Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

δέν βγαίνει νόημα τελικα.

 

 

Μια χαρά νόημα βγήκε. Πρυτάνευσε η λογική τελικά.

1) Οι ΤΕ απέκτησαν πρόσβαση επισήμως στην αγορά εργασίας όπως ήταν δίκαιο και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια,

2) δεν τίθεται θέμα "εξομοίωσης" με τους διπλωματούχους (όπως ήταν άλλωστε προφανές ότι έπρεπε) καθώς δεν τίθεται θέμα ισοδυναμίας (ό,τι και να λένε ορισμένοι που μετράνε την ποιότητα σπουδών ...με το κιλό ή με τα χρόνια),

3) Με την αποδεδειγμένη εμπειρία, μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα επαγγελματικών δικαιωμάτων διπλωματούχου.

Εφαρμοστηκε ουσιαστικά η λύση που ο στρατός έχει δώσει εδώ και δεκαετίες: υπαξιωματικοί από τη ΣΜΥ και αξιωματικοί από την ΣΣΕ, σπουδάζουν 4 χρόνια όλοι. Δε διανοήθηκε ποτέ υπαξιωματικός να παραπονεθεί όμως γιατί ...δεν τον βάζουν με το βαθμό του επιλοχία, να διοικήσει τάγμα επειδή κι αυτός σπούδασε ...4 χρόνια. Εϊναι άλλα τα 4 χρόνια της ΣΜΥ και άλλα της ΣΣΕ. Θα το κάνει όμως, όταν μπορέσει με τα χρόνια εμπειρίας και την παρακολούθηση αρκετών "σχολείων" να φτάσει στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού (να γίνει δηλαδή αξιωματικός) και μέχρι και το βαθμό του Ταγματάρχη (που νομίζω μπορεί να φτάσει ένας υπαξιωματικός) και μετά από "κρίσεις" από το ΓΕΣ (κάτι αντίστοιχο με το ΤΕΕ στον παραλληλισμό μας). Οι δε υπαξιωματικοί αυτής της κατηγορίας (που έφτασαν να γίνουν αξιωματικοί), από όσο θυμάμαι, αναγνωρίζονται τουλάχιστον ως ισότιμοι των ισόβαθμών τους από την ΣΣΕ και χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού όλων λόγω εμπειρίας και αρχαιότητας, πλην όμως, προφανώς Στρατηγοί δε γίνονται ποτέ. Για τους Στρατηγούς υπάρχει η ΣΣΕ.-

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

murex αφού ούτως ή άλλως το νέο ΤΕΕ θα αποφασίζει αν θα μπορεί να ασκήσει αυτά τα δικαιώματα γιατί σκας; Επειδή υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα, έστω 1% στην καλύτερη, να βρεθεί πτυχιούχος που θα τα καταφέρει; Το 1% σε πείραξε; Το 60% των κολεγιόπαιδων που εγγράφονται στο ΤΕΕ κάθε χρόνο δεν σε ενοχλεί;

 

tpanag η ΣΜΥ είναι 3ετής πλέον και μέχρι πρότινος ήταν 2ετής. Ατυχής ο παραλληλισμός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλάβατε καλά...εξετάσεις για όλους κύριοι...8άωρα και όποιος είναι ικανός να πάρει την άδεια.

Τα υπόλοιπα απλά για να συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Με ενοχλεί η ισοπέδωση, αυτό με ενοχλεί. Όποιος είναι άξιος και έχει την κατάλληλη εκπαίδευση (η οποία δεν εξισώνεται πάντα με εμπειρία) να έχει τα δικαιώματα που του αντιστοιχούν.

