Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Πρωτα απ'ολα να καλημερισω ολα τα παιδια του φορουμ.

 

Τωρα ας απαντησω στον spy1551 για τα λεγομενα του.

 

Εχεις φιλοι μου ενα μαγαζι. Σε αυτο το μαγαζι δουλευεις σκληρα πολλες ωρες. Οταν ομως ερχεται η ωρα της πληρωμης ερχονται οι μπραβοι και σου παιρνουν με το "ετσι θελω" το 70% των κερδων σου. Οσο υπαρχει δουλεια εσενα μπορει να μην σου αρεσει αυτο το αισχος που γινεται αλλα αφου βγαζεις κερδη που σου επιτρεπουν να ζησεις δεν το συνεχιζεις.

Οι δουλειες κατοπιν πεφτουν και τα κερδη μειωνονται. Οι μπραβοι ομως να σου παλι εκει να ζητανε το "μεριδιο" τους. Εσυ αντιδρας αλλα αυτοι σου λενε πως "ετσι εχουμε μαθει και δεν αλλαζουμε".

Ετσι καποια στιγμη φτανεις στο σημειο η επιβιωση σου να απειλειται. Τοτε ποια πιστευετε πως πρεπει να ειναι η αντιμετωπιση των μπραβων? Με "ευχαριστω" η με δραστικα μετρα???

 

Τωρα για τα υπολοιπα spy1551 δεν θα σου απαντησω γιατι θεωρω πως την κοκκινη γραμμη της ανηθικοτητας που εχεις ξεπερασει δεν θα την ξεπερασω και εγω.

Εφτασες ακομα και στο σημειο να κανεις υποδειξεις για την δουλεια μου...

 

Τελος παντων ομως να ξερουν οι συναδελφοι των αλλων ειδικοτητων (πλην ΠΜ) πως οσο θα διεκδικουμε το δικιο μας τοσο οι ΠΜ σαν τον spy1551 θα χανουν την ψυχραιμια τους, θα λασπολογουν και θα φτανουν να εκτρεπονται της κοσμιας συμπεριφορας.

 

Δεν μπορούν να υπογράφουν όλες τις μελέτες.

 

Μπορούν να υπογράφουν μόνο ΑΠΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ στα Η/Μ.

Δεν μπορούν να υπογράφουν εγκαταστάσεις πάνω από ένα όριο ισχύος, όπως επίσης δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής Φ/Β καθώς είναι εγκατάσταση παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

 

SDIM οι περιορισμοι που αναφερεις ειναι αστειοι. Ως "απλες εγκαταστασεις" θεωρουνται περιπου το 90% των συνολικων εγκαταστασεων. Τωρα σε ικανοποιει εσενα πως δεν μπορουν να υπογραψουν για ενα μεγαλο εργοστασιακο συγκροτημα?

Στην Ελλαδα ολοι ξερουμε πως οι Μηχανικοι ζουνε απο μικρα εργα ως επι το πλειστον και στα μικρα αυτα εργα οι ΠΜ υπογραφουν κανονικα.

 

Τωρα να σε ρωτησω και κατι αλλο.

 

Τα αρχιτεκτονικα χωριζονται σε απλα και συνθετα. Τα τοπογραφικα το ιδιο. Τα Η/Μ το ιδιο.

Σε ολα τα "απλα" υπογραφουν οι ΠΜ.

 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΜ??????

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοιτάξτε να δείτε που είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι καθαρά ή μάλλον προέρχεται από το ΤΕΕ.

Λοιπόν. Εκεί πέρα υπάρχουν άνθρωποι πρωτίστως κομματόσκυλα και έπειτα μηχανικοί.

Επίσης αμφιβάλλω εάν είναι υγιείς σκεπτόμενοι και ίσως παρουσιάζουν και προβλήματα καθυστέρησης.

Όταν η πλειοψηφία εκεί μέσα είναι Π.Μ. (και από τις σχολές βγαίνουν κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό Π.Μ) λογικό είναι να φτιάξουν τα του επαγγέλματος όπως τους συμφέρει. Οι άνθρωποι έχουν ανακατέψει το σύμπαν. Βλέπεις τοπογράφους να υπογράφουν στατικά, πολ. μηχανικούς να υπογράφουν αρχιτεκτονικά και πόσα άλλα.

