Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια με το myDATA για μπλοκάκια


Recommended Posts

5 hours ago, btp said:

Ήρθε ενημέρωση από το mydata support ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος των σχολίων γραμμής είναι 150 χαρακτήρες. Προσέξτε ότι το πρώτο error message είχε id 263 ενώ το σωστό έχει id 262. Είναι προφανές ότι κάπου κάτι μπέρδεψαν στην αναβάθμιση που έγινε στην φόρμα (διότι αυτό το όριο δεν υπήρχε πριν) και επέστρεφαν λάθος error message...

Και έπρεπε να καταλάβουμε εμείς μόνοι μας ότι το error message για μη έγκυρη ημερομηνία Διαβίβασης Παράλειψης/Απόκλισης στην πραγματικότητα αφορά το μέγεθος των σχολίων γραμμής ...

Το διόρθωσαν είναι σχετικό. Πράγματι όπως αναφέρεις αυτό μου απάντησαν και εμένα για τους 150 χαρακτήρες.

Όμως το τιμολόγιο μου είχε 2 γραμμές με μια στους  107 και η άλλη 133 χαρακτήρες. Κάτω των 150 όπως κάνω πάντα. Μετά το error «cloudCode_262. Το πεδίο μήκος δεν είναι έγκυρο.» το μείωσα στα 88 και 70 χαρακτήρες και πάλι το ίδιο σφάλμα. Το συμπτύξα έπειτα ακόμα περισσότερο (με συντμήσεις) στους 46 και 49 χαρακτήρες και το πέρασε.

Το θέμα είναι ότι σαν προγραμματιστής υποψιάζομαι ότι έχουν αλλάξει κάτι στο encoding  στον κώδικα τους ή και στην βάση δεδομένων και μετράει τους χαρακτήρες με «περισσότερο μήκος» από το πραγματικό στα Ελληνικά (λογω encoding πιθανόν)

Για παράδειγμα εάν μετράνε το μήκος μετά την μετατροπή του σε UTF-8 (όπως είναι το encoding στην σελίδα τους) η φράση «Περιγραφή Τιμολογίου» θα μετατρέπονταν σε

CE A0 CE B5 CF 81 CE B9 CE B3 CF 81 CE B1 CF 86 CE AE 20 CE A4 CE B9 CE BC CE BF CE BB CE BF CE B3 CE AF CE BF CF 85”

ή σε UTF-16

“03A0 03B5 03C1 03B9 03B3 03C1 03B1 03C6 03AE 0020 03A4 03B9 03BC 03BF 03BB 03BF 03B3 03AF 03BF 03C5”

Φυσικά δεν ξέρω τι encoding χρησιμοποιούν ή εαν είναι αυτός ο λόγος κατά την μετατροπή αλλά όπως ανέφερα (και με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχω πρόσβαση το κώδικα τους ;)), υποψιάζομαι ότι μετά την αναβάθμιση, κάναν κάτι στο μέτρημα και δεν έχουν βρει ακόμα τον λόγο.

Ελπίζω κάποια στιγμή να το φτιάξουν διότι εμείς που παρέχουμε υπηρεσίες διαφέρουμε στην περιγραφή σε σχέση με αυτούς που πουλάνε εμπόρευμα. Στα προϊόντα βάζεις ένα μικρό όνομα και ένα κωδικό και φτάνει (πχ Πορτοκάλια Κωδ.00000). Στις υπηρεσίες  πρέπει να περιγράψουμε περί τίνος πρόκειται πιο αναλυτικά εάν θέλουν να καταλάβουν για ποια δουλειά κόπηκε το τιμολόγιο.

Edited by AntonyT
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 922
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@AntonyT συνιστώ να στείλεις email στο [email protected] και να περιγράψεις αναλυτικά το πρόβλημα όσο ακόμα είναι "ζεστό" το θέμα που προέκυψε με την ελπίδα ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη θα ασχοληθεί. Προσωπικά τα τιμολόγια που εκδίδω έχουν 1 γραμμή οπότε δεν συνάντησα το πρόβλημα που περιγράφεις αλλά μου φαίνεται αρκετά πιθανό να ισχύει η εξήγηση που δίνεις.

