Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο ρυμοτομούμενο στα όρια του σχεδίου πόλεως


Recommended Posts

ο αγρος στο συμβολαιο θα περιγραφει -περιπου-   ως εξης

 

Ο πωλητης εδηλωσε οτι ειχε εναν αγρο  εμβαδου 1000 τμ. που περιηλθε  σε αυτον  δυναμει  του  υπ΄αριθ.....συμβολαιου....  τομος...αριθ....

Τμημα του αγρου  με στοιχεια  αβγδα  εμβαδου 80 τμ, ενταχθηκε στο σχεδιο  πολης με το...διαταγμα και  συνταχθηκε  η.......ΠΕ που κυρωθηκε με την  υπ' άριθ...αποφαση νομαρχη  και μεταγραφηκε σε  τομο....και αριθ....

και αποτελει ηδη δημοσιο δρομο. Μετα ταυτα απεμεινε αγρος εμβαδου 920 τμ. με στοιχεια...οπως φαινεται στο τοπογραφικο που επισυναπτεται στο παρον συμβολαιο τον οποιο  πωλει και μεταβιβαζει και παραδιδει κλπκλπ..

καπου εκει γραφει οτι διακρατει  τα δικαιωματα αποζημιωσης του...[αν δεν τα εχει παρει...]

 

υγ

οχι, δεν θα σου ζητησει δηλωση ιδιοκτησιας.

Δεν πουλας τμημα εκ της ΠΕ

πουλας  "εκτος σχεδιου....εκτος ΠΕ"

.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτηκα μήπως ενδιαφέρει κάποιους.

 

"2. Όταν στα ακραία σημεία των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων προβλέπεται η ύπαρξη δρόμου και απέναντι από τα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα προβλέπονται ρυμοτομικές γραμμές, η δόμηση των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο στο δρόμο αυτό γίνεται με βάση το πλάτος του, όπως προβλέπεται από το σχέδιο μέχρι την απέναντι ρυμοτομική γραμμή. Αν απέναντι από τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στα ακραία σημεία του ρυμοτομικού σχεδίου που έχει εγκριθεί μέχρι την 13/3/1983 προβλέπεται οικοδομική γραμμή, τα γήπεδα που έχουν πρόσωπο στη γραμμή αυτή, εφ' όσον έχουν δημιουργηθεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού είναι οικοδομήσιμα μόνο κατά το τμήμα τους, το οποίο έχει επιφάνεια που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτούμενες για το εμβαδόν και το πρόσωπο διαστάσεις αρτιότητας, οι οποίες προβλέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο. Τα γήπεδα αυτά οικοδομούνται μόνο κατά το παραπάνω τμήμα τους, σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο, με τον περιορισμό ότι ο συντελεστής δόμησης δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερος από τον οριζόμενο στο άρθρο 6 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει. Για τα παραπάνω τμήματα οικόπεδων, τα οποία θεωρούνται ότι ευρίσκονται εντός σχεδίου, έχουν εφαρμογή όλες οι πολεοδομικές διατάξεις που εφαρμόζονται για τις εντός σχεδίου περιοχές. Η κατάτμηση των παραπάνω γηπέδων επιτρέπεται μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τη δόμηση σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης. Υπόλοιπο τμήμα των γηπέδων αυτών, πέρα από εκείνο που έχει τις παραπάνω ελάχιστες διαστάσεις αρτιότητας, οικοδομείται σύμφωνα με τις διατάξεις για τη δόμηση εκτός σχεδίου μόνον εφ' όσον το εμβαδόν του υπόλοιπου αυτού τμήματος καλύπτει το ελάχιστο απαιτούμενο εμβαδόν για τη δόμηση εκτός σχεδίου".

3. Γήπεδα σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης που έχουν πρόσωπο σε δρόμους, για τους οποίους έχουν ήδη θεσπιστεί ειδικοί όροι δόμησης και οι οποίοι σημειώνονται στο εγκεκριμένο διάγραμμα με οικοδομική γραμμή ή με δυο γραμμές, ρυμοτομική και οικοδομική, οικοδομούνται με τους πιο πάνω ειδικούς όρους, μόνο κατά το τμήμα τους που έχει επιφάνεια ίση με την ελάχιστη επιφάνεια άρτιου οικοπέδου που προβλέπεται από τις ειδικές αυτές διατάξεις. Υπόλοιπο τυχόν τμήμα των γηπέδων αυτών, πέρα από εκείνο που έχει την παραπάνω ελάχιστη επιφάνεια αρτιότητας, οικοδομείται σύμφωνα με τις διατάξεις για τη δόμηση εκτός σχεδίου, μόνον εφ' όσον το εμβαδόν του υπολοίπου αυτού τμήματος καλύπτει το ελάχιστο απαιτούμενο εμβαδόν για τη δόμηση εκτός σχεδίου.

