Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογία μηχανικών από το 2010 (ελεύθερη συζήτηση)


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παρακολουθώντας την κουβέντα, φοβάμαι ότι ακόμη και ορισμένοι από εμάς τους μηχανικούς έχουν επηρεαστεί από τα παπαγαλάκια των καναλιών. Αντί να προβάλλουμε τα ακλόνητα επιχειρήματά μας για το Φορολογικό των μηχανικών, ψάχνουμε ψίλους στα άχυρα.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο χρόνος διενέργειας των εξόδων από το χρόνο είσπραξης της αμοιβής είναι πολύ διαφορετικός για τον αυτοαπασχολούμενο μηχανικό. Για αυτόν κυρίως τον λόγο δημιουργήθηκε το ειδικό καθεστώς για τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς.

Θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση αυτην την επιτυχία μας και να διαβάσουμε το ιδιαίτερα κατατοπιστικό υπόμνημα του ΤΕΕ για το φορολογικό που βρίσκεται στη σελίδα: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/tee-ypomnima-forologika.pdf

 

Δείτε σχετικά και το άρθρο: "Η φορολόγηση των μηχανικών" http://leftengineers.wordpress.com/2010/02/01/forologiamixanikon/

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 318
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συναδελφε καλα αυτα που λεει το ΤΕΕ καλα και τα αρθρα που μας παραπεμπεις,δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα.

ομως επειδη υποσχεθηκα να μην μιλησω για το γενικοτερο καλο του κλαδου,αλλα και επειδη και μενα δεν με συμφερουν προσωπικα ο νεος τροπος φορολογησης,δεν μιλω και το βουλωνω και ευχομαι καλη επιτυχια.

και οταν υπαρξει αυτη η επιτυχια και αποτραπουν τα σχεδια της κυβερνησης ,τοτε θα πω και εγω αυτα που νομιζω σωστα.(οσον αφορα τα αρθρα εχω χρονια που σταματησα να τα διαβασω ,γιατι ο καλυτερος δρομος ειναι να σκεφτεσαι ο καθενας και οχι να διαβαζει αυτα που σκεφτονται οι αλλοι γιαυτον.)

διαφωνω λοιπον καθετα με τον υφισταμενο τροπο φορολογησης ,ο οποιος στην ουσια ειναι περα για περα εις βαρος των μικρων (ειπα να το βουλωσω ,αλλα παραπαει να ισχυριζομαστε οτι ο υφισταμενος τροπος φορολογησης ευνοει τους μικρους-στην πραγματικοτητα ο υφισταμενος τροπος φορολογησης ευνοει τα λαμογια και τα μεγαλοκυκλωματα αλλα και τα μικροκυκλωματα και κριμα που υποστηριζετε τετοιες αποψεις-ειστε μακρια νυχτωμενοι απο την πραγματικοτητα -κριμα που το παιζετε προοδευτικοι.)

σταματώ εδώ

κλεινει η παρενθεση και θα τα πουμε μετα τις κινητοποιησεις και μετα τις οριστικες αποφασεις για το φορολογικο

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση αυτην την επιτυχία μας και να διαβάσουμε το ιδιαίτερα κατατοπιστικό υπόμνημα του ΤΕΕ για το φορολογικό που βρίσκεται στη σελίδα: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/tee-ypomnima-forologika.pdf

 

Μπορείς να μου εξηγήσεις στο περίπου έστω, γιατί υπερθεματίζεις γι αυτό το άρθρο ?

 

Τι το ωραίο διάβασες δηλαδή, που εγώ ο νοητικά φτωχός δε κατάλαβα ή διαισθάνθηκα?

 

Επίσης :

Παρακολουθώντας την κουβέντα, φοβάμαι ότι ακόμη και ορισμένοι από εμάς τους μηχανικούς έχουν επηρεαστεί από τα παπαγαλάκια των καναλιών. Αντί να προβάλλουμε τα ακλόνητα επιχειρήματά μας για το Φορολογικό των μηχανικών, ψάχνουμε ψίλους στα άχυρα.

