Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από ΑΤΕΙ + BEng + MEng = Πολυτεχνείο ;


ΑΛΕΞ

Recommended Posts

Ακαδημαϊκή αναγνώριση, αντιστοιχία και ισοτιμία δίνει το ΔΟΑΤΑΠ. Το ΣΑΕΙΤΕ αφορά στην επαγγελματική ισοτιμία. Η αποφάσεις του ΣΑΕΙΤΕ πρέπει να εκτελούνται. Είναι όμως αμφίβολο αν θα υπακούσει το ΤΕΕ.

 

Το όργανο στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί η φίλη μας από τα αδερφά fachochschule είναι το ΣΑΕΙΤΕ. Να πάρει πρώτα την επαγγελματική αναγνώριση. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο πάντως για μονολεκτικές απαντήσεις.

 

Μαρία, διάβασε την υπόθεση Πέρου, είναι ακριβώς ίδια με την δική σου. Σου παραθέτω εδώ το link της απόφασης του Ευρ. Δικαστηρίου

 

Υπόθεση Μ. Πέρου κατά ΤΕΕ

 

http://anotata-tei.blogspot.com/2008/07/c-1412004.html

Link to comment
Share on other sites

Με ποιό τρόπο δεν υπακούει το ΤΕΕ; Φυσικά με το να τους κόβει στις εξετάσεις. Στα ΑΕΙ αν σε κόψει ο καθηγητής σε ένα μάθημα και είσαι σίγουρος ότι έγραψες μπορείς να ζητήσεις επαναξιολόγηση του γραπτού από επιτροπή αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος 100%. Στο ΤΕΕ πως μπορείς να ζητήσεις κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια,

 

σημερα πηρα γραπτη απαντηση απο το δοαταπ,που λεει:

Απόφαση Δ.Σ. 08-11-2005

 

Τριετή Bachelor

Οι τίτλοι σπουδών Bachelor τριετούς διάρκειας ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφών ειδικοτήτων ή κατευθύνσεων με τα Ελληνικά Τ.Ε.Ι., που δεν συνεκτιμώνται με μεταπτυχιακό δίπλωμα ή δεν πληρούν τα κριτήρια για αναγνώριση "ισοτιμίας" τίτλων της αλλοδαπής εντατικών προγραμμάτων τριετούς φοιτήσεως ως προς πτυχία τετραετούς φοιτήσεως της ημεδαπής, παραπέμπονται για κρίση στο Τμήμα Β' Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με σύμφωνη γνώμη του αιτούντος.

 

ΚΑΝΟΝΑΣ 10

(Ειδική αρχή για αναγνώριση «ισοτιμίας και αντιστοιχίας» τίτλων της αλλοδαπής τριετούς φοιτήσεως ως προς πτυχία πενταετούς φοιτήσεως της ημεδαπής)

 

Η ισοτιμία και αντιστοιχία αναγνωρίζεται μόνον εφόσον ο κάτοχος του πτυχίου τριετούς φοιτήσεως είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) και συμπληρωματικά έχει εξετασθεί επιτυχώς σε δέκα το πολύ βασικά μαθήματα του ομοειδούς προγράμματος σπουδών της ημεδαπής.

 

Και ο Θεος βοηθος...

Link to comment
Share on other sites

Διάβασες την υπόθεση Περρου ?? Απευθύνσου σ'εναν δικηγόρο και κάνε αίτηση στο ΤΕΕ μετά.

Αλλά πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε ισοτιμία στο ΣΑΕΙΤΕ πρώτα.

Από κει να ξεκινήσεις

Link to comment
Share on other sites

την υποθεση περου,τη γνωριζω,αλλα σε πρωτη φαση με νοιαζει να μου αναγνωρισουν το bachelor και το master...

και δεν ξερω αν θα αντιμετωπισω προβλημα...

Απο εδω στη γερμανια,μου λενε οτι απαγορευεται το δοαταπ και καθε δοαταπ να κρινει το bachelor και το master γιατι ειναι international...

σημειωση εχω κανει bachelor of arts και master of arts,εχετε ακουσει καποια παρομοια υποθεση?

πως γινεται η αναγνωριση?

Link to comment
Share on other sites

Στη Γερμανία οι άνθρωποι είναι σοβαροί και γιαυτό δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται εδώ. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι ενώ στη Γερμανία τα αντίστοιχα ΤΕΙ έχουν άμεση πρόσβαση στο επάγγελμα, εμείς εδώ δεν έχουμε. Και δεν έχουμε είτε κάνουμε μεταπτυχιακά, είτε διδακτορικά. Ότι και να κάνουμε, επ. δικαιώματα ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ η γνωστή συντεχνία. Άρα, αν στο αναγνωρίσουν ως ισότιμο με ΤΕΙ θα έχεις ένα πτυχίο με σχεδόν μηδενική επαγγελματική κατοχύρωση ασχέτως αν έχεις κάνει master ή διδακτορικό. Το να σου αναγνωρίσουν πτυχίο Fachochschule ισότιμο με πολυτεχνικό ακόμα και με master, έχει μια επικινδυνότητα που δεν έχει να κάνει με τη περίπτωσή σου. Μετά, θα πρέπει να κληθεί η πολιτεία και το ΤΕΕ να πουν για πιο λόγο εγγράφει το τελευταίο μέλη του Έλληνες αποφοίτους ΤΕΙ εξωτερικού και όχι τους Έλληνες αποφοίτους εσωτερικού με τα ίδια προσόντα. Αυτό αντιβαίνει την αρχή της ισότητας των πολιτών κατά το Σύνταγμα. Όπως αντιλαμβάνεσαι με την έχθρα που έχει το ΤΕΕ απεναντί μας θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να αποφευχθεί κάτι τέτοιο όσο ακόμα μπορούν.

