Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Επειδή ρώτησα στο ICAP, που είναι και το υπεύθυνο για να μαζεύει τη "χαρτούρα" για το δικό μου ΕΦΔ τουλάχιστο, μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις και στις επιμέρους αξίες τις πρότασεις, αλλά μέχρι 20%. Έτσι μου είπαν. Εννοείται ότι θα πάρουμε ό,τι "παπάδες" θέλουμε και θα είναι σαφώς καλύτερο από ό,τι είχαμε δηλώσει πριν ένα χρόνο περίπου. Επειδή όμως η αντικατάσταση του πολυμηχανήματος αξίας 3000Ε με πολυμηχάνημα 500Ε, δεν καλύπτεται από απόκλιση 20%, γι'αυτό είπα ότι δεν θα επιδοτηθεί το συγκεκριμένο. Έτσι αν το σύνολο των υπολοίπων είναι κάτω από 5000Ε, αποκλείεται συνολικά η πρόταση. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα ασχοληθεί κανένας με το τι τεχνικές προδιαγραφές έχουν τα μηχανήματα που αγοράσαμε. Απλά θα βλέπουν τιμολόγια και οικονομικές αποκλίσεις από τις αρχικές προσφορές και το όνομα του μηχανήματος, desktop, laptop, πολυμηχάνημα, autocad lt,... Όσοι κοπούν θα είναι από τέτοιους λόγους και "ταρζανιές", όπως δόσεις, μετρητά, μη εξολημένα τιμολόγια, αλλαγή έδρας κ.τ.λ. Πάντως, όποιος έχει επιδοτηθεί με 80%, είναι κρίμα από το Θεό να μην αγοράσει όλο τον εξοπλισμό του. Με δυο χιλιάρικα συμμετοχή, παίρνει ό,τι υπάρχει και θα είναι "top" για 3-4 χρόνια...μέχρι την επόμενη επιδότηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούμε, έχοντας στα χέρια μας απόφαση υπουργείου. Εκτός και γίνει πόλεμος. Και ομόλογο να πάρουμε με μηδενικό επιτόκιο, το πάμε σε οποιαδήποτε τράπεζα και μας το πληρώνουν με ένα haircut 20%. Σιγά τα ωά δηλαδή! Αντί για 8000Ε, θα πάρουμε 6400Ε. Πάλι κερδισμένοι είμαστε. Μην ξεχνάτε ότι η ΕΚΤ δέχεται τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου από τις τράπεζές μας στο ακέραιο!!!

Link to comment
Share on other sites

Και το 20% αυθαίρετο μου ακούγεται και δεν καταλαβαίνω τη λογική τους.

 

Αποκλείεται δηλαδή το ίδιο ή αντίστοιχο μηχάνημα να κοστίζει πλέον 25% φθηνότερα απ'ό,τι είχαμε δηλώσει αρχικά ?

 

Από αυτό οφελούμαστε και εμείς και το κράτος, αλλά για αυτούς είναι λόγος απόρριψης ?? !!

 

Και ποιος μας λέει ότι το 20% δε θα γίνει ξαφνικά 15% ή 30% και μετά θα τρέχουμε ?

 

Θα μας αναγκάσουν δηλαδή να εμφανίσουμε μεγαλύτερα κόστη ενώ μπορούμε να αποκτήσουμε κάτι σε πιο συμφέρουσες τιμές ?

 

Έχουμε και κρίση υποτίθεται...

 

Και μια επιπλέον ερώτηση στο φίλο vlasi:

 

Αν κόψουμε ένα αντικείμενο (π.χ. δεν πάρουμε το laptop) και από τα € 10.000 που είχαμε υποβάλει αρχικά πέσουμε π.χ. στα € 7.000, έχουμε πρόβλημα, ή εφόσον συνολικά είμαστε πάνω από τα € 5.000 είναι όλα OK ?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Βλάση,

 