 

Ποια είναι αυτά τα ακλόνητα ?

 

Και σε αυτό που λες για φάση μεταξύ πληρωμής και εξόδων λύνεται πολύ εύκολα, ΚΑΤΑ ΜΑΣ.

 

Ακριβώς επειδή είμαστε μηχανικοί με εξορθολογισμένη σκέψη, με εστίαση στο άμεσα πρακτικό αποτέλεσμα και εφόσον έως τώρα το αποτέλεσμα είναι μαύρο (ιδιαίτερα για τους νέους), σε παρακαλώ προσπάθησε να με πείσεις με μια μαθηματική λογική. Το μόνο που μου απέμεινε ελεύθερο είναι η σκέψη. Οπότε σκέφτομαι απερίσκεπτα....ακόμα και ανεπηρέαστα.

 

Δεδομένα+Ζητούμενο => Λύση.

 

Και όχι θεωρητικά εννοώ.

 

Πρακτικά πως το αντιλαμβάνεσαι ?

 

 

Για την κουβέντα απλά, συνάδελφε οφείλω να σου πω πως δεν επηρεάζομαι εύκολα από παπαγάλους. Ούτε τηλεόραση έχω, ούτε χειραγωγούμαι από τους ΑΡΔ της ελλάδος, ούτε από τους κενταύρους του ΤΕΕ, ούτε από ρουφιάνους που σπέρνουν "ειδήσεις" όπως τότε με το χρηματιστήριο.

 

Από ύβρεις

 

"φοροφυγάδες" - υπουργός της Ελλάδος.

"χειραγωγημένους"

"κουτούς"

"λεφτάδες" - ναι

 

επηρεάζομαι και τρελαίνομαι και βαράω κόκκινα και μην πω ΤΙ !!!!!!!!!

 

 

...........,δεν μιλω και το βουλωνω και ευχομαι καλη επιτυχια.

............

 

σταματώ εδώ

κλεινει η παρενθεση και θα τα πουμε μετα τις κινητοποιησεις και μετα τις οριστικες αποφασεις για το φορολογικο

 

εσένα τώρα τι να σου πω ? Άξιος που θα το βουλώσεις στη γωνία σου ?

 

σε πάω σαν παρουσία στο φόρουμ και σε γουστάρω.

αλλά

1. μια έτσι τα λες μια αλλιώς και

2. έχεις τσακωθεί με τα σημεία στίξης (αν και βλέπω σήμερα έβαλες σε 1 παράγραφο 1 κόμμα και μια τελεία:P)

 

με καλή διάθεση.;)

Link to comment
Share on other sites

εγω να πω πρακτικά :25 χρονια δεν εχω δουλεψει με αξιοπρέπεια.σε καθε γωνία και ενα λαμογιο την εχει στημένη.και για μενα προσωπικα θα προτιμουσα να δουλευα με αξιοπρεπεια και ας αμοιβομουνα με τα μισα λεφτά.

mechcon μπορεις να γραψεις ενα αρθρο ,που να στηριζεται στην πραγματικότητα,και να μας λεει που ωφείλετε αυτό και πως θα λυθεί?

το ΤΕΕ τοσα χρονια μήπως επεδιωξε αντί να πολεμησει αυτο το μοντελο?

μηπως ειναι ο βασικος υπαιτιος γιαυτό?

διοτι (και εχω απειρα παραδειγματα) στην Ελλαδα γινεται το εξης

1.βρισκουμε μια πηγη χρηματοδοτησης (ητοι λεφτα προς βρωσιν)

2.ενα παραγοντας βγαζει την δουλεια (και το ποσοστο του ειναι κατοχυρωμενο)

3.ενας δημοσιοσχεσιτης παιρνει την δουλεια και αυτο που κανει ειναι να διευθετει αυτον τον διεφθαρμενο τροπο παραγωγης

4.οι "μαυροι" ητοι νεαροι συναδελφοι βγαζουν ολη την δουλεια και αμοιβονται με τα ψιχουλα

5.η κορυφη της πυραμιδας μοιραζεται τα κερδη

6.ποιότητα: μεταβλητη (απο 0 εως 10-αναλογα με τους "μαυρους")

αυτη ειναι η πραγματικοτητα την αποια μονιμως οι σωτηρες μας ουδεποτε τολμησαν να θιξουν.

