Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Ηλεκτρικοί λέβητες


antonisk

Recommended Posts

Συνάδελφοι, θα ήθελα να με ενημέρωση κάποιος αν γνωρίζει για δυνατότητα εναλλαξιμότητας επίτοιχου λέβητα φυσ. αερίου με ηλεκτρικό λέβητα σε μελέτη θέρμανσης πολεοδομίας.

Αναλυτικότερα σε προσθήκη ορόφου που απαιτούνται όλες οι μελέτες και δεν υπάρχει άμεση συνδεσιμότητα με δίκτυο Φυσ. Αερίου, θέλω να ρωτήσω τι συσκευή να προτείνω ώστε να υπάρχει εναλλαξιμότητα καυσίμου - άλλη μορφή ενέργειας για την θέρμανση του κτιρίου.

Η ερώτηση μου έγκειται στο ότι ο κτιριοδομικός δεν προβλέπει τίποτα σχετικά με θέρμανση με ηλεκτρικό λέβητα, και δεν κατάφερα να βρω κάποια εγκύκλιο του Υπουργείου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια όλων σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα την ερώτησή σου. Εχεις έναν πελάτη που χτίζει μία προσθήκη ορόφου. Πώς θερμαίνονται οι υφιστάμενες ιδιοκτησίες;

 

Οταν λες εναλλαξιμότητα καυσίμου πώς το εννοείς ; Ενας ηλεκτρικός λέβητας δεν μπορεί να γίνει λέβητας πετρελαίου ή αερίου.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ρωτάς, πως θα δείξεις στις μελέτες πολεοδομίες πως θα θερμανθεί η προσθήκη χωρίς να μπλεχτούν οι υπόλοιποι όροφοι?

Link to comment
Share on other sites

πολλες πολεοδομίες δεν έχουν πρόβλημα με τους ηλ.λεβητες .....αλλα για να μην σε γυρίζουν πίσω βάλε θερμοσυσσωρευτές στην μελέτη θερμανσης (τότε το χειρότερο σενάριο είναι να σου ζητήσει και μελετη μονοσωληνίου για την περίπτωση λεβητα αερίου)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ποια είναι η γνώμη σας για χρήση ηλεκτρικού λέβητα ως αποκλειστικό τρόπο θέρμανσης κατοικίας 50 τ.μ..

Πρόκειται για 3 μικρά δυάρια προς ενοικίαση και το πλεονέκτημα των 3 ανεξάρτητων εισόδων μας βάζει σε σκέψεις, έτσι ώστε να τα φτιάξουμε εντελώς ανεξάρτητα, χωρίς καθόλου κοινόχρηστα .

Πρόκειται για κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμάσει σε κατασκευές γενικότερα.

Στον ιδιοκτήτη το προτείνουν ανεπιφύλακτα, αλλά μιας και ο μηχανολόγος του είναι ταυτόχρονα και έμπορας τέτοιων λεβητών , θα ήθελα να το συζητήσουμε και γενικότερα από την πλευρά κάποιου που δεν εμπορεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα για εμενα η χρηση ηλεκτρικου ρευματος για θερμανση δεν ειναι αποδεκτη.

Το ηλεκτρικο ρευμα ειναι πιο "εκλεπτυσμενη" μορφη ενεργειας απο το πετρελαιο, τα ξυλα, το υγραεριο. Ειναι κριμα να χαλας ρευμα πανω σε αντιστασεις για να θερμανεις ενα σπιτι.

 

Αξιζει να χρησιμοποιησεις ηλεκτρικο ρευμα για θερμανση εφοσον τροφοδοτει μια αντλια θερμοτητας.

 

Ας βαλει 3 κλιματιστικα inverter και τελειωσε η ιστορια. Σε πιο μερος ειναι τα διαμερισματα αυτα? Το χειμωνα ποιες ειναι οι χαμηλοτερες θερμοκρασιες που εμφανιζονται?

 

Με χρηση κλιματιστικων το κακο ειναι οτι θελει και ηλεκτρικα boilers. Αλλα θα κανει οικονομια στο ρευμα γιατι τα κλιματιστικα ειναι οικονομικα. Ασε που κλιματισμος και το καλοκαιρι ειναι προσον για τα διαμερισματα, θα τα νοικιασει πιο ευκολα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφώνω με όλο το σκεπτικό του ckiriako.

 

Από καθαρά οικονομική σκοπία, μόνο αν έχει την έκπτωση που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, είναι συμφερότερη αυτή η λύση από όλες τις υπόλοιπες με ορυκτά καύσιμα ή αντλίες θερμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να αξιζει και η Θερμανση με χρηση νυχτερινου ρευματος, θελει λιγο ψαξιμο βεβαια αναλογα με την περιπτωση. Ξεχασα να το αναφερω.

Link to comment
Share on other sites

Η περιοχή ειναι σε νότια Ελλάδα και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται γυρω στους 0 C.

Δεν είμαι μηχανολόγος για να μπορώ μιλάω με σιγουριά, αλλά θέτουμε ως βάση στην συγκεκριμένη περίπτωση την απόλυτη αυτονομία στην χρήση των κατοικιών.

Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν μπορούνε να μπουν 3 λέβητες ορυκτών καυσίμων.

 

Χρήση κλιματιστικών inverter, θα μπορούσε να μπει ένα σε κάθε διαμέρισμα με κατασκευή 3 καναλιών (μπάνιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι-κουζίνα ). Αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ούτε αυτήν την μέθοδο και αυτό που προβληματίζει είναι ότι σε διαμερίσματα που νοικιάζονται, οι νοικάρηδες δεν σέβονται ιδιαίτερα τον χώρο τους και θεωρώ, εσφαλμένα ίσως, ότι μια τέτοια κατασκευή είναι περισσότερο ευάλωτη στην σίγουρα κακή χρήση.

 

Οι αντλίες θερμότητας δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι οπότε επιφυλάσσομε προς το παρόν, μέχρι να ενημερωθώ καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση του ηλεκτρικού λέβητα είναι μια αξιόλογη (αλλά αντιοικολογική) λύση. Έχει και κάποια πλεονεκτήματα πχ λιγότερες απώλειες λόγο αδράνειας του συστήματος. Σημαντικό είναι η παροχή της ΔΕΗ να καλύπτει την ισχύ του λέβητα και να αφήνει περιθώριο και για άλλες καταναλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.