Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου εντός ΓΠΣ


Recommended Posts

 
Αγροτεμάχιο άρτιο κατά παρέκκλιση με παλαιά νομοθεσία! θεωρητικά μη αρτιο πλέον. Ειναι εκτός σχεδίου και εντός ΓΠΣ (1ου βαθμού, αν το μεταφέρω όπως μου το παν). Σε οσους ρώτησα μου ειπαν : μισοί ισχύουν οι παρεκκλίσεις επειδη ειναι εντός ΓΠΣ KAI αλλοι τόσοι οτι δεν ειναι ειναι.... Σε πολεοδομία τις περιοχής μου και όχι σε εκείνη του αγροτεμαχίου μου είπαν ότι ισχύει η παρέκκλιση.. Σε εκείνη του τεμαχίου μου απάντηση ότι ειναι υπεύθυνη του Μηχανικού το τι ειναι....αφού πρώτα κράτησε την αίτηση που κάνα στην πολεοδομία 30 ήμερες. Η ερώτηση το αγροτεμαχίου 2500στρεμ εντος ΓΠΣ και εκτός σχεδίου ειναι αρτιο και οικοδ.... ή οχι και με ποια νομοθεσία?? Ευχαριστω!
Link to comment
Share on other sites

Αφήνεις στην άκρη αυτά που "σου είπαν", και μελετάς προσεκτικά το ΓΠΣ. Ενδέχεται (αν το γήπεδο εμπίπτει σε περιοχή που δεν προβλέπεται οικιστική επέκταση) να κόβονται οι παρεκκλίσεις.

Δεν μας εξηγείς όμως, πώς προκύπτει η κατά παρέκκλιση αρτιότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι διανομή  του 1936 και σε συμβόλαια προ του έτους 2000 και 2006, το αναφέρουν  ως άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει Γ.Π.Σ

Edited by Pavlos33
έγινε μορφοποίηση κειμένου-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω είσαι νέος/νέα.....................

Σε συνέχεια λοιπόν αυτών που ρωτάει ο tetris παραπάνω! (ας ξεχάσουμε όμως για λίγο τα τελευταία γεγονότα που έφεραν τα πάνω κάτω στα εκτός σχεδίου γήπεδα).

Αν διαβάσεις καλά, ας πούμε, τα Π.Δ. του 1978 ή του 1985, που καθόριζαν την εκτός σχεδίου δόμηση, θα δεις εκεί σε ποιες περιπτώσεις μπορούσαν κάποια γήπεδα και εντάσσονταν στις κατά παρέκκλιση περιπτώσεις και έτσι μπορούσαν να οικοδομηθούν (κατά παρέκκλιση).

Παράδειγμα. Ακόμη και ένα γήπεδο με εμβαδόν π.χ. Ε=750 & με πρόσωπο σε ένα δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο, αν πληροί και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, ήταν πάντως οικοδομήσιμο.......

Πρέπει λοιπόν πάντα να αναφέρεται ο λόγος της παρέκκλισης.

Ένα ΓΠΣ, όταν παραγγέλνεται από μία τεχνική υπηρεσία, έχει πάντα έναν σκοπό. Πρέπει και εδώ να γνωρίζουμε τον σκοπό για τον οποίο έγινε αυτό το ΓΠΣ.

Για κάποιους ιδιοκτήτες ο σκοπός αυτός δεν τους βγαίνει σε καλό, ενώ για κάποιους άλλους μπορεί και να τους βγαίνει & σε καλό. Άρα θέλει μελέτη.

Αυτό θέλει μάλλον να πεi παραπάνω ο tetris.

Χαιρετίσματα στην Βέροια.  

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τόσο νέος... Απλά διαβάζω κακώς θα πω την νομοθεσία ανάλογα τις περιπτώσεις που μου έρχονται... Και στην Ημαθία δεν έχουμε τέτοια θέματα Γπς....υσχυαν παλιά οι παρεκκλισεις... Τωρα δεν ισχύουν, είναι ξεκάθαρα... Μου έτυχε μια περίπτωση σαλονικη σε περιοχή που είναι εκτός σχεδίου εντός Γπς και σε όποιον ρώτησα, ξεκάθαρα δεν μου απάντησε..... Και ειλικρινά δεν έχω βγάλει απόφαση αν είναι η οχι

Link to comment
Share on other sites

....και αφου μελετησεις  αυτα που ειπε ο τετρις

διαβαζεις και αυτο:

ΥΠΕΝ: Όλη η εγκύκλιος για εκτός σχεδίου δόμηση και τέλος οικοδομικών αδειών - ECOPRESS

Ολα τα λεει.

[ Πλήν ομως,  εχει εκδοθει πριν την αποφαση του ΣτΕ.]

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημέρα. Ερώτηση για γήπεδο εμβαδού 3.000τ.μ. εντός ΣΧΟΑΑΠ:

Το ΣΧΟΑΑΠ γράφει  "Σε όλες τις εκτός οικισμών ζώνες, ως προς την αρτιότητα, τους όρους και περιορισμούς της δόμησης, εφαρμόζονται οι διατάξεις των π.δ. της 6/17.10.1978 (ΦΕΚ 538/Δ) και της 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270/Δ) όπως εκάστοτε ισχύουν, εκτός εάν άλλως ορίζεται στις επιμέρους ζώνες του ΣΧΟΟΑΠ".

και η εγκύκλιος για τον 4759/2020 αναφέρει στις Μεταβατικές διατάξεις:

"ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι για τα γήπεδα που βρίσκονται εντός περιοχών για τις οποίες από τα εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου γίνεται ρητή αναφορά ότι επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις της παρ.2 του άρθρου 1 του από 24-5-85 π.δ., αυτές εξακολουθούν να έχουν εφαρμογή"

Στη δική μου περίπτωση δεν γίνεται ρητή αναφορά για τις παρεκκλίσεις. Οικοδομείται χωρίς χρονικό περιορισμό ή λήγει την 31-3-2024?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Γενικώς, πολλά ΣΧΟΟΑΠ είναι κακογραμμένα, ειδικά αυτά παρελθόντων ετών.  Το σύνηθες λεκτικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αναφορά "χωρίς τις προβλεπόμενες παρεκκλίσεις".  Οπότε, σε πρώτη φάση διαβάζεις εκτενώς όλο το ΣΧΟΟΑΠ μήπως κάπου υπάρχει "κρυμμένη" πληροφορία. Επιπλέον, στη ζώνη χρήσεων που βρίσκεται το υπό εξέταση ακίνητο, το ΣΧΟΟΑΠ τι ορίζει αναφορικά με την αρτιότητα και το όριο κατάτμησης; Τρίτον. Η πολεοδομία που ρώτησες ποια γνώμη εκφέρει επί του θέματος; Τέλος, οι συνάδελφοι στην περιοχή σου πως το αντιμετωπίζουν;

Αν από τα παραπάνω δεν βγαίνει κανένα έγκυρο συμπέρασμα, τότε έχουμε το εξής πρόβλημα. Στο ΣΧΟΟΑΠ δεν γίνεται ρητή αναφορά για το ότι επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις. Άρα, κατά τη γνώμη μου δεν έχεις αρτιότητα και οικοδομησιμότητα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.