Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξουσιοδότηση Μηχανικού για Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου


Recommended Posts

Θα στο χαλάσω φίλε, αλλά είναι λάθος αυτό που αναφέρεις! Ο μηχανικός δεν εκδίδει τίποτα..  Δεν εκδίδει καμία απολύτως "πράξη"!

Η πράξη εκδίδεται από το ΥΠΕΝ (αυτό την υπογράφει), δηλαδή αυτό είναι η "αρμόδια αρχή"! Και ακριβώς δίπλα το ονοματάκι του, δηλαδή, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας!

Καλή Κυριακή...  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Θα στο χαλάσω φίλε, αλλά είναι λάθος αυτό που αναφέρεις! Ο μηχανικός δεν εκδίδει τίποτα..  Δεν εκδίδει καμία απολύτως "πράξη"!

Η πράξη εκδίδεται από το ΥΠΕΝ (αυτό την υπογράφει), δηλαδή αυτό είναι η "αρμόδια αρχή"! Και ακριβώς δίπλα το ονοματάκι του, δηλαδή, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας!

Καλή Κυριακή...  

Καλημέρα Ιάσονα και καλή Κυριακή
Φοβάμαι πως εγώ θα στο χαλάσω, και εγώ αρχικά έτσι το σκεφτόμουνα αλλά όπως με ενημέρωσε στην συνέχεια το ΤΕΕ, όταν καταχωρείτε "πράξη", ρύθμιση με Ν.4495.17, στο "αρχή που την εκδίδει", θα πρέπει να επιλέξουμε το "ο Μηχανικός", αν θέλεις μπορείς να το κοιτάξεις και κάπου πιο έγκυρα..
Αφού το αναφέρεις βέβαια να σε ενημερώσω και εγώ μαζί σου είμαι, δεν αντιλέγω και συμφωνώ ότι εμείς "Αρχή" δεν είμαστε, πρόκειται για λάθος προσφώνηση μας του συστήματος?
Το ότι θα πρέπει να συμπληρώσουμε, με συγχωρείς, να επιλέξουμε το "Ο Μηχανικός" το λένε μόνο οι απαντήσεις του ΤΕΕ ή και η νομοθεσία αναφέρει κάτι σχετικό?
 

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Σαχλαμάρες για μια ακόμα φορά σου είπαν!!! Μην τους λαμβάνεις υπόψην...

Εσύ λεβέντη μου δεν είσαι "αρμόδια αρχή" (ούτε κι εγώ κ.λπ.). Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα, δεν υπογράφεις, δεν εκδίδεις απολύτως κανένα "επίσημο - δημόσιο" έγγραφο (ούτε κι εγώ κ.λπ.). Εσύ είσαι απλώς ο "ενδιάμεσος, ο διαχειριστής μηχανικός, που βοηθάει στη διαδικασία (το ίδιο κι εγώ κ.λπ.).

Καλέ μου φίλε, δεν υιοθετούμε την οποιαδήποτε βλακεία, του οποιουδήποτε π.χ. ενός άσχετου και ανεύθυνου υπαλλήλου του ΤΕΕ, ή τη δική μου κ.λπ. Βάζουμε το μυαλό μας μπροστά και του λέμε "σκέψου".... Κι αυτό οφείλει να σκεφτεί! Αλλιώς προτιμούμε τις εργασίες, που δεν χρειάζονται "σκέψη"...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

🙂 Φίλος σκέψου όμως ο μηχανικός μας εισάγει το ακίνητο στο σύστημα ρύθμισης αυθαιρέρων και ο μηχανικός εισάγει τα αυθαίρετα, την κατηγορία κάθε αυθαιρέτου, οπότε ναι δεν διαφωνώ ότι η δυατύπωση από πλευράς ΤΕΕ είναι λάθος, καθώς με ένα εκδούσα αρχή προσπαθούν να καλύψουν τα: Πολεοδομία, ΥΔΟΜ, Μηχανικός και το 4ο δεν το θυμάμαι, μπορούμε όμως να το θεωρήσουμε μικρό λάθος. Για εμένα το θέμα είναι ποιός λαμβάνει την ευθήνη, εγώ, εσύ ο άλλος που φτιάχνει την ρύθμιση αυθαιρέτων του ακινήτου, ας πούμε ότι είναι υπευθηνος αυτός ο μηχανικός ότι έγινε σωστή δήλωση και ρύθμιση του ακινήτου. Τώρα στο εκδούσα αρχή αν θα πρέπει να μπει ο μηχανικός, η δήλωση έχει πάνω μια σφραγίδα μεγάλη του ΥΠΕΚΑ και άλλη μια του ΤΕΕ μεγάλες. Θα συμφωνήσω ότι ο μηχανικός δεν είναι η "αρχή που εκδίδει" την δήλωση, διαφωνώ όμως ότι ο μηχανικός μας δεν έχει ευθήνη ότι έγινε μια σωστή νομιμοποίηση αυθαιρέτων ενός ακινήτου. 