στην Ελλαδα απλα αν πεις να δουλεψεις τιμια ηθικα και σωστα θα ψοφησεις της πεινας.ολα τα αλλα ειναι @#$%6

ΥΓ TheoTDM900 ειπα να μην μιλαω κυριως για δυο λογους

1.μια παραινεση ηταν η δικη σου (οχι ακριβως να μην μιλαω αλλα να συμετεχω στην απεργια του ΤΕΕ) και επειδη σε εκτιμω ,γιυατο ειπα ας βαλω νερο στο κρασι μου

2.μια δευτερη παραινεση ηταν του ΜΑΚΑΡ

γιαυτες τις 2 παραινεσεις ειπα ας μην μιλησω ,ας τα πω μετα

(τα σημεία στίξης πραγματικά μου την δινουν λιγο)

Link to comment
Share on other sites

1. Είναι σωστός ο υφιστάμενος τρόπος φορολόγησης;

Δεν μπορεί, ακόμη και ο καλύτερος τρόπος φορολόγησης να ανατρέψει το περιβάλλον στο οποίο δουλεύουμε.. Μπορεί όμως να εξασφαλίσει ένα minimum δίκαιης φορολόγησης. Αυτό πιστεύω ότι έχουν πετύχει οι μηχανικοί. Επιπλέον, φανταστείτε τι κατάσταση θα δημιουργηθεί στους οιωνεί μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκάκι. Υπάρχουν σίγουρα πολλά σημεία του φορολογικού που θα ήθελαν βελτιώσεις, αλλά το θέμα είναι η βασική αρχή. Με αυτές τις σκέψεις κρίνω το υπόμνημα του ΤΕΕ και επιχειρηματολογώ για το υφιστάμενο καθεστώς.

2. Ποιο είναι το βασικό αίτιο των άθλιων συνθηκών εργασίας των νέων κυρίως μηχανικών;

Προσωπικά πιστεύω ότι το βασικό αίτιο είναι ότι ζούμε σε μια οικονομία και κοινωνία που βασίζεται στα κέρδη και όχι στις ανάγκες των πολλών. Αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι σε αυτό δεν συμφωνούν οι περισσότεροι, ούτε αποτελεί το κριτήριο με βάση το οποίο θα πρέπει να συμπορευόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την άσχημη καθημερινότητα.

3. Υπάρχουν άλλα, "Ελληνικά" αίτια για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μηχανικών;

Κατά τη γνώμη μου η χώρα μας διαθέτει μια σειρά παράδοξα, με βασικότερο ότι η οικονομία της βασίζεται κυριαρχικά στην κατανάλωση και όχι στην παραγωγή προϊόντων ή έστω υπηρεσιών . Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον ΟΟΣΑ όπου η ανεργία των νέων επιστημόνων να είναι μεγαλύτερη από την ανεργία των αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να μην μπορεί να δικαιολογήσει το επίπεδο ανάπτυξής της. Η υλική βάση της εξήγησης είναι ίσως ότι η χώρα αναπτύχθηκε ιστορικά μεταπρατικά. Η πολιτική εξήγηση είναι κατά τη γνώμη μου, ότι αυτοί που μας κυβέρνησαν ήσαν όλοι υποταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτής της ανάπτυξης.

4. Άρα μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις για τα άμεσα ζητήματα, επιχειρώντας να αναδείξουμε γενικότερα προβλήματα. Αυτή η διαδικασία νομίζω ότι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια και τα όρια της οικονομίας των κερδών και την ανάγκη για μια οικονομία των αναγκών. Μόνο που δεν θα αποτελεί ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα αλλά μια βιωματική συνειδητοποίηση.

