Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

Αγαπητέ ΜΑΚΑΡ δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω ή να σε ειρωνευτώ. Ο τρόπος όμως που υπερασπίζεσαι αυτή τη κουτοπονηριά του υπουργείου (που δεν είναι η μοναδική...) αφήνει να εννοηθούν εκείνα που σου έγραψα.

 

Εφόσον λοιπόν υπερασπίζεσαι με επιχειρήματα τις απόψεις σου, απάντησέ μου σε παρακαλώ αν συμφωνείς στα παρακάτω:

Α) Η περίφημη "ταχτοποίηση" με την «ακροβατική» από νομικής πλευράς διαδικασία που επιχειρείται διασφαλίζει τους εμπλεκόμενους για το μέλλον?

Β) Βοηθάει στη βελτίωση του περιβάλλοντος που δραστηριοποιείται ο κλάδος προς το καλύτερο ή επιβραβεύει, διαιωνίζει και προάγει τη παρανομία και τη διαφθορά?

Γ) Στηρίζεται σε πολεοδομικά κριτήρια?

Δ) Παραβιάζει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία ή όχι?

 

Χρησιμοποίησε λοιπόν τα επιχειρήματά σου να απαντήσεις, διαβάζοντας το Ν/Σ από όποια πλευρά θέλεις

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Periklis , να σε ρωτήσω κάτι πρακτικό.

 

Εφ'όσον ψηφισθεί η τροπολογία θα έχουμε νόμο σε ισχύ. Ασχέτως του αν πολεοδομικά είναι σωστό ή όχι. Επίσης να λάβουμε υπ'όψη ότι δεν αποφασίζουμε οι μηχανικοί αν κάτι είναι αντισυνταγματικό ή όχι.

 

Εστω λοιπόν ότι είσαι ελ. επαγγελματίας και έρχονται μετά την ψήφιση του νόμου κάποιοι πελάτες σου και σου ζητάνε να κάνουν την "τακτοποίηση" , είτε ημ/θρίου είτε υπογείου.

 

Τι θα τους πεις ? Μην την κάνετε ?

Link to comment
Share on other sites

που'σαι ρε zavi που μαλώναμε για τον βωβό και τους κορμοράνους. Είδες τι ερώτημα θέτει ο avgoust? Νόμος του κράτους εν ισχύ....τι κάνουμε? Κι αν αύριο πάει υπερ κορμοράνων κι αυτός ο νόμος?

 

ωραίο ερώτημα φίλε avgoust.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

 

Α) Το υπουργείο είναι πρώτο που κατά συρροή παραβιάζει την πολεοδομική νομοθεσία ή την εφαρμόζει όπως βολεύει και πάντα για εισπρακτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Β) Οι παραπάνω λόγοι και πρακτικές είναι εκείνες που σε αυτή τη χώρα η πολεοδομική πραγματικότητα είναι χειρότερη από τις "Μπανανίες".

Γ) Το ότι θα αποτελέσει νόμο του κράτους δεν διασφαλίζει κανένα ιδιοκτήτη από μελλοντική ακύρωση του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με δεδομένη ήδη την άποψη μελών του.

Δ) Με μία λίστα αυτοκαρφώματος στα χέρια μίας αφερέγγυας Διοίκησης δεν θα μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το μέλλον, γιατί μετά την ακύρωση του νόμου από το ΣτΕ ακυρώνονται παράλληλα και οι εξαγγελίες για μη περαιτέρω διεκδικήσεις ΙΚΑ, εφορίας... και εξαίρεση κατεδάφισης.

Ε) Γιατί καταστρατηγείται ή ήδη προβληματική πολεοδομική νομοθεσία και ό,τι προέβλεπε για τα συγκεκριμένα.

ΣΤ) Γιατί όλοι τα αντιλαμβανόμαστε τα παραπάνω και είμαστε έτοιμοι να τα "καταπιούμε" για το διακοσαράκι, που θα το ζητάει μετά πίσω ο κάθε φουκαράς.