Δηλαδή έχω δει πολλούς ηλίθιους στην ζωή μου αλλά αυτοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

 

Με το σκεπτικό ο καθένας στην ειδικότητά του έχει το πλεονέκτημα ότι δίνω δουλειά σε όλους. Όταν ο Π.Μ. σήμερα τα υπογράφει σχεδόν όλα πως θα λειτουργήσει το σύστημα?

 

Δε για τους μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους στην κυριολεξία τους λυπάμαι, γιατί είναι και πολύ δύσκολή σχολή, έχουν και δύσκολα μαθήματα και το φινάλε στο τέλος παρακαλάνε για ψίχουλα. Ψίχουλα που τα δικαιούνται αλλά τα δικαιώματα αυτά τα έχουν και άλλοι. Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις Αφρικής και βάλε.

 

Από την στιγμή που έχει πολιτικοποιηθεί το ΤΕΕ και ο καθένας κάνει ότι του συμφέρει αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα.

Το ΤΕΕ δεν έχει δικαίωμα όχι να εκφέρει απόψεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα και θέματα παιδείας αλλά ούτε να τα σκεφτεί καν !!!

Δεν μπορεί το ΤΕΕ και το κάθε επιμελητήριο να μιλά για θέματα παιδείας από την στιγμή που υπάρχει υπουργείο για αυτά τα ζητήματα. Είπαμε είστε κομματόσκυλα και έχετε ανακατέψει τους πάντες και τα πάντα. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και απορώ πως δεν αντιδρούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι μηχανικοί.

 

Αλλά, λέω αλλά, επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν έχουμε και τα φαινόμενα της πολεοδομίας. Πάει μελέτη στατικών π.χ. τοπογράφος για 7 ορόφους και ο υπάλληλος δεν έχει πρόβλημα. Εδώ είχαμε φτάσει στην περίπτωση που ο Λαλιώτης έστελνε fax σε κάθε πολεοδομία και ζητούσε καταργήσεις ή να μην δέχονται άδειες από μηχανικούς ΤΕΙ (όταν είχε περάσει το 318/94).

 

Και στο τέλος φταίει και το ΤΕΕ που γίνεται αυτό που γίνεται στα ιδρύματα. Δεν νοείται να μπορεί να εκφέρει άποψη για θέματα παιδείας !!! Γιατί πολύ απλά δεν έχουν την αρμοδιότητα αυτή. Και με το να ανακατεύεται στα θέματα παιδείας το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πρόστιμο της ΕΕ ακόμα περισσότερο.

Ακόμα και σήμερα πληρώνουμε πρόστιμο κάθε μέρα λόγο ΤΕΕ !!!

Δηλαδή πόσο μπανανία είμαστε επιτέλους ???

Πως είναι δυνατόν το κάθε καρναβάλι κομματόσκυλο του ΤΕΕ να με υποχρεώνει να πληρώνω πρόστιμο επειδή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα ???

 

Το σωστό και δίκαιο ο καθένας στην ειδικότητά του. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα στον πλανήτη πολ. μηχ. να υπογράφει αρχιτεκτονικά ή τοπογράφος στατικά και τα άλλα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν !!!

 

Βγαίνουμε έξω και μας κοροϊδεύουν !!! Δεν μας παίρνουν στα σοβαρά !!! Δεν μπορεί εγώ να ξεφτιλίζομαι στην Ευρώπη επειδή ένας αμόρφωτος που πήρε νύχτα πτυχίο και είναι στο ΤΕΕ να κάνει ότι του συμφέρει εις βάρος μου. Αυτός ο φτηνός λαϊκισμός και νοοτροπία δεν βαριέσαι εμείς να περνάμε καλά άσε τους άλλους πρέπει να αλλάξει.

Επιτέλους πρέπει να κοιτάμε το σύνολο και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

:confused: :confused: :confused:

Κι εγώ που νόμιζα ότι το πτυχίο κάνει τη διαφορά!

Στα τοπογραφικά δεν έχει κανείς αποκλειστικό δικαίωμα απ' ότι βλέπω... θα σου φωνάξουν οι τοπογράφοι!!!

Λιγο ειρωνικο μου φαινεται το post σου και δεν καταλαβα σε ποιο σημειο διαφωνεις.

