Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική άδεια και Απόκλιση Κτηματολογίου


Recommended Posts

θεωρητικα...

"ενα στα δυο κερδιζει":-D

Κατα τα λοιπα, αν ηταν "ενα" και ειχε αυτο το προβλημα, θα το συζητουσαμε εαν μπορει να επικαλεσθει "μειωμενη" αρτιοτητα, λογω παρεκκλισης...

Αλλα, με το ενα διπλα στο αλλο  και να κοβουν μια λωριδα γης και -αναλογα με την περιπτωση-

καθε ενα να την θεωρει δικη του...δεν το βλεπω να περπαταει.

Σκεφτομαι τον μηχανικο...και τι θα γραφει στο τοπο  καθε γηπεδου....

Το α' ειναι 4100 το β' ειναι με παρεκκλιση

και μετα ο αλλος θα γραψει το αντιστροφο...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ας μη μπλέκουμε εμβαδά Κτηματολογίου με πραγματικά. Τα όρια απόκλισης (βάσει Κτηματολογίου) αφορούν μόνο στις μεταβιβάσεις. 

Κατά τα λοιπά, αποφασίζουν πού είναι το κοινό όριο (αν δεν τα βρουν, υπάρχει και η νομική οδός), και κάνουν πράξη αναγνώριση ορίων

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, tetris said:

Ας μη μπλέκουμε εμβαδά Κτηματολογίου με πραγματικά. Τα όρια απόκλισης (βάσει Κτηματολογίου) αφορούν μόνο στις μεταβιβάσεις. 

Κατά τα λοιπά, αποφασίζουν πού είναι το κοινό όριο (αν δεν τα βρουν, υπάρχει και η νομική οδός), και κάνουν πράξη αναγνώριση ορίων

Κανείς τους δέν επιθυμεί τη δικαστική οδό ( το επίδικο δεν επηρεάζει ούτε Δ ούτε αποστάσεις από όρια). Προφανώς τα είχαν κανονίσει προ κτηματολογίου, όπου ο καθένας δήλωνε σε τίτλο ο,τι ήθελε .

απλως το ερώτημα είναι εάν υπάρχει θέμα πολεοδομικό για αυτόν που στο Κτηματολόγιο θα είναι κάτω από 4 στρέμματα καινό τίτλος του μέσα στην επιτρεπτή απόκλιση.

οταν θα ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο ( μετά από 2-3 δεκαετίες ακόμα) και με δεδομένο ότι όλως τυχαίως τα περισσότερα αγροτεμάχια ηταν 4 στρέμματα το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει Ουκ ολίγους…..

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει (προς το παρόν) συσχέτιση πολεοδομικών με κτηματολόγιο. Αν ο καθένας (για προφανείς λόγους) "ξεχείλωσε" το γήπεδό του, υπάρχει σοβαρό πολεοδομικό θέμα (ψευδές διάγραμμα=ανακλητέες άδειες=αυθαίρετα κτίρια). Τόσο απλό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα tetris. Το ξεχείλωμα των γηπέδων είναι σαφές ότι έχει γίνει, και για ποιο λόγο είναι προφανές. Απλά θεωρώ ότι επειδή είναι εντός αποδεκτών απόκλισεων (δεδομένου ότι η ΥΔΟΜ ελέγχει τη διαφορά τίτλου - τοπογραφικού - κτηματολογίου) κανείς δεν θα απορρίψει το (ξεχωριστό προφανώς) τοπογραφικό διάγραμμα αδείας του κάθε γηπέδου, αν δεν υπάρχει υλοποιημένο κοινό όριο. Μελλοντικά ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να προκύψει.

Μπορεί κάποιος καλόπιστα (κακώς στην προκειμένη περίπτωση) να θεωρήσει ότι απλά το ΕΚ απέδωσε λανθασμένα τα όρια χωρίς να ασχοληθεί με το puzzle που προκύπτει με το όμορο γήπεδο. Και το ίδιο ακριβώς να κάνει και ο ελεγκτής και για το όμορο γήπεδο αντίστοιχα, σε μία μελλοντική άδεια και για εκείνο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση μελλοντικών αδειών δεν τίθεται, διότι και οι δυο έχουν χτίσει προ του 2011, οποτε δεν υπάρχει και ζήτημα για έκδοση νέας άδειας 

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε δυο γηπεδα.

το Α,  εμβαδου.....τμ κατα τον τιτλο, εμβαδου......κατα την αδεια και εμβαδου............... κατα το ΕΚ.

 Ομοιως το Β, εμβαδου.....τμ κατα τον τιτλο, εμβαδου......κατα την αδεια και εμβαδου............κατα το ΕΚ.

Το θεμα δεν ειναι τα "υλοποιημενα" ή μη ορια.

Ούτε δικαιουται καθε ενας μηχανικος να μεταφερει τα "ορια" μια δεξια και μια αριστερα, αναλογα με το ποιο γηπεδο τοπογραφεί.

Το θεμα ειναι οτι, στα δυο αυτα γηπεδα,

εκδοθηκαν ΟΑ για συγκεκριμενο εμβαδον του καθενος.

Εαν μετα απο  σημερινη καταμετρηση υπαρχει αποκκλιση μεχρι 10% + ή -, θεωρειται αποδεκτο χωρις να απαιτειται η διορθωση των τιτλων.

Αλλα,

εαν μετα την καταμετρηση, το γηπεδο ειναι κατω απο 4 στρ. τοτε ισχυει το παραρτημα το οποιο ειναι  σαφες

[εκδοση αδειας σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο]

δλδ ενα γηπεδο 3800  που το εδειξαν σαν 4 στρ. δεν "σωζεται"

Εαν τα εμβαδα,  σημερα, ειναι 4100 και 3950 "διευκολυνει" την ολη υποθεση.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, ntanos said:

...δεδομένου ότι η ΥΔΟΜ ελέγχει τη διαφορά τίτλου - τοπογραφικού - κτηματολογίου...

Η ΥΔΟΜ δεν κάνει (και δεν πρέπει να κάνει) συσχέτιση με το Κτηματολόγιο, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στα πρότυπα διαγράμματα.

Τα πανηγύρια θα αρχίσουν όταν κάποιος μελλοντικός αγοραστής αποφασίσει να υλοποιήσει το κοινό όριο

Edited by tetris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα!

Έχω την εξής περίπτωση. Σε οικόπεδο με κτίσμα προ του 1955 εντός σχ. πόλης θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει άδεια μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Προφανώς δεν υπάρχει τοπογραφικό προηγούμενης άδειας, ούτε και τοπογραφικό που να συνοδεύει το συμβόλαιο. Άρα μάλλον χρειάζεται η σύνταξη νέου τοπογραφικού εξαρτημένου. Το θέμα είναι πως το οικόπεδο ήταν 200 τ.μ. και ένα τμήμα του ρυμοτομήθηκε καθώς "άνοιξε" ένας δρόμος δίπλα, με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να είναι 150 τμ περίπου. Αυτό συνέβη κατόπιν κτηματογράφησης και οπότε αυτή η μεταβολή δεν έχει περάσει στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορά με το περίγραμμα και το εμβαδό του Κτηματολογίου. Πιστεύετε πως θα ζητηθεί Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών για την ΕΕΔΜΚ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.