Ζ) Γιατί προετοιμάζουμε εμείς οι ίδιοι τα επόμενα προβλήματα που θα προέλθουν από εν λόγω υπουργείο.

Η) Γιατί όταν βλέπω μηχανικούς να συμφωνούν και να προωθούν με τέτοιες πρακτικές και πολιτικάντικα τερτίπια με πιάνει απελπισία.

 

Το ζητούμενο είναι το αρμόδιο υπουργείο

Α) Να ξεκαθαρίσει τους κανόνες του παιχνιδιού, με σαφή και απαραβίαστη πολεοδομική νομοθεσία.

Β) Να εκσυγχρονίσει, να επανδρώσει και να ελέγχει τις υπηρεσίες του.

Γ) Να απλοποιήσει τις διαδικασίες.

Δ) Να προβαίνει σε ελέγχους εφαρμογής της νομοθεσίας.

Ε) Να εφαρμόζει τις τελεσίδικες Δικαστικές αποφάσεις, σε όσους αυθαιρετούν.

 

Η εξεύρεση πόρων για τη μαύρη τρύπα της οικονομίας, είναι δουλειά άλλου υπουργείου

 

Πάω για φαγητό

Link to comment
Share on other sites

Periklis , να σε ρωτήσω κάτι πρακτικό.

 

Εφ'όσον ψηφισθεί η τροπολογία θα έχουμε νόμο σε ισχύ. Ασχέτως του αν πολεοδομικά είναι σωστό ή όχι. Επίσης να λάβουμε υπ'όψη ότι δεν αποφασίζουμε οι μηχανικοί αν κάτι είναι αντισυνταγματικό ή όχι.

 

Εστω λοιπόν ότι είσαι ελ. επαγγελματίας και έρχονται μετά την ψήφιση του νόμου κάποιοι πελάτες σου και σου ζητάνε να κάνουν την "τακτοποίηση" , είτε ημ/θρίου είτε υπογείου.

 

Τι θα τους πεις ? Μην την κάνετε ?

 

avgoust αποδεικνύεις ΚΑΙ εσύ ότι επάξια κατέχεις τον τίτλο του Συντονιστή.

Link to comment
Share on other sites

που'σαι ρε zavi που μαλώναμε για τον βωβό και τους κορμοράνους. Είδες τι ερώτημα θέτει ο avgoust? Νόμος του κράτους εν ισχύ....τι κάνουμε? Κι αν αύριο πάει υπερ κορμοράνων κι αυτός ο νόμος

 

dura lex sed lex (Σκληρός ο Νόμος αλλά.... Νόμος)

 

Δεν ξέρω φίλε,θα ρωτήσω το ΤΕΕ τί να λέω...

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω διαβάζω διαβάζω τα γραφόμενά πολλών συναδέρφων και εξακολουθώ να βλέπω μια απέραντη μιζέρια και απίστευτη σεναριολογία.... Τί λέτε ρε παιδιά! Ποιο κακό κράτος και καλός μηχανικός, θύμα πολίτης κλπ κλπ! Δε βλέπουμε τα χάλια μας λέω εγώ όλοι (οι περισσότεοι). Μια χαρά είναι η τροπολογία και εκεί που θα πρέπει όλοι εμείς να πιέσουμε είναι η εφάρμογή της αυθαίρετης δόμησης από και πέρα να σταματήσει! Είτε αυτό λέγεται αλλαγή χρήσης, είτε λέγεται αμιγώς αυθαίρετη δόμηση. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε! Δε βλέπω το ΤΕΕ ή κάποιον επικριτή της τροπολογίας να δίνει καμιά λύση στο επί δεκαετίας συσσωρευμένο-γιγαντωμένο πρόβλημα της αλλαγής χρήσης.... Και δυστυχώς άνθρωποι σαν εμάς που είμαστε πραγματικά μέσα στα πράματα παρακολουθώ για άλλη μια φορά να πιπιλίζουμε στεγνές αντιδραστικές κραυγές που μόνο από ένα τηλεοπτικό΄παράθυρο θα περίμενα νακούσω! Απογοητεύομαι να βλέπω να βγάζουμε την ουράμας έξω απόλα και να παρασυρόμαστε σε ανούσιες μεγάλες κουβέντες!Πείτε λοιπόν εδώ και τώρα μια λύση για το τεράστιο πρόβλημα των υπογείων που έγιναν ισόγειες κατοικίες, τω κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, των γκαράζ που γίναν δωμάτια από εμάς!!! Θέλω προτάσεις-λύσεις από όσους αντιδόύν σε ένα τέτοιο μέτρο για την υφιστάμενη κατάσταση και όχι για την μελλοντική!!!

