Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα. Στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας υπάρχει διαμέρισμα όπου στην κάτοψη της Ο.Α. (εκδόθηκε το 1969) φαίνεται να έχει ένα επιπλέον δωμάτιο από ότι στην κάτοψη που επισυνάφθηκε στην πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι διαστάσεις και τα πολεοδομικά μεγέθη δεν επηρεάζονται, απλά το δωμάτιο πωλήθηκε εξαρχής ως μέρος του όμορου διαμερίσματος. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι αυτή που αποτυπώνεται στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Πως ταχτοποιείται; Είναι περίπτωση  διαφορετικής διαμερισμάτωσης; Υπόψη πως το διαμέρισμα είναι μικρότερο κατά 12τ.μ. σε σχέση με την Ο.Α. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω  μια κατοικία δυόροφη βάση άδειας (120τμ) αλλά κατασκευάστηκαν δύο οροφοριαμερίσματα των 60τμ. η σκάλα κατασκευάστηκε άλλα δεν ενόνει τους δυο ορόφους αλλα οδηγεί στον όροφο.

 

Πως το δηλώνω? Διάβασα πιο πίσω ως μη κατασκευή ανοίγματος και τρύπας όχι διαμερισμάτωση ορόφου.

 

Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον δημιουργούνται δύο διαφορετικοί όροφοι και έχουμε αλλαγή στα μηχανολογικά να πάει ως διαμερισμάτωση και μάλιστα δυο . Μια για κάθε όροφο.

 

Ποια η γνώμης σας??

Link to comment
Share on other sites

διαμερισματωση, παντως, δεν εχεις...

 

  μαλλον εχεις μη κατασκευη της σκαλας στην αρχικη θεση ή εχεις καποια αλλη αλλαγη

που ειχε σαν αποτελεσμα να γινει η σκαλα σαν αποκλειστικης χρησης απο τον οροφο...

στο ιδιο σημειο???

σε αλλο σημειο???

 

δεν λες

Link to comment
Share on other sites

Η σκάλα κατασκευάστηκε στη θέση της. Απλά τα τρία πρώτα σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν σε ευθεία και άνοιξε πόρτα στο ισόγειο που οδηγεί στον όροφο.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk20abe22f1ffe7590ff6f5105da7f3578.jpg

Edited by DE GI
Link to comment
Share on other sites

τα τρία πρώτα σε ευθεία εννοείς μάλλον όπως την κατεβαίνεις, γιατί τα τρία πρώτα είναι ήδη σε ευθεία.

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. ότι προστέθηκαν σκαλοπάτια (3 ρίχτια σωστά?)

Καταρχήν αυτά τα προστιθέμενα ρίχτια σου αλλάξανε το ύψος?

Εννοείς ότι επρόκειτο για μια ενιαία κατοικία με εσωτερική σκάλα, συνολικών τμ 120, ενώ πραγματοποιήθηκαν δυο αυτοτελή οροφοδιαμερίσματα των 60τμ?

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα. Επισυνάπτω την κάτοψη του ημιόροφου στην οποία με γραμμοσκίαση φαίνεται ο χώρος του διαμερίσματος το οποίο σύμφωνα με την άδεια αποτελούσε το πατάρι του ισόγειου καταστήματος. Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομής και το διαμέρισμα όπως προείπα στον ημιόροφο. Και τα δύο ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Ενέταξε το πατάρι στον νόμο 3843 οτι δηλαδή απο χώρο βοηθητικής χρήσης έγινε κύριας χρήσης. Το ερώτημα μου είναι εάν μπορεί να πουλήσει το διαμέρισμα μόνο του. Πιστεύω πως όχι, γνώμη μου είναι οτι πρέπει να τακτοποιηθεί η διαφορετική διαμεριμάτωση (οτι δηλαδη το πάταρι πλεον δεν ανήκει στο μαγαζί αλλα στο διαμέρισμα). Δεν ξέρω αν θα χρειστούν και κάποια συμβολαιογραφικά μετά...Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη.

Drawing1 Model (1).pdf

Edited by mantsos
Link to comment
Share on other sites

με μπέρδεψε η κάτοψη σου.Η κάτοψη είναι του ημιορόφου. Το κενό πάνω υποθέτω είναι κενό, δλδ το διπλό ύψος του ισογείου καταστήματος.

Το υπόλοιπο (κάτω πλευρά κάτοψης) διαμέρισμα ήταν διαμέρισμα από την άδεια?Η είσοδος και άνοδος σε αυτό το διαμέρισμα από που γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

 

Συγνώμη για το μπέρδεμα. Εννοώ ότι τα τρία πρώτα σκαλιά που είναι στη στροφή δεν έγινα να έτσι αλλά κατασκευάστηκε μια ευθεία σκάλα. Με κόκκινο δείχνω τον τοίχο που έχει κατασκευαστεί για το διαχωρισμό των δυο ορόφων. Επίσης κατασκευάστηκε μια πόρτα δίπλα στην ήδη υπάρχουσα για πρόσβαση στο ισόγειο διαμέρισμα.

 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by DE GI
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να πας με αναλυτικό...Αυτό που έγινε, αν καταλαβαίνω λοιπόν καλά, είναι ότι χτίστηκε ένας τοίχος στο ισόγειο για να απομονώσει τη σκάλα, ανοίχτηκε μια πόρτα ακόμη στην όψη, και άλλαξε λίγο η κάτοψη της σκάλας. πέραν του ότι είναι μικρότερα τα τμ του ισογείου(που όμως εσύ δεν είχες ποτέ ΟΙ ξεχωριστή για το ισόγειο-ε?)τα άλλα όλα είναι οικ.εργασίες....

Γιατί δόμηση, όγκο κάλυψη κλπ δεν άλλαξες.Δηλαδή νομίζω αν τώρα ηθελες να βγάλεις άδεια για αυτά μικρή κλίμακα δεν θα έκανες με τις εργασίες? Νομίζω πήγαινε με αναλυτικό. 

Παιδιά κανείς ακόμα?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.