Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη της έκδοσης βεβαίωσης σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μέσω του πληροφοριακού συστήματος «e-Άδειες»


Engineer

Recommended Posts

8 λεπτά πριν, maredentro2014 said:

Γνωρίζεται πως μπορώ να κάνω ορθή επανάληψη? Δεν βρίσκω κάποια επιλογή μέσα από την ολοκληρωμένη αίτηση..

Ναι γίνεται ορθή επανάληψη με το νέα πράξη σε συνέχεια ηλεκτρονικής...μου φαίνεται γλιτώνεις και το 10άρικο. Στον τίτλο γράψε κάτι απλό πχ "Διαμέρισμα 1 στον 1ο όροφο" μην τους μπερδεύεις με μακρόσυρτους τίτλους, υποτίθεται τα άλλα θα τα δουν απο τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

@maredentro2014 Δείτε τις οδηγίες που έχει το ΤΕΕ για τη βεβαίωση σύνδεσης με τα ΔΚΩ.

Τα σχόλια αφορούν μόνο την ΥΔΟΜ-ΤΕΚ σε περίπτωση ελέγχου της βεβαίωσης.

Στην περιγραφή βάζουμε το προς ρευματοδότηση ακίνητο, π.χ. Διαμέρισμα Β-3 του Β΄ ορόφου ....

Εντός των 6 μηνών που ισχύει η βεβαίωση δεν ξαναπληρώνετε τα 10 ευρώ.

Για διόρθωση: 

Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής > Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας – Ορθή Επανάληψη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

σε οικοδομή που ανεγέρθηκε με Οικοδομική Άδεια που εκδόθηκε το 1991 (υποβολή αίτησης 1989) μετατράπηκε η χρήση της Σοφίτας σε Κατοικία και τακτοποιήθηκε σε Κατοικία Πρώτη με το Ν. 3843/2010.

Ο Μετρητής (Ρολόι) του υποκείμενου Οροφοδιαμερίσματος εξυπηρετούσε και την Κατοικία (πρώην Σοφίτα). Ο Ιδιοκτήτης ήθελε να βάλει δικό του Μετρητή και να απεξαρτηθεί από το υποκείμενο Οροφοδιαμέρισμα. 

Από την Πολεοδομία βρήκα το Στέλεχος της Οικοδομικής Αδείας του 1991 στην τελευταία σελίδα του οποίου υπάρχει η εξής αναφορά:

"Με τη διαδικασία του Ν. 3843/2010 έχουν ρυθμιστεί 65,00 m2 χώρου σοφίτας σε κατοικία ('Αριθμός Πρωτοκόλλου Τακτοποίησης Ν. 3843/2010, ΓΕ 1234  ).
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 65,00 m2 ΧΩΡΟΥ ΣΟΦΙΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3843/2010
(ΔΕΔΔΗΕ/ΥΔΡΕΥΣΗ)"

και ακριβώς από κάτω υπάρχει σφραγίδα που γράφει:

"ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
Σύμφωνα με το υπ' αρίθμ. 71755/9-10-90
έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ
Θεωρείται για να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το Ν. 1512/85 στη ΔΕΗ-ΟΤΕ
για ηλεκτοδότηση και ΕΥΔΑΠ ... ...
"

Μετά δεν είναι ακριβή αυτά που γράφει (έχει ξεθωριάσει). Έχει και κάποιο αριθμό πρωτοκόλλου, κάποιο ονοματεπώνυμο και κάποια ημερομηνία χειρόγραφα.

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να λάβω Υπεύθυνη Δήλωση Τετραγωνικών από τον οικείο Δήμο.

Όταν ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε Αίτηση προς τη ΔΕΔΔΗΕ για την Εγκατάσταση Νέου Μετρητή του είπαν ότι χρειάζεται Βεβαίωση Σύνδεσης Μηχανικού

Τους απάντησα ότι:

α) Με βάση την Παρ. 6 Άρθρ. 5 Ν. 3843/2010 ως ισχύει:

"Επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων στα οποία υφίστανται χώροι που προβλέπονται στην Παρ. 1 Άρθρ. 5 Ν. 3843/2010 με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου που ορίζεται στο Άρθρ. 6."

β) Με βάση τις σημειώσεις για την Παρ. 6 Άρθρ. 5 της Εγκυκλίου 5 (Αρ. Πρωτ. 17879 - 3/5/2010) του Ν. 3843/2010:

"Η σύνδεση με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας μπορεί να γίνει με την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης, με συμπλήρωση στη σφραγίδα ηλεκτροδότησης του Ν. 1512/1985 ότι  "ο χώρος.......ρυθμίστηκε με τη διαδικασία του Ν. 3843/2010"."