Link to comment
Share on other sites

Είδες πουθενά να λέει για εμπειρία; Η παραμονή στην Γ' τάξη πτυχίου για 3 χρόνια απλώς δίνει το δικαίωμα για συμμετοχή στις εξετάσεις αναβάθμισης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιτύχει κιόλας. Ό,τι και αν έχει στο μυαλό του ο πτυχιούχος μόνο με εξετάσεις θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα. Δεν μπορώ να καταλάβω ρε γμτ. Μας προσφέρει ο Πανάρετος στο ΤΕΕ επί πινακίου φακής και συνεχίζετε να διαμαρτύρεστε; Πού να βάλει δηλαδή το μαχαίρι πιο βαθιά και να αρχίσει να αφαιρεί επαγγελματικά δικαιώματα από μηχανικούς που κακώς τα έχουν ούτως ή άλλως (τα κλασσικά περιορισμένα Η/Μ που έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί πχ). Τί θα κάνετε τότε, θα κάψετε την χώρα;

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τη νέα νομοθεσία, τοπογραφικα κάνουν:

τοπογράφοι ΑΕΙ, τοπογράφοι ΤΕΙ, έργων υποδομής, δομικοί, Πτυχιούχοι Μηχανικοί Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί (ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον)

 

+την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, ξέρεις πόσο θα κοστίζει ένα τοπογραφικό; κανα 50άρικο και αν.

 

Οι τοπογράφοι θα πρέπει να πάνε να πέσουν από την ακρόπολη;

 

Η εξαθλίωση του επαγγέλματος του μηχανικού σε ρυθμούς ΔΝΤ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλημέρα σε όλους .

 

1.Τα Π.Δ γίνονται για να καλυφθεί το ίδιο το κράτος.

Η ουσία είναι το αν θα εφαρμοστούν από τους φορείς του δημοσίου και πως θα εφαρμοστούν .

 

Π.Χ

 

Μπορεί να θέση τον όρο όπως συνήθως γίνεται πάντα στα Π.Δ παραχώρηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος στον εξεταζόμενο φάκελο μηχανικού με βάση την κρίση του ΤΕΕ .

 

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ?

 

Ότι ο κάθε φάκελος που εξετάζεται χώρια όπως συμβαίνει και σήμερα θα περνάει από την κρίση των υπευθύνων

( Μηχανικοί πολυτεχνείων ) του ΤΕΕ που δίνουν τις άδειες .

 

Σε αυτό το σημείο θα φαίνεται εάν αυτός που ζητάει την άδεια είναι από ΑΕΙ ή ΤΕΙ .

 

Το ερώτημα είναι τι θα περιλαμβάνει η κρίση ?

 

Αυτός ο όρος σε όλα τα Π.Δ είναι ασαφής δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους αρμόδιους του ΤΕΕ να κόβουν και να ράβουν .

Αλλά και να είναι σαφής πάλι δεν θα γνωρίζουμε το αν τα κριτήρια του φακέλου τους ικανοποιούν .

 

Εντύπωση όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένα άτομα πιστεύουν και έχουν την πεποίθηση ότι θα δίνουν όλοι οι μηχανικοί μαζί εξετάσεις κάτι σαν "πανελλαδικές" χωρίς να φαίνεται ο τίτλος του πτυχίου τους .

 

Η διαφορά του τίτλου θα φανεί είτε τους αρέσει είτε όχι με όποιο τρόπο εξέτασης και αν γίνει.

 

Το μόνο που τους σώζει είναι η ενσωμάτωση των ΤΕΙ με τα πολυτεχνεία που και εκεί ακόμα θα υπάρχει διαχωρισμός αλλά τουλάχιστον θα είναι υπό την σκέπη ( σφραγίδα και υπογραφή στο πτυχίο ) πρυτάνεως πολυτεχνείου .

 

Τέλος αυτά τα Π.Δ ωφελούν τους Μηχανικούς πολυτεχνείων όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς το εάν θέλουν να πάρουν τα ίδια δικαιώματα τους οι Μηχανικοί του ΤΕΙ μέσο του ΤΕΕ .

