Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θείος Δίκης

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by Θείος Δίκης

  1. Δεν πληρώνεις νέο παράβολο παρά μόνο ένα τέλος για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  2. @akisal Σε μία —επιπλέον— ηλεκτρονική ταυτότητα περιγράφεις όλα τα κτίσματα για τα οποία δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών.
  3. @mstas Δεν γνωρίζω κατά πόσον επιτρέπει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλαγές στη δήλωση του 4178, όμως αυτός ο νόμος έχει λήξει. Πρέπει να γίνει μεταφορά στον ισχύοντα νόμο (4495/17), ώστε να προβείς στις απαιτούμενες διορθώσεις.
  4. @DionysisP Στην υπουργική απόφαση, για την υποβολή δηλώσεων και τον προσδιορισμό του φόρου από τη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, προβλέπεται διαδικασία διόρθωσης των προσυμπληρωμένων ποσών της περιοδικής δήλωσης. Επιτρέπεται η διαβίβαση δεδομένων για την ορθή υποβολή δήλωσης ΦΠΑ χωρίς τον περιορισμό της ανεκτής απόκλισης, ακόμα και για όσους δεν έχουν δικαίωμα χρήσης της ειδικής φόρμας καταχώρησης, στην περίπτωση αντικειμενικής δυσκολίας διαβίβασης που δεν οφείλεται στην υπόχρεη οντότητα. Για τα έξοδα, η διαβίβαση γίνεται ως εξής: Τύπος παραστατικού: «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)». Στα σχόλια γράφουμε «Δυσχέρεια Συσχέτισης». Στη «Σειρά» συμπεριλαμβάνουμε υποχρεωτικά την ένδειξη: «παρ. 2 αρ. 15Α ΚΦΔ». Για τον χαρακτηρισμό χρησιμοποιούμε την κατηγορία «2.95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εξόδων», ώστε να μην συνυπολογιστεί η καθαρή αξία στα έξοδα του έτους. Είδος: «Χωρίς τύπο Ε3». Στον χαρακτηρισμό ΦΠΑ επιλέγουμε τον κωδικό που θέλουμε να συμπεριληφθεί το έξοδο. Για αγαθό του άρθρου 39α: «Λοιπές πράξεις λήπτη (κωδ. 366-Φ2)».
  5. Φυσικά, όχι. Είναι χώρος βοηθητικής χρήσης. Οι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια σε όροφο γραφείων έχουν χρήση «γραφείο», σε όροφο κατοικίας έχουν χρήση «κατοικία». Παραμένουν, όμως, χώροι βοηθητικής χρήσης.
  6. @LeftLane Ο παιδότοπος, ξεκάθαρα, δεν είναι κατάστημα. Ανήκει —πράγματι— στην κατηγορία «υγεία και κοινωνική πρόνοια».
  7. @janna Δεν χρησιμοποιείται το περίγραμμα του ισογείου αλλά του κτιρίου, το οποίο είναι το περίγραμμα που θα βλέπαμε —κοιτώντας το κτίριο προς τα κάτω— από θέση πάνω από το ύψος του.
  8. @janna Οι ιδιοκτησίες των μελλοντικών ορόφων είναι αδόμητες, βάσει των δεδομένων. Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας εξαρτάται από το αν έχει εκδοθεί άδεια προσθήκης. Η αναθεώρηση για ποιο λόγο έγινε; Η διαφοροποίηση των εμβαδών των κατασκευασμένων ορόφων επηρεάζει το δικαίωμα της μελλοντικής δόμησης. Το αν θα το γράψεις στα σχόλια ή όχι, είναι αδιάφορο· πρέπει να φανεί στη σύσταση μέσω τροποποίησης.
  9. @Lorenzo Μπορείς, υπό την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές ολοκληρώθηκαν πριν την 9η Ιουνίου 1975.
  10. @JOANN Το αν προσμετράται στη δόμηση ή όχι, δεν έχει να κάνει με το εμβαδόν του διαμερίσματος. Οι επιλογές που έχεις είναι δύο. Ή συνεχίζεις με την επιφάνεια που περιλαμβάνει τον φωταγωγό ή γίνεται τροποποίηση της σύστασης για να οριστεί κοινόχρηστο τμήμα της οικοδομής ο φωταγωγός.
  11. Για να παρέχονται υπηρεσίες μηχανικού μέσω της εταιρείας, πρέπει να ενταχθεί στο μητρώο του ΤΕΕ.
  12. @aneida Η φράση «ένα διαμέρισμα που έχει διαφορετική διαμερισμάτωση» στερείται νοήματος. Ο λόγος είναι ότι η δ.δ. αναφέρεται στον όροφο και όχι σε ένα τμήμα του. Δηλαδή, δεν έχει δ.δ. κάθε διαμέρισμα αλλά ο όροφος στον οποίον ανήκουν. Γι' αυτό, μπορείς να χρησιμοποιείς τη δήλωση αυτή και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα του ορόφου. Ο ορισμός της δ.δ είναι: διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.