Link to comment
Share on other sites

btp,ευχαριστώ, θα συντάξω ένα μήνυμα και ευκαιρία είναι να τους επισημάνω και κάποια άλλα «μικρότερα» bug που έχω εντοπίσει.

Για παράδειγμα στο ότι δεν σώζει όλα τα στοιχεία του αντισυμβαλλόμενου κατά την προσωρινή αποθήκευση (τουλάχιστον όταν δοκίμασα να περάσω το 14.2 Τιμολόγιο / Αποκτήσεις Τρίτων Χωρών) και τους χαρακτηρισμούς. Κάποια στιγμή βέβαια θα δοκιμάσω να δω εάν συμβαίνει και σε άλλους τύπους τιμολογίων.

Επίσης και το ότι κατά την εξαγωγή σε excel εμφανίζει και τιμολόγια / πληροφοριακά στοιχεία τα οποία έχουν ακυρωθεί και δεν υπάρχουν καν ουτε στην αναζήτηση με ΜΑΡΚ. Θα ήταν λιγότερο πρόβλημα εάν επισήμαναν σε νέα στήλη ότι είναι ακυρωμένο ή δεν τα εμφάνιζαν καν. Εάν δεν κρατούσα στο ΜΑΡΚ του ακυρωμένου στο αρχείο μου θα με προβλημάτιζε κατά τον έλεγχο ορθότητας.

Και ένα λίγο αστείο, όταν περνάμε ενδοκοινοτικά στο MyData υπολογίζει το ΦΠΑ με στρογγυλοποίηση προς τα επάνω, όταν γίνεται ο έλεγχος στο Φ2 βγάζει μήνυμα ότι το ΦΠΑ πρέπει να είναι μεταξύ 3% και 24% του πεδίου γιατί το στρογγυλοποιεί προς τα κάτω. Υπόψιν ότι το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα. Μου έχει τύχει περίπτωση που η διαφορά ήταν 0.02 λεπτά και εμφάνιζε σφάλμα  οπότε τους τα άφησα μπουρμουάρ 😊

Δεν ξέρω εάν έχουν τύχει και σε άλλους κάτι τέτοια «μικρο» bug.

Γενικά σαν προγραμματιστής τους θαυμάζω και τους επικροτώ για αυτό που κάνουν (επιτέλους), οπότε έχω κατανόηση. Κάποια πράγματα συμβαίνουν σε τέτοια δαιδαλώδη συστήματα που προσπαθούν να συμμαζέψουν τις ασυμμάζευτες αλχημείες δεκαετιών. Αρκεί σιγά σιγά να διορθώνονται και γενικά νομίζω ότι είναι σε καλό σημείο.

Παλιότερα σε μια αναφορά μου με κάλεσαν οι ίδιοι να δούμε μαζί το πρόβλημα και τελικά είχε εντοπιστεί bug ότι κατά επαναφορά από την προσωρινή αποθήκευση δεν άφηνε έπειτα να περαστούν οι χαρακτηρισμοί (το διορθώσαν βέβαια)

 

Ευχαριστώ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@DionysisP Στην υπουργική απόφαση, για την υποβολή δηλώσεων και τον προσδιορισμό του φόρου από τη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, προβλέπεται διαδικασία διόρθωσης των προσυμπληρωμένων ποσών της περιοδικής δήλωσης.
Επιτρέπεται η διαβίβαση δεδομένων για την ορθή υποβολή δήλωσης ΦΠΑ χωρίς τον περιορισμό της ανεκτής απόκλισης, ακόμα και για όσους δεν έχουν δικαίωμα χρήσης της ειδικής φόρμας καταχώρησης, στην περίπτωση αντικειμενικής δυσκολίας διαβίβασης που δεν οφείλεται στην υπόχρεη οντότητα.

