Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή νομοθεσίας για ημιυπαίθριους


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 477
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

bas τι σχέση έχει αυτό που λες? Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, με ρώτησε ιδιοκτήτης που χτίζει σπίτι αν μπορεί να μετατρέψει υπόγειο πάρκιν σε χώρο κύριας χρήσης. Η λεπτομέρεια είναι ότι με τον μηχανικό του πάνε στα δικαστήρια και δεν μπορεί να πάρει ασφαλή γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αλήθεια τι θα γίνει με αυτό το πράγμα μια έτσι μια αλλιώς!

προσπαθώ να κανω μια μελετη και δεν ξερω με τι να υπολογισω!

Η αναστολή αφορα ολο το νομο σουφλια ή μονο το κομματι της τακτοποιησης?

 

Παρακαλώ τα Greeklish να διορθωθούν γρήγορα ss_sk

 

Μη συμμόρφωση=παρατήρηση

Link to comment
Share on other sites

H σχέση είναι ότι αν η πολιτική και οι πολιτικοί είναι γελοίοι και ανεπαρκείς και αλλάζουν τους νόμους χωρίς καμμιά λογική συνέχεια και συνέπεια , δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες να είναι τέλειοι σε όλα και άμεπτοι .

Δεν είναι ούτε νόμιμο , ούτε ηθικό .

Προφανώς αν το επιτρέπουν οι όποιες διατάξεις θα μπορεί να το κάνει .

Link to comment
Share on other sites

Χθες ήρθε «σήμα» στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και παγώνει MONOτα αρθρα 40 & 41, από ότι μου είπε ένας υπάλληλος εκεί. Δεν το έχω διαβάσει προσωπικά

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη κάνω λάθος ή αυτά είναι και τα άρθρα που μας ενδιαφέρουν μιας και η τροπολογία είχε ενσωματωθεί σε άσχετο νομοσχέδιο ?

Link to comment
Share on other sites

Aυτά νομίζω ότι είναι τα άρθρα που μας ενδιαφέρουν για τις πολεοδομικές διατάξεις. Οπότε οι πολεοδομίες από Δευτέρα δέχονται φακέλους με Η/Χ 20%, ύψος υπογείου 1.50 μ. κ.τ.λ.? Οποιος συνάδελφος έχει ενημερωθεί ας ενημερώσει και εμάς..

Link to comment
Share on other sites

Χθες ήρθε «σήμα» στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και παγώνει MONOτα αρθρα 40 & 41, από ότι μου είπε ένας υπάλληλος εκεί. Δεν το έχω διαβάσει προσωπικά

 

Μάλλον πρόκειται για "πάγωμα" της διαδικασίας τακτοποίησης έως τη ψήφιση νέου νόμου που θα αναιρεί τον προηγούμενο. Οπότε θα διευκρινιστεί και το θέμα του 20%. 1-2 εβδομάδες αναμονή(και υπομονή) για τις εξελίξεις. Όπως τα είπε και η myri, η αναμονή μας έχει εξαντλήσει. ("Αύριο 9 με 10 θα δούμε τι θα γίνει, έφτασε η ώρα που τρώω μανταρίνι", στίχος από "Δημόσιο for ever", Ημισκούμπρια. Ελπίζω να γίνουν και αλλαγές στο Δημόσιο, που να απαγορεύουν μανταρίνια και fofiko εν ώρα εργασίας).

 

Σύμφωνοι για τις εκλογές, θα γίνουν, έιναι διασταυρωμένο ;)

Αλλά αυτό με το ΣτΕ στις 25/09 τι αφορά ακριβώς; Υπήρχε κάποια εξέλιξη, ή οποιαδήποτε ανάμιξη του ΣτΕ στην υπόθεση;

 

ΣτΕ: Αντισυγματική η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων

 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενιάς αυθαίρετων (μετά το 1983) έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών (πρόεδρος ο Μιχ. Βροντάκης και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Νικ. Ρόζος), έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον 1983, ανεξάρτητα αν αυτά (αυθαίρετα) είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως. Έκρινε επίσης η Ολομέλεια του ΣτΕ, ότι τα αυθαίρετα μετά το 1983, που άρχισε η εφαρμογή του Ν. 1337/1983, έπρεπε κανονικά να είχαν κατεδαφιστεί.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 24 του Συντάγματος, τον Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και την πολεοδομική νομοθεσία, έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενεάς αυθαίρετων (μετά το 1983) έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλεως. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρέπει να διευκρινιστεί, ότι η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης, συνδέεται άμεσα με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Και αυτό, γιατί οι ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον κτιστούν ή με οποιονδήποτε τρόπο μετατραπούν σε στεγασμένους χώρους (τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, κ.λπ.), αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα τα οποία σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/10/2009_304074

 

Greece is a nice place to enjoy vacations!8-)

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτός ήταν και ο λόγος που ο νόμος Σουφλιά μιλούσε για τακτοποίηση και όχι νομιμοποίηση.

Δεν είναι κάτι καινούριο.

Τώρα, αν το ΣτΕ δεν βγάλει απόφαση που να λέει ότι "Ο νόμος 3775/09 είναι αντισυνταγματικός διότι νομιμοποιεί τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά τον Ν.1337/83" δεν έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο, αλλά κάτι άλλο. Προφανώς το θέμα που είχε όταν συγκλήθηκε. Ποιο ήταν αυτό το θέμα????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.