 

Νομίζω ο Archytas είπε κάποτε, ο καθένας στην ειδικότητά του. Λοιπόν αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Τώρα αν υπάρχει κορεσμός αυτό είναι άλλο θέμα και δεν μπορεί να σχετίζεται με τα επ. δικαιώματα. Ο μηχανολόγους που είναι ταυτόχρονα και ηλεκτρολόγος τελικά τα ξέρει μισά όλα (με λιγοστές εξαιρέσεις βέβαια), αντίστοιχα και ο ηλεκτρολόγος που είναι μηχανολόγος. Για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν τα διδάχθηκε ποτέ. Το ίδιο και στις υπόλοιπες ειδικότητες. Εκτός αν θέλουμε το τριτοκοσμικό μοντέλο, "μηχανικός για όλες τις δουλειές". Καθώς όμως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει πολύ και δεδομένου ότι δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930 όπως το ΤΕΕ, ο καθένας στην ειδικότητά του. Ακόμα και σε αυτή, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να κατέχει, λόγω του εύρους της, όλα τα αντικείμενα.

Απο την αλλη ομως οι Ηλεκτρολογοι και Μηχανολογοι Τ.Ε. αγωνιζονται για να εχουν δικαιωματα και στα Ηλεκτρολογικα και στα Μηχανολογικα και αμα κατσει και τιποτα με τηλεπικοινωνιες και υπολογιστες καλο ειναι.

Αμα σκεφτομαστε με το τι διδαχθηκε ο καθενας, τοτε καθε πτυχιουχος και διπλωματουχος θα εχει δικα του δικαιωματα. Τα μαθηματα ειναι μαθηματα επιλογης στη σχολη, οι τιτλοι, το περιεχομενο, οι καθηγητες αλλαζουν αρα και τα επαγγελματικα δικαιωματα;

 

Ο γιατρος οταν τελειωσει 6 ετη σπουδων ειναι γενικος παθολογος και εξεταζει για ολες τις παθησεις. Μετα αν συνεχισει και κανει ειδικοτητα χανει δικαιωματα. π.χ. οφθαλμιατρος δε γραφει φαρμακα για την καρδια, ενω ο γενικος παθολογος γραφει.

Ο λογος υπαρξης των επ. δικαιωματων δεν ειναι για να καθρευτιζουν τα μαθηματα που διδαχθηκες.

 

Τωρα στο θεμα με τα επ. δικαιωματα των πολιτικων μηχανικων:

Η αδικια ξεκινησε το 1965. Μεχρι τοτε ολοι οι μηχανικοι ειχαν δικαιωματα στα "απλα" των αλλων. Ξαφνικα το 1965 καταργειται το δικαιωμα των αλλων ειδικοτητων στα κτιριακα μεχρι 2οροφο, οι μονοι που το κρατουν ειναι οι τοπογραφοι. Ταυτοχρονα ομως αν το ΤΕΕ δεν ηταν κυβερνουμενο απο Π.Μ. και αρχιτεκτονες θα επρεπε να καταργησουν και τα απλα Η/Μ απο τους αρχιτεκτονες και Π.Μ. ΕΙναι κουτο, χαζο, παραλογο αυτο που λεω;

Επισης μεχρι το 87 αν δεν κανω λαθος στο φυσικο αεριο δικαιωμα ειχαν οι Η/Μ. Ξαφνικα αρχιζει το αεριο να μπαινει στη ζωη μας οποτε το ΤΕΕ αποφασιζει να δωσει πληρη δικαιωματα στους Π.Μ. και στο αεριο. Αυτο τι λεει; Εχει συμβει αντιστοιχο με τους μηχανολογους;

Link to comment
Share on other sites

Εχω ξαναγράψει και σε άλλο ποστ ότι το ΤΕΕ αβαντάρει τους ΠΜ. Τα πάντα κοινούνται γύρω από τους ΠΜ, θέλεις συνέδρια, ημερίδες, ακόμα και στις αγγελίες της εύρεσης εργασίας του ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ, όλο ΠΜ ζητάνε. Προτείνω (ξανά) ο καθένας στο κομμάτι του αυστηρά βάσει νόμου ούτε απλά ούτε "σύνθετα". Θέλεις Η/Μ σε περίπτερο? Να υπογράψει ηλ/μηχανολόγος. Αλλιώς να αποδεσμεύσει το ΤΕΕ τις λοιπές ειδικότητες, να μην πληρώνουμε και την εισφορά. Αλλά 120000 ψηφοι είναι αυτοί (άσχετα αν ασχολούνται 30000)

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε να δείτε που είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι καθαρά ή μάλλον προέρχεται από το ΤΕΕ.

