Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Παιδιά,έχω αγοράσει το Δεκέμβριο του 09 ένα macbook το οποίο και πληρώνω με δόσεις (12 άτοκες) τα 1500 ευρώ και 700 τα έδωσα μετρητοίς και το είχα συμπεριλάβει στην πρότασή μου στην οποία βέβαια εγκρίθηκα τον Απρίλιο του 2010.Βέβαια τον απρίλιο μας λένε ότι όλα πρέπει να έχουν ξοφληθεί μέχρι 16/8.Οιδόσεις μου τελειώνουν το δεκέμβριο του 10.

 

Πήγα στην τράπεζα και τους λέω ότι θέλν να ξοφλήσω το ποσό και μου λένε δε γίνεται,μπορείς να το βαλεις αλλά η τράπεζα θα τραβάει κάθε μήνα τα λεφτά σου!.μ------- δηλαδή!να θες να τους δώσεις λεφτά και να μην τα θέλουν.

 

Επειδή θα χω πρόβλημα μαυτό αν έχει κάποιος κάνει κάτι παρόμοιο πείτε μου σας παρακαλώ πώς να το χειριστώ!

Ευχαριστώ

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Το τιμολόγιο λογικά θα είναι εξοφλημένο. Αναφέρει καθαρά πάνω του αν είναι ή όχι.

 

Το δάνειο πρέπει να το έχεις αποπληρώσει μέχρι τις 12/6/2012 αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω λάβει την θετική απάντηση για την αίτηση μου και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω συμεριλάβει στην αίτησή μου 3 αντικείμενα, ένα desktop ένα laptop και ένα πολυμηχάνημα. Καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πάρουμε ποτέ τα λεφτά μας, θέλω να ελαχιστοποιήσω τα έξοδα μου στο κατώτατο όριο που προβλέπει η επιδότηση που είναι στην περίπτωσή μου 5.000 ευρώ. Το desktop και το laptop μαζί είναι κάτω από το όριο αυτό. Το πολυμηχάνημα που ειχα διαλέξει είχε γύρω στις 4.000 ευρώ. Μπορώ αντί για αυτό να πάρω ένα printer για παράδειγμα που η αξία του να είναι τέτοια ώστε να υπερβαίνω ίσα ίσα το κατώτατο αυτό όριο ή πρέπει να έχει παρόμια τεχνικά χαρακτηριστικά; Γιατί στην περίπτωση που πάρω κάτι μόνο και μόνο για να υπερβώ τις 5.000, θα είναι κάτι που θα κοστίζει περίπου 500 ευρλω αντί για 4.000 οπότε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λογικά θα απέχουν αρκετά από το πολυμηχάνημα που έχω συμπεριλάβει στην αίτησή μου.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Περικλή να σου προτείνω να κάνεις συνδυασμό laptop+printer ή desctop+printer...και εξηγούμαι:

 

1. Σε διευκρινηστικά σχόλια του προγράμματος αναφέρεται ότι για να πάρεις δύο υπολογιστές, πρέπει να υπάρχουν δύο θέσεις εργασίας.

 

2. Πολύ δύσκολα θα τους πείσεις ότι πήρες ένα μηχάνημα 500 ευρώ και έχει ίδιες προδιαγραφές με αυτό που έκανε 4000.

 

Υ.Γ. Αν έχεις υπάλληλο...αγνόησε το 1

Link to comment
Share on other sites

CV98019,

 

Αφού η αίτησή μου εχει εγκριθεί με ήδη με laptop, desktop και πολυμηχάνημα, γιατί να υπάρξει θέμα για τις θέσεις εργασίας; Αν ήταν θα το είχαν απορρίψει από την αρχή, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος για την απάντηση που έδωσα...ένα έγγραφο του ΕΣΠΑ λέει ότι δεν μπορείς να πάρεις δύο υπολογιστές αν δεν έχεις και δύο θέσεις εργασίας...αλλά αναφέρεται σε δύο laptop. Οπότε στη δική σου περίπτωση μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτό. Το πρόβλημα είναι άμα δεν σου αναγνωρίσουν τον εκτυπωτή, οπότε πέφτεις κάτω από τα 5,000 και δεν παίρνεις λεφτά...

 

Μάλλον άκυρο το 1 της προηγούμενης απάντησής μου...

Link to comment
Share on other sites

Περικλή, προχώρα στα σίγουρα και πάρε και το πολυμηχάνημα. Θα πάρεις τα λεφτά σου. Μην ανησυχείς. Το πολύ πολύ θα πληρωθούμε με ομόλογα. ΟΧΙ εκτυπωτής, πολυμηχάνημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!! 1000% θα σε ακυρώσουν αν πάρεις εκτυπωτή, επειδή δεν θα έχεις φτάσει τις 5000! (ο εκτυπωτής, σαν να μην υπάρχει). Το ίδιο θα συμβεί αν πάρεις πολυμηχάνημα με χειρότερες επιδόσεις από αυτό που έχεις στην πρότασή σου.

Στη θέση σου, θα σκεφτόμουν να πάρω το καλύτερο laptop και το καλύτερο desktop.

Link to comment
Share on other sites

Απορία σε αυτά που συζητάτε:

 

Πως θα τεκμηριωθεί ότι το πολυμηχάνημα που επιλέξαμε είναι κατώτερο από αυτό που είχαμε στην αρχική μας αίτηση? Έτσι κι αλλιώς στην αίτηση είχαμε μάι σύντομη περιγραφή του μηχανήματος, όχι των επιδόσεών του.

 

Θα κάτσουν να ψάξουν στο internet τις ακριβείς επιδόσεις κάθε μηχανήματος και αν αυτό που επιλέξαμε εκτυπώνει τελικά 15 σελίδες λιγότερες ανά λεπτό από ό,τι το αρχικό, θα μας απορρίψουν ?

 

Μάλλον υπερβολικά τα βρίσκω, και δε νομίζω ότι έχουν και τις γνώσεις να ελέγξουν σε βάθος τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων.

 

Τα ίδια νομίζω ότι θα ισχύσουν και για τα laptop - οθόνες - desktops (στα τελευταία ειδικά είναι πολύ δύσκολο να κάτσουν να δούνε όλα τα components, και είναι και κάπως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ το αν η συνολική απόδοση του μηχανήματος είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη).

 

Επίσης και οι όροι "τεχνολογικά ισοδύναμο" - "ποιοτικά ανώτερο" είναι εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.

 

Τη γνώμη μου λέω, και εγώ θα κινηθώ κάπως έτσι...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.