Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ακη καλημέρα και να είσαι καλά..
Σκέφτομαι τα παραπάνω που έγραψες με τον Zazeng, η ρύθμιση του ακινήτου δεν είναι πράξη που νομιμοποιεί τα αυθαίρετα στο ακίνητο?
Αρα αν έχεις ΔΔ την οποία ρυθμίζεις με δήλωση Ν.4495, δεν θεωρείται νόμιμη η ιδιοκτησία με την κάτοψη την σημερινή όπως θα την ανεβάσεις στο σύστημα ΤΕΕ??
Οπότε δεν λεω γιατί ζήτησε ο νομοθέτης την ενημέρωση του φάκελου της άδειας, εξάλου το σπτι μπορεί σε ένα χρόνο να πουληθεί, ο νέος ιδιοκτήτης να ξαναλλαξει την κάτοψη και φαίνεται πολύ κουραστικό να ενημερωνουμε συνέχεια τον φάκελο, άρα δεν μπορεί αφού τακτοποιήθηκε να θεωρηθεί νόμιμο και να ανέβει η κάτοψη της δήλωσης τακτοποίησης στο σύστημα ΤΕΕ εκδοσης ΗΤ?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου και σένα Χάρη και χρόνια πολλά, σωστά αυτά περί ενημέρωσης της αδείας σε περίπτωση διαρρύθμισης. Όμως, εγώ απάντησα στο πότε απατείται η ανάρτηση όψεων σε δήλωση αυθαίρετου ή ΗΤΚ, δεν βλέπω δηλαδή πως σχετίζεται αυτό που απάντησες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ.

Σε 2όροφη οικοδομή με σύσταση, μου έχει ζητηθεί η σύνταξη ΗΤ για τη κατοικία του ορόφου. Ο Ά όροφος είναι κατοικία και το ισόγειο κατάστημα/ταβέρνα. Η άδεια για τη κατοικία βγήκε το '83 ενώ το ισόγειο υλοποιήθηκε αργότερα, το 1990. Στο σύστημα του ΤΕΕ, στις πράξεις, εισάγω μόνο αυτή που αφορά τη κατοικία. σωστά? Υπάρχει κάποιο σημείο που πρέπει να κάνω αναφορά (ή και εισαγωγή εγγράφων) στην άδεια του ισογείου? Ή αχολούμαι μόνο με τη κατοικία του ορόφου?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι στο ακίνητο υπάρχει ΠΣΟΙ. Αν ναι, ασχολείσαι με τα του οροφοδιαμερίσματος και μόνο. Λογικά βγήκε Ο.Α για διώροφη οικοδομή με το ισόγειο αδιαμόρφωτο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Και ακριβώς, υπάρχει ΠΣΟΙ και η αρχική άδεια είχε βγεί για κατοικία ά ορόφου και ισόγειο αδιαμόρφωτο.

Link to comment
Share on other sites

Πάω να παίξω τζόκερ...Ασχολείσαι μόνο με το οροφοδιαμέρισμα και εισάγεις την Ο.Α που το αφορά. Όταν βγει ΗΤ και για το ισόγειο θα εισαχθεί και η άλλη Ο.Α (αποπεράτωσης-διαμόρφωσης ισογείου).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι στο φόρουμ για να ρωτήσω το εξής.

Σε 2όροφη οικοδομή με σύσταση (κατάστημα στο ισόγειο και κατοικία στο 1ο όροφο) έχω αναλάβει τακτοποίηση και ΗΤ για τη κατοικία του ορόφου. Η αρχική άδεια αφορά τη κατοικία και έπειτα μια μεταγενέστερη για τη διαμόρφωση ισογείου καταστήματος. 

Η κατοικία έχει αυθαίρετη επέκταση (ΥΔ) με κατηγορία 3 (έως 5% αλλαγή διαστάσεων περιγράμματος) εις βάρος κοινόχρηστου χώρου/ακάλυπτου και κατηγορία 4 για κλεισίματα παραθύρων. Παρότι η κάτοψη βάσει νόμου δεν απαιτειται , έφτιαξα καινούρια (μάλιστα έκανα χρήση TS λόγω μη καθετότητας εξωτερικών τοίχων).