 

Πάμε στο δικό σου θέμα. Μέχρι πρότινος λοιπόν, αναγκαζόσουν, για να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες, να πρέπει να κάνεις πάση θυσία ισοτίμηση με αντίστοιχη πολυτεχνική σχολή αλλιώς δεν μπορούσες να εργαστείς και έτσι ή εργαζόσουν σαν πρόσφυγας ή έφευγες ξανά για τη Γερμανία. Γιαυτό και ο Μ. Πέρρος κατέφυγε ο άνθρωπος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βρει το δίκιο του. Με την κοινοτική οδηγία 89/48 και εν συνεχεία την οδηγία περί ελεύθερης διακίνησης επαγγελματικών αυτό άλλαξε. Πάνω σε αυτές τις οδηγίες θεσπίστηκε το ΣΑΕΙΤΤΕΤ το οποίο ορίζει την επαγγελματική ισοτιμία βάση του κοινοτικού δικαίου. Γιααυτό σου συνιστώ για ακόμα μια φορά να επικοινωνήσεις με το ΣΑΕΙΤΤΕ και να δεις τι θα σου πουν. . Η απάντησή τους θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

το ΣΑΕΙΤΕ μου απαντησε οτι συμφωνα με το ''system of automatic recognition of qualifications for specific professions” το οποιο περιλαμβανει τους αρχιτεκτονες,99% δεν θα εχω προβλημα,ισως να πρεπει να δωσω καποιες εξετασεις...

Αυτη τη στιγμη βεβαια δεν εχω ολα τα χαρτια στη διαθεση μου,για να τα καταθεσω,οποτε με σιγουρια δεν μπορουν να απαντησουν.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχεις εργασιακή εμπειρία πιθανόν να σε βάλουν να δώσεις εξετάσεις. Αν όμως έχεις εμπειρία, η Οδηγία, αν θυμάμαι καλά, προβλέπει ότι είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να διαλέξεις εξετάσεις ή εμπειρία. Κάπου το λέει και στην απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου στην υπόθεση Πέρου. Το θέμα είναι κατά πόσο Έλληνες πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών σχολών ισοτίμων με τα ΤΕΙ (όπως εσύ) μπορούν να γραφτούν στο ΤΕΕ για να ασκήσουν το επάγγελμά που σπούδασαν και αν αυτό γίνει γιατί δεν εγγράφει , με τους ίδιους όρους φυσικά, και τους Έλληνες πτυχιούχων των ΤΕΙ της χώρας.

 

Η ουσία περιγράφεται σε αυτή τη παράγραφο :

 

"Το άρθρο 3, πρώτο εδάφιο, στοιχείο α΄, της οδηγίας 89/48, σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση ελάχιστης διάρκειας τριών ετών, ορίζει ότι η αρμόδια αρχή του κράτους μέλους υποδοχής δεν μπορεί να αρνηθεί σε υπήκοο κράτους μέλους, λόγω ελλείψεως προσόντων, την πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα ή την άσκησή του υπό τους ίδιους όρους με τους ημεδαπούς, αν ο αιτών κατέχει το δίπλωμα που απαιτείται από άλλο κράτος μέλος για την πρόσβαση στο εν λόγω επάγγελμα ή την άσκησή του στο έδαφός του και έχει αποκτήσει το δίπλωμα αυτό σε κράτος μέλος.

Ελλείψει μέτρων μεταφοράς της οδηγίας στο εσωτερικό δίκαιο, ληφθέντων εντός της προθεσμίας που τάσσει η οδηγία, ένας υπήκοος κράτους μέλους μπορεί να επικαλεστεί την εν λόγω διάταξη για να λάβει, εντός του κράτους μέλους υποδοχής, άδεια ασκήσεως νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος.

Η δυνατότητα αυτή δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την αναγνώριση της ισοτιμίας των τίτλων του ενδιαφερομένου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Εξάλλου, τα μέτρα αναπληρώσεως που προβλέπει το άρθρο 4, παράγραφος 1, της οδηγίας 89/48 μπορούν να επιβληθούν στον ενδιαφερόμενο μόνο στον βαθμό που προβλέπονται από την ισχύουσα κατά τον χρόνο εξετάσεως της αιτήσεως εθνική νομοθεσία.

"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.