Πήρα το καλύτερο laptop και desktop για την δουλειά μου και είμαι λίγο κάτω από τα 5.000. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι το πως αυτοί οι άνθρωποι θα γνωρίζουν τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσων πραγμάτων. Και γιατί κάποιος στην θέση μου να μην δώσει για ένα πολυμηχάνημα 1.000 αντί για 4.000 και να τιμολογήσει 4.000, ωστε να είναι και αρκετά πάνω από το όριο?? Θα ξέρει δηλαδή ο κάθε ελεγκτής οτι το τάδε μηχάνημα έχει 1000 και όχι 4000 για παράδειγμα? Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Υπερτιμολογήσεις του 20% κάνανε αρκετοί! Αλλά για 400% δεν ξέρω ακόμα! Θα γίνει και δειγματοληπτικός έλεγχος, προφανώς, σε κάποιους κι εκεί αν δουν κανένα πολυμηχάνημα του μισού κιλού να κοστίζει 4000Ε, θα έχουμε επεισόδια! Βέβαια αν η αγορά έγινε αρχές του 2010 και ο έλεγχος τον Οκτώβριο που μας έρχεται, προφανώς ούτε μέσω ίντερνετ θα μπορούν να "τσεκάρουν" τις τιμές των προϊόντων, οπότε μπορεί να γλιτώσει κάποιος και με υπερτιμολόγηση 40%. Αλλά με 400% θα φωνάζουν και οι πέτρες... Άποψή μου να αγοράσετε ό,τι καλύτερο υπάρχει στις κατηγορίες που δηλώσατε! Εκτός και αν με δυο-τρία προϊόντα καλύπτονται ήδη οι 5000Ε, οπότε ρισκάρετε κάποιο που δεν σας ενδιαφέρει. Αν απορριφθεί το συγκεκριμένο, απλά θα το έχετε πληρώσει στο ακέραιο. Σε αυτή την περίπτωση θα επιδοτηθεί όλη η υπόλοιπη πρόταση. Ρωτήστε και τον ΕΦΔ σας ή το ICAP ή όποιον άλλο μηχανισμό έχει η τράπεζά σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει τόση σημασία αν ξέρει ο υπάλληλος τις τιμές των προϊόντων ή όχι, όσο το αν είναι τυπικός.

 

Αν δει στην πρόταση 6GB RAM και πάρεις PC με λιγότερα, ίσως το θεωρήσει ότι δεν είναι αντίστοιχων προδιαγραφών και να το κόψει.

Το σίγουρο είναι ότι το όριο των 5.000€ θα τηρηθεί, καθώς και τα τυπικά για τα δικαιολογητικά.

 

 

Σημαντικό! Μην αφήσετε τις παραγγελίες σας για τελευταία στιγμή. Ήδη ένας φίλος έχει 2 εβδομάδες καθυστέρηση στην παραγγελία του για ένα plotter (από μεγάλη αλυσίδα που δυνήθως σε 2 μέρες φέρνει τις παραγγελίες).

Ανακοινώθηκε σήμερα και απεργία των οδηγών φορτηγών Δ.Χ. επ'αόριστον.

Αν γίνει και άλλη απεργία τον Αύγουστο θα δυσκολευτείτε να βρείτε τα προϊόντα που θέλετε.

Link to comment
Share on other sites

Βλάση τι εννοείς αλλαγή έδρας? Για αλλαγή περιφέρειας?

Γιατί εγώ έκανα αλλαγή έδρας με συστέγαση και από οτι μου απάντησαν από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον έχω ανεξάρτητα βιβλία.

Link to comment
Share on other sites

Όσοι κοπούν θα είναι από τέτοιους λόγους και "ταρζανιές", όπως δόσεις, μετρητά, μη εξολημένα τιμολόγια, αλλαγή έδρας κ.τ.λ.

 

Βλάση τι εννοείς αλλαγή έδρας? Για αλλαγή περιφέρειας?

Γιατί εγώ έκανα αλλαγή έδρας με συστέγαση και από οτι μου απάντησαν από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον έχω ανεξάρτητα βιβλία.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω και εγώ με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση. Στο προτιμολόγιο είχα προγράμματα συνολικής αξίας 1.700E και υπολογιστή, laptop και εκτυπωτή συνολικής αξίας 6.000Ε. Για τα προγράμματα ( όλα από έναν προμηθευτή και αξίας ανω των 1500Ε ) πλήρωσα μετρητής (13-6-10) και πήρα τιμολόγιο στο οποίο αναφέρεται ότι εξοφλήθηκε, ενώ για τα υπόλοιπα (πάλι σε έναν προμηθευτή) θα κάνω κατάθεση στον λογαριασμό του και φυσικά θα πάρω κ πάλι τιμολόγιο εξόφλησης. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα για την πληρωμή που έκανα με μετρητά? Μπορώ να κάνω κάτι? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.