Λοιπόν. Εκεί πέρα υπάρχουν άνθρωποι πρωτίστως κομματόσκυλα και έπειτα μηχανικοί.

Επίσης αμφιβάλλω εάν είναι υγιείς σκεπτόμενοι και ίσως παρουσιάζουν και προβλήματα καθυστέρησης.

 

 

 

και πιστευω η συζητηση πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με αυτό...και μετα να στρεφόμασταν προς τα εκεί

 

όλοι ήμαστε μηχανικοί που ψάχνουμε να δούμε πως θα τα βγαλουμε πέρα....

όταν το αρμόδιο όργανο σου είναι κομματόσκυλα κ(για να μην πω χειρότερα περιορίζομε σε αυτον το χαρακτηρισμο) και εμείς αντι να τους κυνηγησουμε (δες ξερω πως, παλιότεροι και πιο έμπειροι ίσως μπορούν να προτέινουν, αν δεν ξεβολεύοντε και οι ίδιοι) κυνηγιόμαστε μεταξυ μας ( οι ιδιώτες επαγγελματίες) ... έτσι θα ήμαστε πάντα...

 

το προσυπογραφω και τελειώνω εδώ....

 

 

υ.γ θα μου πεις η κοντρα που βγαίνει εδώ , αν πάμε να αλλάξουμε τα του ΤΕΕ θα βγει και εκεί...οπότε φαύλος κύκλος

Link to comment
Share on other sites

Κατεβάστε κόμμα από εδώ από το michanikos !!!

 

Κάντε μια σοβαρή και δυνατή ομάδα και πηγαίνετε να τους αλλάξετε τα φώτα !!!

 

Μην γλυκαθείτε όμως και αρχίσετε τις ίδιες π@π@ριές...

Link to comment
Share on other sites

Απο την αλλη ομως οι Ηλεκτρολογοι και Μηχανολογοι Τ.Ε. αγωνιζονται για να εχουν δικαιωματα και στα Ηλεκτρολογικα και στα Μηχανολογικα και αμα κατσει και τιποτα με τηλεπικοινωνιες και υπολογιστες καλο ειναι.

 

Αυτό το έβγαλες από το μυαλό σου. Όλοι οι Μηχανικοί ΤΕ λέμε ο καθένας στην ειδικότητα του ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Και ναι τα επ. δικαιώματα πρέπει να καθρεφτίζουν τι σπούδασες. Αλλιώς ας έχουμε όλοι δικαιώματα σε όλα να ησυχάσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ηρεμήστε λίγο. Πάλι ο Τεχνολόγοι φταίμε?

Τουλάχιστον εμείς έχουμε ξεκάθαρες ειδικότητες οπότε και να θέλαμε (που δεν θέλουμε) δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που λέει το όνομα της σχολής.(Δομικοί-οικοδομικά, ηλεκτρολόγοι-ηλεκτρολογικά, μηχανολόγοι-μηχανολογικά κ.λ.π).Κατά τα άλλα ηρεμήστε γιατί δεν είναι κατάσταση να τρωγόμαστε εμείς και κάποιοι άλλοι να κάνουν πίσω από τη πλάτη μας οτι θέλουν (βλέπε κολλέγια). Αυτά και καλό μεσημέρι σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να εκφερεί το ΤΕΕ θέματα σχετικά με την παιδεία(η σχετικά με τους μηχανικούς) γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητα του...ενώ μπορεί το υπουργείο παιδείας...μπορεί κάποιος να μετρήσει πόσους μηχανικούς έχει στη διαθεσιμότητα του το ΤΕΕ και πόσους το υπουργείο????Δηλαδή για τους μηχανικούς ας αποφασίσει ένας τυχαίος ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ????????Δεν νομίζω οτι συμφέρει κανέναν μας(ούτε καν τους ΠΜ)Κάποιος είπε οτι στο ΤΕΕ εξυπηρετούνται πολιτικά συμφέροντα...ναι ενώ στο υπουργείο δεν λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο ή ακόμα και να λαμβάνει αν του δωθεί η αρμοδιότητα να κρίνει τους επιστήμονες θα σοβαρευτούν όλοι εκεί μέσα...Παρακαλώ πρώτα να σοβαρευτούμε εμείς και να οργανωθούμε γιατί αν ο στόχος μας είναι η δικαιοσύνη κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.