Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θείος Δίκης

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Θείος Δίκης last won the day on Απρίλιος 24

Θείος Δίκης had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

543 profile views

Θείος Δίκης's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare

Recent Badges

45

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν πληρώνεις νέο παράβολο παρά μόνο ένα τέλος για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  2. @akisal Σε μία —επιπλέον— ηλεκτρονική ταυτότητα περιγράφεις όλα τα κτίσματα για τα οποία δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών.
  3. @mstas Δεν γνωρίζω κατά πόσον επιτρέπει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλαγές στη δήλωση του 4178, όμως αυτός ο νόμος έχει λήξει. Πρέπει να γίνει μεταφορά στον ισχύοντα νόμο (4495/17), ώστε να προβείς στις απαιτούμενες διορθώσεις.
  4. @DionysisP Στην υπουργική απόφαση, για την υποβολή δηλώσεων και τον προσδιορισμό του φόρου από τη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, προβλέπεται διαδικασία διόρθωσης των προσυμπληρωμένων ποσών της περιοδικής δήλωσης. Επιτρέπεται η διαβίβαση δεδομένων για την ορθή υποβολή δήλωσης ΦΠΑ χωρίς τον περιορισμό της ανεκτής απόκλισης, ακόμα και για όσους δεν έχουν δικαίωμα χρήσης της ειδικής φόρμας καταχώρησης, στην περίπτωση αντικειμενικής δυσκολίας διαβίβασης που δεν οφείλεται στην υπόχρεη οντότητα. Για τα έξοδα, η διαβίβαση γίνεται ως εξής: Τύπος παραστατικού: «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)». Στα σχόλια γράφουμε «Δυσχέρεια Συσχέτισης». Στη «Σειρά» συμπεριλαμβάνουμε υποχρεωτικά την ένδειξη: «παρ. 2 αρ. 15Α ΚΦΔ». Για τον χαρακτηρισμό χρησιμοποιούμε την κατηγορία «2.95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εξόδων», ώστε να μην συνυπολογιστεί η καθαρή αξία στα έξοδα του έτους. Είδος: «Χωρίς τύπο Ε3». Στον χαρακτηρισμό ΦΠΑ επιλέγουμε τον κωδικό που θέλουμε να συμπεριληφθεί το έξοδο. Για αγαθό του άρθρου 39α: «Λοιπές πράξεις λήπτη (κωδ. 366-Φ2)».
  5. Φυσικά, όχι. Είναι χώρος βοηθητικής χρήσης. Οι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια σε όροφο γραφείων έχουν χρήση «γραφείο», σε όροφο κατοικίας έχουν χρήση «κατοικία». Παραμένουν, όμως, χώροι βοηθητικής χρήσης.
  6. @LeftLane Ο παιδότοπος, ξεκάθαρα, δεν είναι κατάστημα. Ανήκει —πράγματι— στην κατηγορία «υγεία και κοινωνική πρόνοια».
  7. @janna Δεν χρησιμοποιείται το περίγραμμα του ισογείου αλλά του κτιρίου, το οποίο είναι το περίγραμμα που θα βλέπαμε —κοιτώντας το κτίριο προς τα κάτω— από θέση πάνω από το ύψος του.
  8. @janna Οι ιδιοκτησίες των μελλοντικών ορόφων είναι αδόμητες, βάσει των δεδομένων. Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας εξαρτάται από το αν έχει εκδοθεί άδεια προσθήκης. Η αναθεώρηση για ποιο λόγο έγινε; Η διαφοροποίηση των εμβαδών των κατασκευασμένων ορόφων επηρεάζει το δικαίωμα της μελλοντικής δόμησης. Το αν θα το γράψεις στα σχόλια ή όχι, είναι αδιάφορο· πρέπει να φανεί στη σύσταση μέσω τροποποίησης.
  9. @Lorenzo Μπορείς, υπό την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές ολοκληρώθηκαν πριν την 9η Ιουνίου 1975.
  10. @JOANN Το αν προσμετράται στη δόμηση ή όχι, δεν έχει να κάνει με το εμβαδόν του διαμερίσματος. Οι επιλογές που έχεις είναι δύο. Ή συνεχίζεις με την επιφάνεια που περιλαμβάνει τον φωταγωγό ή γίνεται τροποποίηση της σύστασης για να οριστεί κοινόχρηστο τμήμα της οικοδομής ο φωταγωγός.
  11. Για να παρέχονται υπηρεσίες μηχανικού μέσω της εταιρείας, πρέπει να ενταχθεί στο μητρώο του ΤΕΕ.
  12. @aneida Η φράση «ένα διαμέρισμα που έχει διαφορετική διαμερισμάτωση» στερείται νοήματος. Ο λόγος είναι ότι η δ.δ. αναφέρεται στον όροφο και όχι σε ένα τμήμα του. Δηλαδή, δεν έχει δ.δ. κάθε διαμέρισμα αλλά ο όροφος στον οποίον ανήκουν. Γι' αυτό, μπορείς να χρησιμοποιείς τη δήλωση αυτή και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα του ορόφου. Ο ορισμός της δ.δ είναι: διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.
  13. @orestis_evg94 Η άδεια έχει λήξει και πρέπει να εκδοθεί νέα. Για αναθεώρηση επ' αόριστον, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και οι όψεις. Επειδή τότε αυτό δεν ίσχυε, αρκούσε η περάτωση του σκελετού, επικοινώνησε με την ΥΔΟΜ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.