Για τα έξοδα, η διαβίβαση γίνεται ως εξής:
Τύπος παραστατικού: «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)».
Στα σχόλια γράφουμε «Δυσχέρεια Συσχέτισης».
Στη «Σειρά» συμπεριλαμβάνουμε υποχρεωτικά την ένδειξη: «παρ. 2 αρ. 15Α ΚΦΔ».
Για τον χαρακτηρισμό χρησιμοποιούμε την κατηγορία «2.95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εξόδων», ώστε να μην συνυπολογιστεί η καθαρή αξία στα έξοδα του έτους.
Είδος: «Χωρίς τύπο Ε3».
Στον χαρακτηρισμό ΦΠΑ επιλέγουμε τον κωδικό που θέλουμε να συμπεριληφθεί το έξοδο.
Για αγαθό του άρθρου 39α: «Λοιπές πράξεις λήπτη (κωδ. 366-Φ2)».

Edited by Θείος Δίκης
  • Like 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/4/2024 at 12:09 ΠΜ, Overseer said:
On 5/4/2024 at 9:55 ΜΜ, marian7 said:

Δεν ισχύει η έντυπη μορφή με το μπλοκ που κόβαμε στον πελάτη.

Κάνεις μεγάλο λάθος.

Την ίδια άποψη είχα και εγώ, αλλά λογιστής φίλου μόλις τον διαβεβαίωσε πως δεν ισχύουν τα μπλοκάκια και αποδείξεις-τιμολόγια κόβονται μόνο ηλεκτρονικά (απο πρόγραμμα ή mydata)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@mikegad 

Πολύ σημαντική πληροφορία, συνάδελφε, καθώς ανατρέπει την καθιερωμένη πρακτική πολλών επαγγελματιών.
Μήπως γνωρίζεις από πότε ξεκίνησαν τα παραστατικά να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά;

Edited by Enigmatic
Link to comment
Share on other sites

τα παραστατικα δεν εκδιδονται μονο ηλεκτρονικά. Γι αυτο υπάρχει η ειδικη φορμα καταχωρησης για να καταχωρεις τα χειρογραφα. Συμφωνα με προυποθεσεις που αναφερρονται στην ειδικη φορμα καταχωρησης μπορεις να τηρεις χειρογραφα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Enigmatic said:

Μήπως γνωρίζεις από πότε ξεκίνησαν τα παραστατικά να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά;

Δυστυχώς δεν γνωρίζω. Αν μάθω περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερώσω

Ελπίζω πάντως να είναι λάθος πληροφόρηση, καθώς το πρόστιμο πάει ανά παραστατικό και είναι μεγάλο

Πριν από έξι μήνες πάντως σίγουρα δεν ήταν ακόμα υποχρεωτικό σύμφωνα με αυτό το video (αν και σχεδίαζαν να το κάνουν)

4 λεπτά πριν, katrmp said:

τα παραστατικα δεν εκδιδονται μονο ηλεκτρονικά. Γι αυτο υπάρχει η ειδικη φορμα καταχωρησης για να καταχωρεις τα χειρογραφα.

Δεν το ανέφερα εγώ, αλλά λογιστής. Μακάρι να είναι έτσι πάντως.
Η ειδική φόρμα καταχώρησης υπάρχει πάντως και για άλλους λόγους (χαρακτηρισμός εξόδων) και όχι μόνο για χειρόγραφα

Αν κάποιος έχει έγκυρες πληροφορίες επί του θέματος ή μπορεί να ρωτήσει τον λογιστή του ας βοηθήσει.
Προσωπικά κρατάω μόνος μου τα βιβλία και απλά μετέφερα μια πληροφορία που άκουσα από λογιστή φίλου

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

παντως λυπαμαι που τα τελευταια χρόνια δεν ειναι ο georgegaleos παρόν. Θα μας τα εξηγουσε όλα και απόλυτα σωστά. Καποιοι τον στεναχώρησαν τότε για το ύφος του και το χιουμορ του και χασαμε όλοι

  • Like 3
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.