Το ζητούμενο είναι το εξής:

Η τακτοποίηση κλείνει με μια κάτοψη (και λοιπά όπως φωτογραφίες, ΤΕ, Εξουσιοδότηση..). Επειδή όμως έχω βγει εκτός προυπολογισμού χρόνου/κόστους κτλ, θέλω να σιγουρευτώ τι απαιτείται από λοιπά σχέδια δικά μου στην ΗΤ.

Το να αναρτήσω τομή/όψη/ΔΚ της αδείας δεν είναι λάθος? Θέλοντας να πώ ότι ιδίως στα δύο πρώτα φαίνεται παράθυρο που σήμερα δεν υφίσταται..

Και ανεξάρτητα από αυτή τη περίπτωση, ύστερα από τακτοποίηση ποια σχέδια είναι απαραίτητα προς ανάρτηση στην ΗΤ? Κάτοψη/τομή/ΔΚ? Ή μόνο κάτοψη?

Γιατί στο Ν4495/17 αρθ.54, παρ.στ βλέπω μόνο σχέδια κατόψεων όπως και στη ΥΑ 7577,  αρθ.2, παρ. γ (γγ.)

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, εφόσον στην υπαγωγή έχεις δηλώσει κατ.3 και 1 ΛΠ, τότε βάσει νόμου δεν απαιτείται καν κάτοψη. Όμως ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε πει ότι σαφώς και θα χρειαστεί μία κάτοψη ενημερωμένη ώστε να υπάρχει κάποιο σχέδιο βάσει του οποίου στο μέλλον να γίνει δικαιοπραξία και ΗΤ όπως έχουν εξελιχθεί τα πράματα. Οπότε αναφορικά με αυτό το κομμάτι, ορθώς έπραξες που έκανες κάτοψη.

Τώρα σε σχέση με τα άλλα θα μπορούσες στα αρχεία της υπαγωγής να ανεβάσεις και την κάτοψη της άδειας ώστε να μπορεί να γίνει μία στοιχειώδης αντιπαραβολή. Για το τι θα πρέπει να ανεβάσεις στην ΗΤ, υπάρχει μία διχογνωμία γιατί άλλα γράφει ο νόμος και άλλα η απόφαση. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις, αν η άδεια είναι σχετικά καινούργια τότε αντιλαμβάνεσαι ότι θα πρέπει να ανεβάσεις αρκετά παραπάνω σχέδια από την αρχ/κη μελέτη.

Στην τελική θα μπορούσες να αντιστρέψεις το σκεπτικό σου, και να ζητήσεις κάποια παραπάνω αμοιβή εξηγώντας την κατάσταση στον εντολέα σου.

 

Edited by akis73
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@the_topo Συμφωνώ απολύτως με τον Άκη. Η κάτοψη συντάσσεται ακόμη και αν η κατηγορία νόμου 4495 δεν τη ζηταει διότι διαφορετικά μετά θα έπρεπε να πας για ενημέρωση Ο.Α (πχ περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης). Ορθώς την ανέβασες (την βάζεις στα προαιρετικά). Έτσι έχεις διαθέσιμη και συνδεδεμένη με την υπαγωγή κάτοψη προς πάσα  χρήση (πχ ανέβασμα στην Η.Τ). Τα δικαιολογητικά της ΗΤ ανεβαίνουν και συνδέονται με τις πράξεις που έχουν εκδοθεί στο ακίνητο. Άρα, εσύ ανεβάζεις, τα αρχ/κά των 2 αδειών και το σχέδιο που έχεις ανεβάσει στη δήλωση. Από νομικά έγγραφα μόνο τον πίνακα χιλιοστών για την ΗΤΚ. Να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Άκη για την αμοιβή. Το πρώτο σου συμφωνητικό θα αφορά την περαίωση δήλωσης Ν. 4495. Μετά, για την ΗΤ θα συντάξεις νέο συμφωνητικό. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.