Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 05. 3D, μοντελοποίηση και φωτορεαλισμός


iovo

Recommended Posts

Φαντάζομαι κάνεις render μέσα από "κάμερα" και όχι από το viewport χύμα..

Ανοίγεις λοιπόν το "named views" ή "view mananger" , στο "model views" επιλέγεις την κάμερα που δουλεύεις, στην επιλογή "background override" έχει ρυθμίσεις για το background.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα. Εχω μια απορια με το Autocad 3D που δε μπορω να βρω λυση. Ξερει κανεις εχοντας κανει σε ενα κτιριο το αλουμινιο για το παραθυρο πως κανουμε το τζαμι μεσα? Ο τροπος που θυμαμαι ειναι οτι φτιαχνουμε μια γραμμη στη μεση της βασης του παραθυρου, και μετα την κανουμε extrude ωστε περνοντας υψος οσο το παραθυρο κανουμε μια επιφανεια ( γυαλι ). Κανοντας αυτο, αργοτερα στο φωτορεαλισμο οτι δοκιμες και να εκανα με τα options του υλικου για γυαλι ειτε δε περναγε καθολου φως ειτε ηταν υπερβολικα φωτεινο με αποτελεσμα να μη φαινεται ο μεσα χωρος.. Οποιος μπορει να βοηθησει γιατι εχω κολλησει πολυ και δε ξερω πως να το φτιαξω.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνεις extrude μία γραμμή, το αποτέλεσμα είναι surface. Καλύτερα να δουλεύεις με όγκους. Το τζάμι, δεν είναι ένα φύλλο χαρτί. Έχει πάχος. Φτιάξε ένα box, με τις διαστάσεις του τζαμιού και διάλεξε ένα πάχος που σου αρέσει (μερικά χιλιοστά).

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω για την απαντηση...τελικα σημερα που το ξαναδοκιμασα κ με τους δυο τροπους ( και σας surface και σαν solid ) και τα δυο δουλευαν μια χαρα και φωτειζοταν οκ. Αλλα τωρα ενω βαζω τα υλικα στο φωτορεαλισμο κανονικα ή πανω στα layers ( attached by layer ) ή σερνοντας το καθε υλικο πανω στην επιφανεια, οταν κανω rendering βγαζει καποια υλικα και οχι ολα και δε ξερω γιατι!!!Αν ξερει καποιος ας μου πει τι ρυθμισεις πρεπει να πειραξω ( ή εχω πειραξει κατα λαθος )..παιζει βεβαια και να ειναι θεμα λογισμικου γιατι κ χτες τα ειχε παιξει...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

τα 3d αντικείμενα του architecture έχουν ένα χρώμα (πχ κόκκινο). Πώς μπορώ να δώσω υφή στα αντικειμενα ωστε να φαίνονται σαν κανονικά έπιπλα?

ή αυτό δεν γίνεται σε 3d αντικείμενα που εισάγονται σαν blocks?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, Γνωρίζει μήπως κάποιος κάποια εντολή για να κάνουμε ένα Polyface mesh ----> solid στο autocad? Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γίνει import από το Rhino και δεν μ΄αφήνει να κάνω κάποιες εντολές όπως το boolean. Υπάρχει κάποιο .lsp μήπως γι΄αυτή τη λειτουργία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ένα θέμα με την εκτύπωση.........πηγαίνοντας στο plot preview να δω πως θα εκτυπωθεί ένα 3d σχέδιο που έχω φτιάξει(χωρίς render),οι γραμμές του σχεδίου φαίνονται κακής ποιότητας χωρίς να φαίνεται αυτό που έχω σχεδιάσει

 

Τα greeklish απαγορεύονται. Επειδή είναι το 1ο σας post έγινε διόρθωση από την ομάδα συντονισμού.

Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Greeklish
Link to comment
Share on other sites

Έχω ξανακούσει το ίδιο πρόβλημα (πχ όταν βάζει κάποιος με viewport το ισομετρικό σε ένα διάγραμμα δόμησης με ενεργή την επιλογή remove hidden lines), η εκτύπωση σε PDF έχει προβλήματα.

 

Η λύση που έχω προτείνει (χωρίς render) είναι η μετατροπή του 3D σε δισδιάστατο με την εντολή FlatShot ή SOLPROF (παλαιότερη) και η εισαγωγή στο σχέδιο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα. Πως αλλάζω στο autocad 2010 αλλα και σε παλιότερες εκδόσεις να μπορει να σχεδιάζει απο 2 σε 3 άξονες?

βλέπω στο 2010 κάτω δεξιά, έχει επιλογή workspace, τσεκάρισα το 3D modelling αλλά και πάλι δεν βγαίνεις στο ποντίκι οι 3 άξονες. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για ελεύθερη 3D περιστροφή, γράψε 3dorbit και ρυθμίζεις την γωνία με το ποντίκι.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχεις κρατώντας πατημένο το Shift + μεσαίο κουμπί ποντικιού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.