Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρκερ-Υπολογισμός του 20 %


Recommended Posts

Συνάδελφε άσε τον νοκ. Εσένα σου αρέσει να φτιάξεις δύο κτίρια και να κολλάνε οι βεράντες τους; Στις βαθύτερες έννοιες του ΝΟΚ πάντα κρύβεται η λογική. Για να καταλάβεις τον ΝΟΚ πρέπει να χρησιμοποιείς λογική και φαντασία, όχι παπαγαλία.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινής δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς το σχόλιο και το ύφος, δεν βοηθάει και ο γραπτός λόγος.

Το τι μου αρέσει και τι όχι είναι κάτι υποκειμενικό και δεν εξετάζεται έτσι η νομοθεσία.
Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απασχολήσει πολύ τις ΥΔΟΜ και υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις τελικά ο νομοθέτης ήρθε το 2021 και έβαλε νέα παράγραφο στο άρθρο 16 για να το ξεκαθαρίσει.
Την παρ. 11 του άρθρου 16 με τον Ν. 4819/21 και αυτό είναι που σαφώς ισχύει σήμερα ασχέτως με τις δικές μου προτιμήσεις:
"Σε περιπτώσεις κτιρίων που εφάπτονται στα όρια του οικοπέδου όλα τα παραπάνω στοιχεία του άρθρου 16 δύνανται να εφάπτονται στα όρια ή και να έχουν απόσταση μικρότερη του ενός (1.00) μ."

Edited by Latg
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τι δουλειά έχει το ΣΑ... Να το καταργήσουμε τότε. Που να ξέρω πως θα γνωμοδοτήσει σε ένα κτίριο που ο άλλος έχει κολλήσει τις βεράντες πάνω στο όριο. Γι αυτό έγραψα good luck...

Link to comment
Share on other sites

 @petros71 καταρχάς δεν ξέρουμε αν απαιτείται έγκριση ΣΑ στην περιοχή του συγκεκριμένου έργου. Αλλά ακόμα και να απαιτείται, το να κολλάνε οι εξώστες δύο όμορων κτιρίων, δεν ξέρω γιατί θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό. Ποιος είναι αυτός ο κανόνας αισθητικής που καταπατάται; Και τελικά γιατί το "έρκερ" ως κλειστός χώρος που δεν προσμετράται στον ΣΔ είναι υποβαθμισμένος αισθητικά συγκριτικά με έναν όμοιο χώρο που προσμετράται στον ΣΔ; 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.