Link to comment
Share on other sites

να σας σώσω εγω την ταλαιπωρία που σήμερα με φίλο πήραμε το ΤΕΕ ΚΑΙ το Υπουργείο. Στο πρώτο μια αγενέστατη κυρία μας είπε πως δεν ξέρει τίποτα, να πάρουμε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Στο δεύτερο μια γλυκύτατη κυρία μας είπε πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει, και να κάνουμε ό,τι προβλέπεται σήμερα.

 

Δεν μας απάντησε βέβαια κανείς στο πρόβλημα μας που είναι λίγο περίπλοκο (σχετικά με τους χρόνους και αφορά νέα άδεια, όχι τακτοποίηση) αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος.

 

Πάντως για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι νόμος θα ψηφιστεί.

 

Επί προσωπικού, κι εγώ λέω μην κάνετε τίποτα (ακόμη). Και θεωρώ πολύ επικίνδυνο, ΌΤΙ διαβεβαίωση και να πάρω από τον Σουφλιά, να συμβουλέψω πελάτη μου να δηλώσει εγγράφως οτι έχει παρανομήσει.

 

******************************

σιγά συνάδελφε Στέλιο, κατέβα απ΄το ψηλό σου άλογο, που λένε και στην αλβιώνα.

 

εσύ ειδες αντιδραστικές κραυγές, εγώ είδα αγώνία για τους πελάτες μας και για την ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ του δομημένου περιβάλλοντος. Ή νομίζεις οτι θα σταματήσουν να κλείνουν οι ημιυπαίθριοι?

 

εσύ είδες χάλια στους μηχανικούς για το θέμα των η/χ? Εγω δηλώνω ότι οι μόνοι που δεν φταινε είναι οι μηχανικοί παρα μόνο αν είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες κλεισμένων η/χ όποτε η επιβαρυντική τους ιδιότητα είναι αυτή του ιδιοκτήτη αυθαιρέτου και όχι του μηχανικού.

 

Θες λύση για τους η/χ? 100% ΝΟΜΙΜΗ? Αυτοψίες από αύριο παντού και πρόστιμα που προβλέπονται σήμερα απο την υπάρχουσα νομοθεσία. Ορίστε. Το που θα βρει τους υπαλλήλους δεν με αφορά εμένα γιατι προφανώς θα τους χρειαστεί ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ....

 

επίσης γράφεις "που γίναν από εμάς". Σαν μηχανικός γράφεις ή σαν ιδιοκτήτης αυθαιρέτου? Αν σαν μηχανικός έκανες τέτοιο πράγμα εμένα δεν με αφορά. Κακώς, προφανώς.

 

Γιατί οι μόνοι που συμφωνούν με το μέτρο είναι αυτοί που θέλουν να γλυτώσουν τα κανονικά πρόστιμα και να πληρώσουν κωτσόβολο (που είναι η έκφραση και της μόδας) αλλά το επαγγελματικό και επιστημονικό σώμα των μηχανικών δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι. Άποψή μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.