Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΑΚΑ: Έκλεισε το στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλήματος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα


GTnews

Recommended Posts

Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. 

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο. 

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. 

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρήκα στοιχεία ανάθεσης (ονόματα μελετητών)

Το ΤΑΙΠΕΔ (που ανέθεσε την μελέτη) έχει εξαιρεθεί από την διαύγεια (για να μπορέσει εύκολα κάποιος να βρει στοιχεία)

Link to comment
Share on other sites

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την απόφαση του ΟΑΚΑ για αναστολή κάθε αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητα στο στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο επικαλούμενος μελέτη που φαίνεται να διαπιστώνει ότι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα «δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου είναι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας να ερευνηθεί σε βάθος πενταετίας, μεταξύ άλλων :

-ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν,

-αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους,

-γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Την προκαταρκτική ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, ενώ τα αδικήματα που θα επικεντρωθεί είναι, μεταξύ άλλων, αυτά που αφορούν έκθεση σε κίνδυνο καθώς και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Link to comment
Share on other sites

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, παρατείνονται οι υφιστάμενες κατά την 31.8.2022 άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι και την 31η Αυγούστου 2023.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Η ουσία του θέματος είναι ότι δεν έχουν τα στέγαστρα συντηρηθεί τουλάχιστον για μία δεκαετία και χρειάζονται επισκευή κατόπιν μελέτης. Όλα τα άλλα με δικηγόρους-δικαστές-κλπ είναι νομικίστικες μπαρούφες για να συζητούν οι πελάτες στα καφενεία διαφόρων ομάδων και κομμάτων.

Η ασφάλεια των θεατών στα γήπεδα αυτά προέχει.

 

Link to comment
Share on other sites

Αν η ασφάλεια προειχε τότε θα το συντηρουσαν νωρίτερα και δεν θα το κλείνανε. Δηλαδή λένε τώρα ότι το πράγμα αυτό δούλευε και είχε κόσμο από κάτω.

Η ουσία είναι να μπει εισαγγελέας και να πέσουν κεφαλια. Δηλαδή πρέπει να πεθάνει κάποιος για να ασχοληθούμε σε αυτή τη χώρα;

Δεν δουλεύει το κλείνουμε, φωτιά φύγε. Όλα καλά, δεν δουλεύει τίποτα, επιστροφή στην κανονικότατα. Ο Κασσελακης φταίει που είναι ασχετος (ενώ οι σχετικοί δουλεύουν)

Κοινως, πάμε και όπου βγει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.