Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε διαμέρισμα άδειας του 79 στο οποίο (γοκ 73) έχουν προσμετρηθεί οι φωταγωγοί στον Σ.Δ, και έχουν συμπεριληφθεί τα τετραγωνικά των φωταγωγών στο εμβαδόν του διαμερίσματος με βάση τον τίτλο , ποιο εμβαδόν βάζω ; Αυτό με τους φωταγωγούς ; Ή πρέπει να το αφαιρέσω;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Υπάρχει τακτοποίηση σε διαμέρισμα όπου ο εξώστης που αναφερόταν στην άδεια έχει γίνει μεγαλύτερος κατά μήκος γιατί ήρθε και "κόλλησε" στην όμορη οικοδομή (δεν άφησε το κενό που προβλεπόταν - βλ. 1ο επισυναπτόμενο από το σχέδιο της άδειας και 2ο επισυναπτόμενο από το σχέδιο της τακτοποίησης). Στο σημείο λοιπόν που ήρθε και κόλλησε στη διπλανή πολυκατοικία, έχει κατασκευαστεί ένας τοίχος από κάτω μέχρι πάνω (αντί για κάγκελο), ο οποίος τακτοποιήθηκε με αναλυτικό μαζί με την επέκτασή του ίδιου του μπαλκονιού - βεράντας.

Έρχεται τώρα η ώρα να κάνω ΗΤΚ. Η επέκταση και η κατασκευή του τοίχου έχουν τακτοποιηθεί. Τον χώρο όμως τον δηλώνω στους ημιυπαίθριους επειδή από τις 3 ελεύθερες πλευρές πλέον έχω 2, κι ας μην πληροί τις προϋποθέσεις ημιυπαιθρίου;; Ή συνεχίζω να τον καλώ εξώστη οπότε δεν τον αναφέρω πουθενά;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

photo 1.png

photo 2.png

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι να τον αναγράψεις ως εξώστη στα σχόλια των λοιπών κατασκευών της ΗΤΚ που ρυθμίστηκε. Αν αύριο εκδοθεί κάποια Ο.Α θα γίνει τότε ο έλεγχος και θα γίνει τροποποίηση της ΗΤΚ. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

48 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Η γνώμη μου είναι να τον αναγράψεις ως εξώστη στα σχόλια των λοιπών κατασκευών της ΗΤΚ που ρυθμίστηκε. Αν αύριο εκδοθεί κάποια Ο.Α θα γίνει τότε ο έλεγχος και θα γίνει τροποποίηση της ΗΤΚ. 

Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Ωστόσο, ξέχασα να αναφέρω ότι κι από την άλλη πλευρά του κτιρίου (βλ. φωτογραφία με σχέδιο άδειας) έχει γίνει το ίδιο πράγμα, δηλ. στο διπλανό διαμέρισμα που συνορεύει με την άλλη όμορη οικοδομή πάλι έχει επεκταθεί ο εξώστης μέχρι την όμορη οικοδομή και έχει σηκωθεί τοίχος. Οπότε θεωρητικά, αν δούμε συνολικά την μπροστινή όψη του ορόφου, βλέπουμε έναν ημιυπαίθριο (συνολικά)..

Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι πολύ για το πως θα δηλώσω τον συγκεκριμένο χώρο γιατί το διαμέρισμα πάει για πώληση..

photo 3.png

Link to comment
Share on other sites

Το τι κάνει το άλλο διαμέρισμα μάλλον δεν σε αφορά. Όμως, αν σε "φοβίζει" να το γράψεις εξώστη, θα πρέπει να επέμβεις στην δήλωση υπαγωγής και εκεί να αναγράψεις ότι είναι Η.Χ οπότε μετά να τον καταχωρήσεις και στην Η.Τ. Για μένα, αν με ρωτάς, δεν συντρέχει λόγος στην παρούσα φάση και αυτό διότι όταν και αν εκδοθεί κάποια Ο.Α, εκεί θα γίνει έλεγχος πολεοδομικών μεγεθών και θα καταγραφεί βάσει ισχύοντων κανονισμών. Δες για παράδειγμα το εξής. Σήμερα, έχουμε ορισμό για Α.Η.Χ κατά ΝΟΚ. Έστω ότι ο χώρος αυτός όπως διαμορφώθηκε, δεν πληροί τα κριτήρια του Α.Η.Χ. Γιατί να τον γράψεις εσύ ως τέτοιο χώρο, χωρίς να έχεις (και να απαιτείται) κάνει έλεγχο; Άσε μια γενική περιγραφή του τύπου "εξώστης στεγασμένος ή εξώστης με πλαγιοκάλυψη στη μια πλευρά" ή σκέτο εξώστης (καθώς φαίνεται στο σχέδιο κάτοψης ο πλαϊνός τοίχος).