Link to comment
Share on other sites

Ρε συν/φοι μέσα σε ένα κομφούζιο τι ψάχνετε! Ο μηχανικός έχει την ευθύνη μέχρι αν ελεγχθεί το 30% των δηλώσεων (αν ποτέ ελεγχθεί??) Μετά τον έλεγχο την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το ΥΠΕΝ (ακόμη και για τον μη έλεγχο όλων -βάση Ν-απόφασής του ιδίου)

Link to comment
Share on other sites

Έγινε μεγάλη συζήτηση για ένα θέμα το οποίο όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αφορά συστημική έλλειψη της εφαρμογής. Θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει και μια ακόμη μια στήλη δίπλα στην εκδούσα αρχή και να καταχωρούνται στοιχεία εκδότη (πχ τεχνική έκθεση μηχανικού για προ 55 κλπ). Εξάλλου έχουμε συζητήσει πολλές φορές ότι, στις περιπτώσεις που συστημικά δεν υποστηρίζεται κάτι, το αναγράφουμε στην τεχνική έκθεση, στο πεδίο σχολίων κλπ, είτε αφορά δήλωση υπαγωγής, είτε σύνταξη Η.Τ.Κ. Βεβαίως, σε ότι αφορά το τυπικό σκέλος-πέρα από τις καταχωρήσεις-ως εκδούσα αρχή έχουμε μάθει-συνηθίσει ότι είναι κάποια κρατική υπηρεσία (Πολεοδομία, Υπουργείο κλπ) και όχι ιδιώτης. Μέσα στην όλη προχειρότητα όλων αυτών των νομοθετημάτων και των υποστηρικτικών τους εφαρμογών, αυτό που συζητήσαμε μάλλον αποτελεί πταίσμα σε σχέση με άλλες αστοχίες, αμφιλεγόμενες ερμηνείες κ.ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

Βαρέθηκα μάγκες, δεν μπορώ άλλο... Ας κάνει ό καθένας ό,τι θεωρεί ορθότερο!

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

ένα άλλο tip αν δεν το ξέρετε μερικοί, είναι ότι στο πρώτο πεδίο, στην πρώτη σελίδα, εκεί που συμπληρώνουμε τα πρώτα και βασικά στοιχεία ενός ακινήτου, πχ ενός διαμερίσματος. Θα γράψετε τον αριθμό ΚΑΕΚ, το όνομα του ακινήτου καλό είναι να το γράψετε καλύτερα όπως αναφέρεται στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών, να γράψετε πχ το διαμέρισμα Α' ορόφου, ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ, να γράψετε το όνομα του όπως το βλέπετε στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών. Και εκεί στην πρώτη σελίδα όταν φτιάχνουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα ενός διαμερίσματος, στην πρώτη σελίδα κάτω δεξιά θα δείτε ένα τετράγωνο και έξω γράφει "Τεχνική περιγραφή". Εκεί μια συμβολαιογράφος μου είπε ότι, έγραφα εγώ φέρον οργανισμός με beton arme, τοιχοποιίες τούβλα, σοβαντισμένα και βαμένα εσωτερικά και εξωτερικά. 
Μου ζήτησε να συμπληρώσω, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με την δηλ. Με α/α: 1597532, Ν.4495/17 και ηλεκτρονικό κωδικό: 5DDD8DDCDB. Και της λέω, την τεχνική περιγραφή πρέπει να γράψω!!
Να τα γράψεις μου είπε, πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο, δεν θα μου την δεχτεί και η υποθηκοφύλακας, αυτό μπορεί να μου το είπε για κάτι άλλο παρόμοιο αν δεν το είχα γράψει στην δήλωση ρύθμισης αυθαιρέτων. 
Εντάξει, της τα γράφω πια, δεν γκρινιάζει, την δέχεται, κάνει την δουλειά της, πληρώνεται, πληρώνομαι και δεν το θεώρησα σημαντικό να μην τα γράψω.
Μια εκδούσα αρχή 

Link to comment
Share on other sites

Σαχλαμάρες σου είπε η συμβολαιογράφος! Δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να ανακατεύεται στο τι εσύ έχεις υποχρέωση να γράψεις εκεί! Πεσ' της "να μην φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν"!!! Κακώς κατά τη γνώμη μου, δεν την βάζεις στη θέση της!!! Δημιουργείς κακό προηγούμενο!

Καλή Καθαρή Δευτέρα...

Υ.Γ. "Τεχνική περιγραφή" σημαίνει κάτι που καλώς εσύ γνωρίζεις κι αυτή, ή ο υποθηκοφύλακας δεν έχουν την παραμικρή ιδέα...

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.