41Β' /13-12-86

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Το 1981 κυρώνεται πράξη αναλογισμού  που αφορά την περιφερειακή οδό του σχεδίου πόλεως.

Το γήπεδο που εξετάζω βρίσκεται κατά τμήμα εντός σχεδίου (300τ.μ.) ρυμοτομείται κατά (316 τ.μ. από την αδιάνοικτη περιφερειακή οδό του σχεδίου) και μένουν και 4300τ.μ. εκτός σχεδίου σε ΖΟΕ 3α.

Από την στιγμή που δεν έχει συτνελεστεί η απαλλωτρίωση για πόσα οικόπεδα μιλάμε?

 

Μιλάμε για ένα οικόπεδο εντός και ένα γήπεδο-αγροτεμάχιο εκτός? ή για ένα γήπεδο με τμήμα του εντός σχεδίου?

Link to comment
Share on other sites

τι ακριβως εννοεις "δεν εχει συντελεστει η απαλλοτριωση"???

 

υπαρχει ΠΕ
εχει κυρωθει

 

εχεις 300 τμ. εντος σχεδιου   αρτιο και οικοδομησιμο...κατα κανονα ή με παρεκκλιση

εχεις 316 που ρυμοτομηθηκαν και "εγιναν"  δρομος

και 4300  "απεναντι"

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι δεν ορίστηκε ποτέ τιμή μονάδος, δεν έχουν αποζημειωθεί τα επικείμενα, δεν έχει διανοιχθεί η οδός, δεν έχει γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου.

 

Μάλιστα η όμορη ιδιοκτησία πέτυχε δικαστική απόφαση για άρση της πράξης προσκυρώσεως, τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεως λογω ρυμοτομίας ιδιοκτησιών.

 

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έχει κατατμηθεί το γήπεδο.

Edited by Χρυσόστομος Αποστόλου
Link to comment
Share on other sites

λες για πραξη αναλογισμου και εγω διαβαζω πραξη εφαρμογης.. :sad: :-(

μεα κουλπα

 

 το γηπεδο ειναι ενα, αλλα επηρεαζεται απο το διαταγμα της περιοχης,  επομενως μεχρι να γινει ανακληση της απαλλοτριωσης

στην βεβαιωση σου θα πρεπει να αναφερεις το πολεοδομικο καθεστως...οπως ισχυει σημερα

 

 

σωστα επραξε ο γειτονας

 

υγ

 

βλεπεις και αυτο

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=3981&language=el-GR

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα συνάδελφοι

 

Έχω αναλάβει τοπογραφικό σε διαιρετό τμήμα αγροτεμαχίου το οποίο αγροτεμάχιο εντάχθηκε στο σχέδιο με έγκριση πολεοδομικής μελέτης το 2003 αλλά δεν έχει ξεκινήσει καθόλου κάποια πράξη εφαρμογής. Στο οικόπεδο πλέον που με ενδιαφέρει, σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη θα απαλλοτριωθεί ολόκληρο για τη δημιουργία πάρκου και πεζοδρόμου.

 

Το ερώτημά μου είναι: το οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο επειδή πρόκειται να απαλλοτριωθεί ή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα;

Link to comment
Share on other sites

Aφού η απομένουσα επιφάνεια οικοπέδου μετά τη ρυμοτόμηση του για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων είναι μηδενική, δεν έχει νόημα να αναζητηθεί αρτιότητα και οικοδομησιμότητα, διότι αυτή θα είχε νόημα να ελεγχθεί αν υπήρχε οικοπεδικό τμήμα εντός οικοδομικού τετραγώνου (πίσω από τις ρυμοτομικές γραμμές).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Απλά ρωτάω γιατί μου ζητάει ο συμβολαιογράφος τον 651.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.