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε διώροφη οριζόντια  ιδιοκτησία με άδεια οικοδομής έχω :

Εμβαδόν βάσει άδειας οικοδομής 98 μ2 καθώς το εσωτερικό κλιμακοστάσιο στην στάθμη του ορόφου δεν προσμετρήθηκε βάσει ΓΟΚ στα μ2 του ορόφου.

Στην σύσταση προσμετρήθηκε και το εμβαδόν στο συμβόλαιο είναι  100 μ2.

Στην  ΗΤΚ ποια απο τα δυο πρέπει να μπει στις επιφάνειες ?
Αν είναι αυτό της σύστασης πως θα δικαιολογήσω το εμβαδόν στο πεδίο της άδειας την στιγμή αν δεν έχω αυθαίρετο ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Στις επιφάνειες καταχωρούμε αυτές που συνδέονται με διοικητικές πράξεις, τακτοποιήσεις κλπ. Στην άδεια η μεζονέτα έχει επιφάνεια 98 τμ με την απόληξη κλιμακοστασιου στον πρώτο όροφο να μην έχει προσμετρήσει στο Σ.Δ. Σύμφωνα με την Ο.Α, η επιφάνεια με το κλιμακοστάσιο στη στάθμη του ορόφου ποια είναι;  Αν είναι 100 τμ θα βάλεις αυτή την επιφάνεια και στα σχόλια μπορείς να αναγράψεις ότι επιφάνεια 2 τ.μ σύμφωνα με το δ. κάλυψης της τάδε Ο.Α αφορά το κλιμακοστάσιο στο επίπεδο πρώτου ορόφου, το οποίο δεν είχε προσμετρήσει στο Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

δες την απάντηση 11 στις  ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΗΤΚ)

11. Πως καταχωρίζεται η θέση στάθμευσης σε ακίνητο με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας;

Α. Όταν η θέση στάθμευσης αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία και έχει χιλιοστά, εισάγεται ξεχωριστή καταχώριση ιδιοκτησίας αποκλειστικά για τη θέση στάθμευσης. Στην καρτέλα "Στοιχεία ιδιοκτησίας", στο πεδίο "Αριθμός θέσεων στάθμευσης" αναγράφεται ο αριθμός 1, καταχωρίζονται τα χιλιοστά επί του οικοπέδου που της αναλογούν και στον πίνακα των επιφανειών καταχωρίζονται τα τ.μ. της θέσης στάθμευσης στην αντίστοιχη στήλη. Επισημαίνεται ότι στην καταχώριση της διηρημένης ιδιοκτησίας (διαμέρισμα, γραφείο κπλ) στην οποία πιθανόν αντιστοιχεί η θέση στάθμευσης, στην καρτέλα "Επιφάνειες" δεν καταχωρίζονται τα τ.μ. της θέσης στάθμευσης.

Β. Όταν μία θέση στάθμευσης αποτελεί παρακολούθημα και δεν έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου, καταχωρίζεται μαζί με την ιδιοκτησία στην οποία αντιστοιχεί. Στην καρτέλα "Στοιχεία ιδιοκτησίας", στο πεδίο "Αριθμός θέσεων στάθμευσης" αναγράφεται ο αριθμός 1, και στον πίνακα των επιφανειών καταχωρίζονται, επιπλέον των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τα τ.μ. της θέσης στάθμευσης στην αντίστοιχη στήλη, με ειδική αναφορά στα "Σχόλια" της γραμμής ότι πρόκειται για παρακολούθημα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.