Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάγκελα Ταράτσας Πολυκατοικίας


myriam

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους και όλες!

Πρόκειται να αγοράσω ένα μικρό παλιό (του 1975) διαμέρισμα (43 τ.μ.) σε επαρχιακή πόλη για επένδυση. Η διαδικασία έχει προχωρήσει, έχω δώσει προκαταβολή και σε κάνα δυο-τρεις μέρες θα υπογραφεί το συμβόλαιο. Σήμερα έστειλα άνθρωπο να δει πού μπορεί να μπει ηλιακός στην ταράτσα και η διαχειρίστρια του είπε ότι δεν μπορεί να ανέβη διότι είναι κλειδωμένη και το κλειδί το έχει ο άνδρας της που είναι σπίτι μόνο τα Σάββατα. Της έστειλα μήνυμα ρωτώντας γιατί κλειδώνουν την ταράτσα και μου είπε ότι δεν έχει κάγκελα! Το μήνυμα το έλαβα πριν από μισή ώρα και είμαι ταραγμένη. 

Θέλω να ρωτήσω τι ευθύνες έχει ο κάθε συνιδιοκτήτης αν υπάρξει ατύχημα όταν ανεβαίνει στην ταράτσα ο συντηρητής του ανελκυστήρα, ή αύριο κάποιος μονωτής αν παρουσιάσει υγρασία ο τελευταίος όροφος, ή κάποιος υδραυλικός για να τοποθετήσει ηλιακό; Γνωρίζει κάποιος τη σχετική νομοθεσία; Είμαι συνταξιούχος Πολ.Μηχ. εδώ και χρόνια και δεν είμαι ενημερωμένη με τις τελευταίες νομοθεσίες για πολυκατοικίες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά, ανατρέξτε στον Κτιριοδομικό (Αποφ-3046/304/30.1/3-2-89) και ειδικότερα στο άρθρο 15 αυτού, εκεί γίνεται αναφορά για τις προδιαγραφές των στηθαίων. Το βατό δώμα αν είναι σε ύψος >1μ χρειάζεται να προστατεύεται με στηθαία/κιγκλιδώματα οπότε αν αυτά δεν υπάρχουν είναι απλά παράνομο.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Το παράνομο συνεπάγεται ότι αν συμβεί ατύχημα τότε όλοι οι συνιδιοκτήτες, παλαιότεροι και χθεσινοί,  είναι συνυπεύθυνοι για αποζημίωση. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα προχωρούσατε στην αγορά ή θα κάνατε πίσω και θα χάνατε την προκαταβολή; Βρίσκομαι σε δίλημμα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα πρέπει να το λύσετε με το δικηγόρο σας όπου θα σας συμβουλεύσει για το νομικό πλαίσιο των ευθυνών. Οσον αφορά την προκαταβολή πάλι είναι θέμα δικηγόρου (φαντάζομαι ότι έγινε κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό που το είδε ο δικηγόρος σας και το ενέκρινε) - συνήθως η προκαταβολή επιστρέφεται όταν το ακίνητο δεν είναι καθαρό νομικά και πολεοδομικά.

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, myriam said:

... Τι θα κάνατε στη θέση μου; ...

Αν το αγοράσεις κίνηση πρώτη στέλνεις επιστολή στον/ στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ότι επιθυμείς άμεσα να τοποθετηθούν τα αναγκαία προστατευτικά στο Δώμα. 

Κίνηση δεύτερη

Προχωράς στην κατασκευή

Το πως θα πληρωθεί το πως θα πάρεις την αναλογία κι απο τους άλλους και όλα τα σχετικά λογικό είναι μια πρώτη επαφή με τον δικηγόρο σου.

 

Και,,,,,

δεν είναι νέα νομοθεσία για πολυκατοικίες όλα αυτά.... είναι παλιές ιστορίες όπως τις ήξερες 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η τιμή είναι καλή και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, και αν κάνω πίσω το διαμερισματάκι θα γίνει ανάρπαστο και σε υψηλότερη τιμή,  μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Didonis αλλά αφού το αγοράσω. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν πειστούν, θα ζητήσω από την Πολεοδομία να στείλει ειδοποίηση προς τη διαχείριση για την τοποθέτηση προστατευτικών στο δώμα στη δαπάνη των οποίων φυσικά θα συμμετέχω. Το να το θέσω ως όρο πριν το αγοράσω θα πέσει στο κενό.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που διαθέσατε να με συμβουλέψετε. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 λεπτά πριν, myriam said:

...θα ζητήσω από την Πολεοδομία να στείλει ειδοποίηση προς τη διαχείριση για την τοποθέτηση προστατευτικών στο δώμα...

μία κεντρική ιδέα ή περίπου την έχεις τι να κάνεις...

αλλά θα έλεγα μη περιμένεις από ΥΔΟΜ να κάνει κάτι... θα μπορούσε να κάνει αν είχες πολεοδομικές υπερβάσεις.... πολεοδομικές ελλείψεις το γράφουν (νομίζω) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους..... 

αν είχες επικινδυνότητα θα άλλαζε και θα υπήρχε άμεση αντίδραση..... αλλά δεν βάλανε κάγκελα θα σου πουν δεν ειναι αρμοδιότητα τους και να μη πάτε βόλτα στο δώμα....

Νομικά όμως με πάσα το πρόβλημα και γραπτά προς όλους και παρέα νομικό θα βγει άκρη.... 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο Didonis. Τώρα που το ξανασκέπτομαι δεν πρέπει να εμπλέξω την Πολεοδομία. Με το καλό ίσως καταφέρω να τους πείσω, χωρίς απειλές. Αν ξέρεις από τιμές, το στηθαίο 1,10 ύψος θα είναι φθηνότερο από τα κάγκελα;  Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Κάγκελα θα βάλετε. Πιο γρήγορη τοποθέτηση και με μικρότερη επιβάρυνση φορτίων. Σίγουρα πιο οικονομική λύση (θα γλιτώσετε και τα έξοδα άδειας) από το να χτιστεί περιμετρικά τοιχοποιία για στηθαίο με σενάζ στη στέψη, η οποία θα πρέπει μετά και να σοβαντιστεί κλπ. Ενδεχομένως και τα σχέδια της Ο.Α σε κάποια όψη να έχουν δείξει κάγκελα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.