  13. @orestis_evg94 Η άδεια έχει λήξει και πρέπει να εκδοθεί νέα. Για αναθεώρηση επ' αόριστον, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και οι όψεις. Επειδή τότε αυτό δεν ίσχυε, αρκούσε η περάτωση του σκελετού, επικοινώνησε με την ΥΔΟΜ.
  14. @aneida Θα υποβάλεις δήλωση για οποιοδήποτε από τα διαμερίσματα του πελάτη σου και θα τακτοποιήσεις τη διαμερισμάτωση με αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου (4495/17, άρθρο 100, παρ. 8). Δηλαδή, μία παράβαση για όλον τον όροφο.
  15. @HAROUL Άρα δεν έχουν αλλάξει τα ύψη των ορόφων, παρά μόνο το ύψος ή η στάθμη θεμελίωσης. Δεν βλέπω τον λόγο που κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση ύψους, κατά την ορολογία της ρύθμισης.
  16. @HAROUL Μπορεί να υποβληθεί μία δήλωση για όλο το οικόπεδο. Το πλήθος των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων δεν εξαρτάται από τον τρόπο ρύθμισης των αυθαιρέτων.
  17. @DionysisP Συμπληρώνεις σωστά τις εκροές, γιατί επιτρέπεται —χωρίς περιορισμό— η υποβολή εσόδων με τη δήλωση ΦΠΑ που υπερβαίνουν αυτά που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA. Για το σκέλος των εξόδων· όταν ο εκδότης έχει δηλώσει εξαίρεση άρθρου 39α, ο λήπτης μπορεί να χαρακτηρίσει με ΦΠΑ και έτσι συμπληρώνεται σωστά ο πίνακας εισροών.
  18. Από ΤΕΕ Πελοποννήσου: 2783. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι μικρές παραβάσεις της κατηγορίας 3 μπορούν να συνδυαστούν με τις λοιπές παραβάσεις, προκειμένου να συνταχθεί ένας ενιαίος προϋπολογισμός. Α. Η μετακίνηση του κτιρίου σε άλλη θέση (κατηγορία 3) συνδυάζεται με τις λοιπές παραβάσεις ή πρέπει να καταγραφεί σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής; Ο νόμος και η εγκύκλιος 2/19 δεν εξαιρούν καμμία αυθαιρεσία της κατηγορίας 3 από τη δυνατότητα συνδυασμού αυτών με τις λοιπές παραβάσεις. Β. Πρακτικά πώς συμμετέχουν κάποιες από τις αυθαιρεσίες της κατηγορίας 3 (π.χ. αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και μετακίνηση αυτών, μετακίνηση κτηρίου σε άλλη νόμιμη θέση κ.λπ.) στον προϋπολογισμό; Μήπως γίνεται μόνο περιγραφικά στην τεχνική έκθεση χωρίς χρηματικό καταλογισμό; Α. Θα πρέπει να δηλωθεί ξεχωριστά σε άλλο φύλλο καταγραφής και να επιλεγεί η Κατηγορία 3. Β. Θα υπολογιστούν με αναλυτικό προϋπολογισμό οι εργασίες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν.
  19. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη «πηγή». Εάν εννοείς πρότυπο βεβαίωσης, δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο. Απλώς βεβαιώνεις ό,τι απαιτείται από την απόφαση για τα δικαιολογητικά, χωρίς περιττά λόγια. Εάν ρωτάς για το δικαίωμα υπογραφής, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Είναι αυτονόητο 100% και προκύπτει από τα δικαιώματα της ειδικότητάς σου.
  20. @janna Όχι, δεν τίθεται θέμα διόρθωσης της δήλωσης λόγω πάχους τοίχων. Στην κάτοψη για την ΕΕΔΜΚ σχεδίασε τους τοίχους με το σωστό πάχος.
  21. @Μαρία παπαχρ Για τα πρώτα δύο· φυσικά μπορείς. Η απαίτηση για ΣΑΥ και ΦΑΥ δεν εξαρτάται από τη χρήση ικριωμάτων.
  22. Θα εφαρμόσεις όσα αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο της τελευταίας δημοσίευσής σου. Θα εκτυπώσεις το τιμολόγιο που δεν χρησιμοποιήθηκε και θα το φυλάξεις μαζί με το πιστωτικό για ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο. Ως προς τον λήπτη, επικοινώνησε μαζί του για να του εξηγήσεις τι έχει γίνει. Ούτε το τιμολόγιο που δεν πληρώθηκε θα του δώσεις ούτε το πιστωτικό, γιατί —ουσιαστικά— έγινε ακύρωση. Δεν θα έχει πρόβλημα με την περιοδική ΦΠΑ γιατί η διαδικασία που ακολουθήθηκε αντιστοιχεί με την ακύρωση παραστατικού που δεν χρησιμοποιήθηκε. Στο myDATA ή θα αποδεχθεί τόσο το δεύτερο χρεωστικό τιμολόγιο όσο και το πιστωτικό ή θα τα απορρίψει και τα δύο. Σε περίπτωση που δεν έχει διαβιβαστεί στον λογαριασμό του το δεύτερο χρεωστικό, απορρίπτει υποχρεωτικά το πιστωτικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.