γ) Με βάση το Σημείο 4 της Εγκυκλίου 15 (Αρ. Πρωτ. 35101 - 9/8/2010) του Ν. 3843/2010:

"Σε συνέχεια της Εγκυκλίου 5/2010 διευκρινίζεται ότι, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας η σφραγίδα που προβλέπεται στον ν. 1512/1985 με τη σχετική συμπλήρωση ότι ο χώρος ρυθμίστηκε με τη διαδικασία του ν. 3843/2010 τίθεται στο έντυπο της οικοδομικής άδειας."

δ) Με βάση το Σημείο 1 της Εγκυκλίου 17 (Αρ. Πρωτ. 42116 - 9/8/2010) του Ν. 3843/2010:

"Παρακαλείται η ΔΕΗ προς την οποία κοινοποιείται το παρόν να ενημερώσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ότι η μοναδική προϋπόθεση για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας των χώρων που προβλέπονται στην παρ. 1, του άρθρου 5, του ν. 3843/2010, όπως ρητά ορίζεται στην παρ. 6 του ιδίου άρθρου 5 αυτού είναι η «.. καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου...», η οποία καταβολή πιστοποιείται με την προσκόμιση στη ΔΕΗ του εντύπου της οικοδομικής άδειας με τη σχετική σφραγίδα που προβλέπεται στον ν. 1512/1985, σύμφωνα με τις οδηγίες της παρ. 4, της Εγκυκλίου 15/9-8-2010."

Με τα πολλά η ΔΕΔΔΗΕ μου απάντησε ότι δεν ισχύουν αυτά και ότι πρέπει υποχρεωτικά βάσει της Παρ. 1 του Άρθρου 47Α του Ν. 4495/2017 να ακολουθήσω τη διαδικασία της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743 και συγκεκριμένα της Περιπτώσεως 1ε του Άρθρου 1 (αυθαίρετες κατασκευές και εγκαταστάσεις). Την έχω γραπτώς την απάντηση. 

Ρώτησα έναν Πολεοδόμο από άλλη Πολεοδομία και όχι την αρμόδια και μου είπε ότι θα υποχρεωθώ να ακολουθήσω τη διαδικασία ασχέτως με τα αναφερόμενα στο πλαίσιο του 3843. 

Διαβάζοντας τα αναφερόμενα των συναδέλφων και μελετώντας το πλαίσιο αλλά και την πλατφόρμα:

1) Παρά το ότι η απάντηση της ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι η περίπτωση εμπίπτει στην Περίπτωση 1ε, το σωστό είναι να επιλέξω Περίπτωση 1β και 1ε και να ανεβάσω στο σύστημα:

i. Το Στέλεχος της Οικοδομικής Αδείας του 1991 με την προαναφερθείσα αναφορά και σφραγίδα ()

ii. Το Φύλλο Τακτοποιήσεως του Ν. 3843/2010 σε Περαιωμένη Κατάσταση () ;

2) Αφού είναι Περαιωμένη η Τακτοποίηση δε χρειάζεται το Αποδεικτικό Πληρωμής () σωστά ;

3) Για την Υποβολή της Αίτησης ζητείται και ο Α/Α Έργου από το Σύστημα Αμοιβών του ΤΕΕ, πώς "ανοίγουμε" Έργο στο Σύστημα Αμοιβών του ΤΕΕ για την Έκδοση Βεβαίωσης Σύνδεσης με Δίκτυα Κοινής Ωφελείας ; 

4) Ανεβάζουμε Υπεύθυνη Δήλωση Ανάθεσης αλλά όχι Υπεύθυνη Δήλωση Ανάληψης, σωστά ;

5) Στο Άρθρο 2 της ΚΥΑ Αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743 αναφέρεται:

"Στις περιπτώσεις για τις οποίες η πράξη εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών ή τυχόν αναθεωρήσεις/ενημε- ρώσεις αυτής έχουν εκδοθεί μέσω του πληροφοριακού συστήματος "e-Άδειες', η αίτηση για τη βεβαίωση διασυνδέεται ηλεκτρονικά με την προγενέστερη πράξη με δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία αυτής."