 

Αλλά και νέος φορέας να γίνει πάλι θα επικρατήσουν οι μηχανικοί πολυτεχνείων στην σύνθεση του και το κουμάντο πάλι από αυτούς θα γίνεται.

Έτσι γίνεται σε όλους τους νέους φορείς και είναι εξαιρετικά αδύνατο να γίνει το αντίθετο.

 

Τώρα αν κάποιος του ΤΕΙ έχει βύσμα εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο .

Link to comment
Share on other sites

Ποιοτικά όχι γιατί μιλάει για κατασκευές/επιβλέψεις/μελέτες συγκεκριμένου επιπέδου με δυνατότητα αναβάθμισης. Που σημαίνει πως για να φτάσεις στο ανώτατο επίπεδο πρέπει να έχεις πολλά χρόνια εμπειρία. Ενώ με το δίπλωμα ξεκινάς από την κορυφή.

 

...

 

Μιλάει (τουλάχιστον για τους δομικούς) για μελέτες και επιβλέψεις ΝΕΑΚ Σ1,Σ2, η δυνατότητα αναβάθμισης πάει στα μελετητικά πτυχία για Σ3,Σ4. Εκεί το ρόλο του θα παίζει το ΤΕΕ ή όποιο άλλο. Μην μπερδεύεστε κι εσείς οι συνάδελφοι Τ.Ε. μην μιζεριάζεστε. Είναι μεγάλο βήμα και τα δικαιώματα είναι πολύ καλύτερα από αυτά του ανεφάρμοστου ΠΔ. του 94.Δεν υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν απόφοιτοι από τα ΤΕΙ και να μην ασκούνε καθόλου το επάγγελμα, ούτε καν για τα διώροφα που έχουμε ως τώρα!!! Ούτε πουθενά αναφέρεται ότι οι πτυχιούχοι θα έχουν τα σημερινά περιορισμένα δικαιώματα εως ότου το ΤΕΕ αποφασίσει αν θα αποκτήσουν τα πλήρη του ΠΔ!! Είναι σαφές ως προς αυτό!! όλα τ΄άλλα είναι για να μιζεριάζονται οι Τ.Ε. και να φαντασιώνονται πως τα καταφέρανε για άλλη μια φορά οι Π.Ε..

 

Καλη μέρα σε όλους!!

Link to comment
Share on other sites

murex αφού ούτως ή άλλως το νέο ΤΕΕ θα αποφασίζει αν θα μπορεί να ασκήσει αυτά τα δικαιώματα γιατί σκας; Επειδή υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα, έστω 1% στην καλύτερη, να βρεθεί πτυχιούχος που θα τα καταφέρει; Το 1% σε πείραξε; Το 60% των κολεγιόπαιδων που εγγράφονται στο ΤΕΕ κάθε χρόνο δεν σε ενοχλεί;

Στο ΤΕΙ σημερα διδασκουν και μηχανικοι που ανοικουν στο ΤΕΕ. Καλα θα κανετε να προσλαμβανετε απο δω και περα ως καθηγητες σας μηχανικους με διδακτορικο και μονο, αλλιως αν συνεχισετε το συστημα με ωρομισθιους καθηγητες που απλα τελειωσαν καποια πανεπιστημιακη σχολη (ολοι οι Ελληνες δηλαδη) και απλα ψαχνουν ωρες για να συμπληρωσουν το εισοδημα τους ειστε χαμενοι, οχι απ το ΤΕΕ αλλα απο τα προσοντα που αποκτατε.

Οποιος και να ειναι ο εξεταστης το ποσοστο επιτυχιας θα ειναι μικρο. Εχει φανει και στον ΑΣΕΠ οπως ξαναειπα.

 

tpanag η ΣΜΥ είναι 3ετής πλέον και μέχρι πρότινος ήταν 2ετής. Ατυχής ο παραλληλισμός.

Ατυχη τον βλεπεις τον παραλληλισμο; Τα ΤΕΙ ειναι 5 χρονια οπως τα πολυτεχνεια;
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.