Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Καλημερα, Εχω λαβει επιδοτηση απο τον ΟΑΕΔ το 2007 στο προγραμμα "Ολοκληρωμενη παρεμβαση νεων ελευθερων επαγγελματιων". Το δηλωνω στον πινακα 3?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, ιδιαίτερα χρήσιμες οι πληροφορίες σας.

 

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, το μηχάνημα φαξ θεωρείται hardware ή θα ακυρωθεί η επιδότησή του?

 

Ευχαριστώ θερμά.

 

Επίσης να ρωτήσω, ο καταστροφέας εγγράφων και το UPS αποτελούν και αυτά HARDWARE?

 

Ευχαριστώ.

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Παράβαση Κανόνα 5 περί διαδοχικών δημοσιεύσεων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, Εχω λαβει επιδοτηση απο τον ΟΑΕΔ το 2007 στο προγραμμα "Ολοκληρωμενη παρεμβαση νεων ελευθερων επαγγελματιων". Το δηλωνω στον πινακα 3?

 

Ναι το δηλωνεις. Ειχα παρει τηλεφωνο στις πληροφοριες πριν κανα μηνα γιατι ειχα το ιδιο ερωτημα και μου ειπαν να το συμπεριλαβω στην αιτηση.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω κάτι. Έκανα πρόσφατα μέσα στο Νοέμβριο αλλαγή επαγγελματικής έδρας στην ίδια πόλη (ελ.επαγγελματίας, Πολ.Μηχανικός). Υπάρχει πρόβλημα να μη γίνει δεκτή η αίτηση που θα κάνω αύριο? Επειδή η βεβαίωση που δίνει η εφορία στην αλλαγή έδρας, όπως και στην αντιστοίχιση του ΚΑΔ, λέει μεταβολή εργασιών... Υπάρχει πρόβλημα? Θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι 1/1/2009? Επίσης, τα GPS χειρός, ηλεκτρονικά αλφάδια, αποστασιόμετρα επιδοτούνται? Θα ήθελα μια άμεση απάντηση από κάποιον για να προλάβω να κάνω την αίτηση. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Aφού αύριο θα κανεις την αιτηση πριν τη κανεις θα τους παρεις στο εσπα τηλεφωνο για επιβεβαιωση.

 

απο οσο γνωριζω:

για την αλλαγη εδρας δεν θα εχεις προβλημα γιατι αφου ειναι στην ιδια πολη παραμενεις στην ιδια περιφερεια

 

για τον εξοπλισμο μαλλον αυτα που λες εντασσονται στη κατηγορια 3 του παραρτηματος Δ.

 

αρα συμπληρωσε την αιτηση και πριν τη στειλεις ζητας επιβεβαιωση

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ εδώ και δύο μέρες να πιάσω γραμμή αλλά ή μιλάει ή δεν απαντάει κανείς. Για αυτό και ρωτάω για να έχω μια ξεκάθαρη απάντηση αν κάποιος ξέρει. Γνωρίζει κάποιος άλλος να μου πει για την αλλαγή έδρας?εκτός από τον φίλο που τον ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Έχω καιρό να ασχοληθώ με το ΕΣΠΑ αλλά από αυτά που θυμάμαι πρόβλημα θα είχες μόνο αν έκανες αλλαγή (όχι αντιστοίχηση) ΚΑΔ.

 

Από τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις

http://www.ependyseis.gr/sub/epag/faqs.htm

 

 

22.Τι ισχύει αν πρέπει να γίνει αλλαγή έδρας μετά την υποβολή της πρότασης;

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 της σχετικής ΚΥΑ προκήρυξης: «Ο δικαιούχος της ενίσχυσης δεσμεύεται να λειτουργεί εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας που υπαγορεύονται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα από το οποίο έχει χορηγηθεί η ενίσχυση και να μη μεταβάλλει τη χρήση της ενισχυόμενης επένδυσης, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα πέντε (πέντε) ετών μετά την ολοκλήρωσή της. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δικαιούχος υποχρεούται σε ολική ή μερική επιστροφή της καταβληθείσας δημόσιας επιχορήγησης. Ομοίως, ο δικαιούχος υποχρεούται σε ολική επιστροφή της καταβληθείσας δημόσιας επιχορήγησης στην περίπτωση που μετεγκατασταθεί από νησί με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων ή από κάποια περιοχή του Παραρτήματος Γ σε περιοχή που δεν αναφέρεται στο Παράρτημα Γ.» Συνεπώς, εφόσον η επένδυση υλοποιείται στην έδρα της επιχείρησης, τότε για τα επόμενα πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της, είναι δυνατή η αλλαγή έδρας της επιχείρησης. αλλά μόνο εντός της ίδιας Διοικητικής Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις και να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

 

Αφού δεν έχεις πρόβλημα μετά την αίτηση λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε πριν. Σίγουρος θα είσαι μόνο με το τηλέφωνο βέβαια

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχουν βγει 6 εκδόσεις του αρχείου για αίτηση και στην κάθεμια αλλάζουν τα επιλέξιμα ΚΑΔ κατέβασε την τελευτάια και δες αν υπάρχει.

Νομίζω πάντως ότι το έχουν αλλιώς βάζεις το 71.12.1

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.