ενώ στην πρώτη σελίδα του Τεύχους των Οδηγιών για την Έκδοση Βεβαίωσης Σύνδεσης με τα Δίκτυα Κοινής Ωφελείας (Σεπτέμβριος 2022) αναφέρεται: 

αίτηση της βεβαίωσης εισάγεται ως Νέα Πράξη και δεν αποτελεί αίτηση συσχετιζόμενη προγενέστερης αδείας/έγκρισης, ακόμα κι αν η πράξη εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών (οικοδομική άδεια, έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας κλπ.) έχει εκδοθεί από το "e- Άδειες"."

Η ΚΥΑ έχει Νομική Ισχύ. Οι Οδηγίες όχι. Υπάρχει μήπως κάτι νεότερο επί του θέματος ;
(δεν αφορά την περίπτωσή μου, απλώς το παρατήρησα ότι υπάρχει διένεξη)

 

Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενό σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by Pavlos33
επεργασία κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σωστά σου μετέφεραν από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι ισχύει πλέον η βεβαίωση από σύστημα του e-άδειες και ότι ίσχυε μέχρι τώρα έχει καταργηθεί. Η δήλωση ανάθεσης πάει συνήθως πακέτο με την δήλωση ανάληψης, προσωπικά θα διάλεγα μόνο το 1β και όχι το 1ε που αφορά την μη ύπαρξη άδειας (εσύ έχεις). Αρκεί η περαιωμένη δήλωση, α/α αμοιβών δεν χρειάζεται ούτε να γίνει συσχετισμός με κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @akis73 !

Για την περίπτωση 1β ζητείται Θεωρημένο Στέλεχος της Οικοδομικής Αδείας.

Για την περίπτωση 1ε ζητείται Βεβαίωση Υπαγωγής και Αποδεικτικό Πληρωμής.

Εγώ έχω και το Θεωρημένο Στέλεχος και τη Βεβαίωση Περαίωσης του Ν. 3843/2010.

Ο συνάδελφος εδώ αναφέρει -σε όμοια περίπτωση με τη δική μου- ότι σκέπτεται να επιλέξει και τα δύο (2) και το ίδιο αναρωτιέται, ο συνάδελφος εδώ -σε επίσης όμοια περίπτωση με τη δική μου- αν πρέπει να επιλέξει και τα δύο (2) και στο συνάδελφο εδώ του είπαν κατόπιν επικοινωνίας με το 2103291235 να επιλέξει και τα δύο (2) [1β και 1ε]. 

Edited by Keyser Söze
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχει γίνει ρύθμιση για αλλαγή αποθήκης Υ1 (Β.Χ.) σε δύο κατοικίες (Κ.Χ.), που παραμένουν μία οριζόντια ιδιοκτησία. Επιθυμούμε δύο νέες παροχές για την ηλεκτροδότησή τους, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει βεβαίωση ανά παροχή, αλλά από αυτά που γνωρίζω η βεβαίωση βγαίνει ανά οριζόντια ιδιοκτησία. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας (χρειάζεται συμβολαιογράφο ή γίνεται από μηχανικό;); Γίνεται να βγούνε ξεχωριστές βεβαιώσεις για κάθε κύριο χώρο κι ας ανήκουν στην ίδια οριζόντια ιδιοκτησία;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, η δήλωση υπαγωγής που κάνατε περιέχει μόνο την αλλαγή χρήσης ή έχει πχ. και διαμερισμάτωση λόγω των προκύπτοντων δύο χώρων; Αν καταφέρετε και πάρετε 2 δηλώσεις ΤΑΠ από τον Δήμο και εκδώσετε 2 βεβαιώσεις απο το σύστημα ο ΔΕΔΔΗΕ ίσως το δεχτεί έτσι.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, akis73 said:

Καλησπέρα, η δήλωση υπαγωγής που κάνατε περιέχει μόνο την αλλαγή χρήσης ή έχει πχ. και διαμερισμάτωση λόγω των προκύπτοντων δύο χώρων; Αν καταφέρετε και πάρετε 2 δηλώσεις ΤΑΠ από τον Δήμο και εκδώσετε 2 βεβαιώσεις απο το σύστημα ο ΔΕΔΔΗΕ ίσως το δεχτεί έτσι.

Για να πάρω ΤΑΠ από τον Δήμο με ενημέρωσαν πως χρειάζεται χαρτί ηλεκτρολόγου στο οποίο αναφέρονται οι αριθμοί παροχής τους οποίους πρέπει να μου δώσει ο ΔΕΔΔΗΕ (εξ ου και η έκδοση της βεβαίωσης)

Με συμβούλεψαν να βγάλω δύο αιτήσεις για την ίδια οριζόντια στις περιγραφές όμως των οποίων θα ξεκαθαρίζεται σε ποιον κύριο χώρο και με τι τ.μ. αναφέρεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.