοτείται απο τον κοινόχρηστο λογαριασμο). Στο παραπάνω διαμέρισμα μένει ένας εκ των κληρονόμων ( χωρις την άδεια όλων των υπολοίπων). Ο κοινόχρηστος ήρθε 2.500 ευρώ  όταν στην οικοδομή κατοικείται μονο αυτό το διαμέρισμα. Ειμαι μια εκ των κληρονομων , τι κάνω;  Αυτή που μένει μέσα δε λογαριάζει τίποτα ( 8.000 KWh  σε 5 μήνες), η Δ.Ε.Η δεν κόβει το ρεύμα και εγω θα κληθώ να πληρώσω το 1/4 του όποιου ποσού φτάσει το ρεύμα μεχρι να το κόψουν. Δεν βρίσκω άκρη πουθενά, ούτε δικηγόρους, ουτε Δ.Ε.Η ...Επίσης κλέινει και το ασανσερ και δεν μπορω να νοικιάσω ουτε τα δυο διαμερίσματα που έχω (100% δικά μου) στην ίδια οικοδομή. Ευχαριστω για το χρόνο σας και όποιος εχει καποια ιδέα ας βοηθήσει γιατί ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση ένα χρόνο....Ευχαριστώ.

Edited by Θεοδοσια Ζαμανακου
Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, Θεοδοσια Ζαμανακου said:

....στα συμβόλαια ως διαμέρισμα, έχει περάει σε 4 κληρονομους απο το 2012......

...Ο κοινόχρηστος....

Εάν και εφόσον στους τίτλους ιδιοκτησίας ή αποθήκη ή διαμέρισμα ή οτιδήποτε άλλη χρήση είναι έχει ξεχωριστά χιλιοστά ιδιοκτησίας, καταθέτεις στην ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΥΕ αντίγραφο στης συστάσεως, συμπληρώνεις και μια αίτηση να αποκοπεί από το κοινόχρηστο ρολόι αφού δεν είναι κοινόχρηστος χώρος.

Φυσικά ανοίγεις τον ασκό του αιόλου.

Φυσικά ότι έχει καταναλώσει έως τώρα ο κοινόχρηστος λογαριασμός σας εμπλέκει όλους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μαζί με όλα τα έξοδα να έχετε και έξοδα για νομικές ενέργειες για την απάτη που έχει γίνει.

Καλό κουράγιο

 

Υ.Γ.

Μια όχι καλή λύση είναι να διερευνηθεί με την ΔΕΗ αν έως ότου διευθετηθεί το θέμα και (αφού θα διακόψουν την παροχή του κοινόχρηστου έτσι που πάει) να έχετε το δικαίωμα για κάποιο χρονικό διάστημα να παρέχετε ρεύμα εσείς στα φώτα του κλιμακοστασίου (για λόγους ασφάλειας κοινού) και ανελκυστήρα ....

 

Link to comment
Share on other sites

Εξώδικο με ρητό χρονικό περιθώριο για την αποσύνδεση της παράνομης σύνδεσης της αποθήκης στην παροχή κοινοχρήστων καταναλωσεων καθώς και εξόφληση του λογαριασμού.

Αν δεν συμμορφωθεί,  που προφανώς δεν θα συμμορφωθεί καλείτε αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστατη, αποτυπώνει την ιφιστάμενη κατάσταση,  και επαναφέρει την ηλεκτρική εγκατάσταση στην νόμιμη κατάσταση, αποκόπτωντας την παράνομη ηλεκτρόδοτηση της αποθήκης. 

Τέλος κατάθεση νέας Υ.Δ.Ε. στον ΔΕΔΔΗΕ, που προφανώς έχει λήξει. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια για εκ νέου ηλεκτροδότηση της αποθήκης θα αποτελεί ρευματοκλοπή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, εγω αφου πηγα 100 φορες στη ΔΕΗ , τωρα καταλαβα τι συμβαινει  γιατι δεν εβρισκα ούτε καν το λογαριασμο αφου τον εσκιζε αυτη που εχει κανει καταληψη στο κοινο ,κληρονομητεο ακινητο...οτι θα εχω προβλημα το αντιλαμβανομαι αλλα οσο πιο πολυ τραβηξει ολο αυτο τοσο χειροτερα...

Link to comment
Share on other sites

η κατανάλωση αφορά μόνο το διαμέρισμα των 20τμ? Είναι δυνατόν, σε ποσο καιρο εγινε αυτή? Μηπως υπαρχουν και αλλοι κοινοχρηστοι χωροι στο ακινητο, μηπως εχει κανει ρευματοκλοπη καποιος? 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μετά  από 2 χρόνια επανερχομαι να ρωτησω τα εξης, και ερωτω εσας στο forum γιατι η ΔΕΗ-ΔΕΔΥΕ δεν κανει τιποτα. Λοιπον, ρολοι της ΔΕΗ (  κοινοχρηστα) ρευματοδοτει διαμέρισμα 25 τ.μ.  Μετα απο 8 χρονια ( δεν μενω στην πολυκατοικια και δεν ευρισκα ποτέ λογαρισμο) το καταλαβα και ενημερωσα τη ΔΕΗ. Δεν έκανε απολυτως τίποτα. Μετα απο 1 χρόνο έκοψε το κοινόχρηστο ρεύμα αφου έφτασε στις 3.000 ευρώ. Εμπλέκομαι στο κοινόχρηστο ως κληρονόμος αλλα στην οικοδομη μενει μονο ένα ατομο σε διαμερισμα που ρευματοδοτείται απο το κοινόχρηστο . όμως αν και κόπηκε το ρέυμα στις 30-3-21 το ρολοι παραβιάζεται και εχει γράψει 5.000 Kw σε 4 μηνες. Πάω ξανα στη ΔΕΗ και μου απαντουν οτι δεν μπορουν να ξηλώσουν το ρολοι των κοινοχρήστων που γινεται η ρευματοκλοπη αλλά μπορουν να κάνουν " ασφαλή διακοπή"  δηλαδή να κόψουν το ρευμα σε όλη την οικοδομη ακόμη και στα διαμερίσματα που δεν χρωστούν τίποτα αλλά δεν κατοικούνται. Να καταστρέψουν δηλ όλη την οικοδομη γιατι δεν θέλουν να πιάσουν την ρευματοκλοπη. Αν κάποιος γωρίζει πως πρέπει να κινηθώ παρακαλω πολυ πειτε μου. Μέχρι στιγμής απο το απλήρωτο κοινόχρηστο ρεύμα εχω χρεωθει ( ως κληρονόμος μεριδιου) γυρω στα 1500 ευρω. Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων. Σημειωτέον εχω ρωτησει δικηγόρο και δεν μου προτέινει κατι και εχω πάρει δεκάδες τηλέφωνα σε καθε αρμόδιο.

Edited by Θεοδοσια Ζαμανακου
Link to comment
Share on other sites

Γραπτό αίτημα στην Περιφέρεια που ανήκει το ακίνητο για έλεγχο εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αρμόδιος μέχρι το ρολόι.

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι απαντήσεις που έχεις από τους επίσημους φορείς ειναι εγγράφως (πρωτόκολλο κτλ κτλ) ?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.