5. Για να μην αεροβατούμε (αυτό απευθύνεται κυρίως σε μένα), είναι καλό να κατανοούμε ότι, στο περιβάλλον που δουλεύουμε, αυτό που εμείς θεωρούμε ως πρόβλημα, για άλλους είναι λύση.

6. Τι κάνει το ΤΕΕ;

Το ΤΕΕ εκτιμώ, ότι, λαμβάνοντας υπόψη τους συσχετισμούς που επιλέξαμε ως μηχανικοί (με την ψήφο ή με την αποχή μας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μηχανισμούς να επιπλέουν) έχει κάνει αρκετά. Ενδεικτικά, αναφέρω:

α. Είναι ο μόνος φορέας που έχει αναδείξει τις βασικές παραγωγικές αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας και το αίτιο της υποβάθμισης των επιστημόνων και των μηχανικών (πχ βλέπε τις προτάσεις για τον Προϋπολογισμό, τις προτάσεις για το ΕΣΠΑ, τις επιστολές στα Υπουργεία, τις προτάσεις για τη διαφάνεια, την ομιλία του προέδρου του στην κοπή της πίτας του 2010 κλπ.

β. Συγκρίνετε τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, με αυτές οποιουδήποτε άλλου φορέα επιστημόνων. Αυτές τις υπηρεσίες είναι καλό να μην τις θεωρούμε δεδομένες....

γ. Για το ερώτημα αν είναι το ΤΕΕ αποτελεσματικό, σας παραπέμπω στο άρθρο:

δ. Το ΤΕΕ δεν μπορεί να είναι ο σωτήρας μας. Θα είναι τόσο καλό, όσο περισσότερο καταλάβουμε ότι θα πρέπει συμμετέχουμε, ώστε να το βοηθήσουμε, να το βελτιώσουμε ή γιατί όχι, να το αλλάξουμε. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση.

 

 

Ενδεικτική τεκμηρίωση (επειδή οι μηχανικοί δεν μπορούν να σκέφτονται χωρίς δεδομένα)

 

Ανταγωνιστικότητα Ελλάδας

Άρθρο: http://leftengineers.wordpress.com/2009/09/09/competitiveness/

 

Οι Έλληνες επιστήμονες αντίδοτο στην κρίση

http://leftengineers.wordpress.com/2009/03/16/researchers

 

Παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο και ανά ώρα εργασίας

Άρθρο:

http://leftengineers.wordpress.com/2009/01/12/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82/

 

έκθεση παραγωγικότητας της ΕΕ (Competitiveness Report 2008 –

http://ec.europa.eu/enterprise/enterprise_policy/competitiveness/doc/compet_rep_2008/com_2008_0774.pdf

καιCommission Staff working paper

http://ec.europa.eu/enterprise/enterprise_policy/competitiveness/doc/compet_rep_2008/cr2008_sec_2008_2853.pdf)

 

Αν υπήρχαν μόνο απόφοιτοι ΤΕΙ - Το παράδειγμα της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού

http://leftengineers.wordpress.com/2009/08/28/teiyparxeilysi/

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε mechcon ωραία και καλά αυτά που παραθέτεις.

 

Αλλά εδώ το θέμα ήταν η φορολόγηση μιας επαγγελματικής συντεχνίας - ομάδας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Σαφώς και είναι σε σχέση με το εργασιακό μας καθεστώς και συνθήκες αλλά στην παρούσα αυτό που συζητάνε (προσπαθούν), είναι το φορολογικό.

 

Στα άλλα περι ανάπτυξης και παραγωγικότητας συμφωνώ εν μέρει, αλλά δεν είναι εδώ το θέμα του τόπικ.

 

Και πάλι έχω αναπάντητα ερωτήματα:

 

- ποια τα επιχειρήματά μας ? Τα ακλόνητα.

- Και αν όχι, ποια είναι η πρότασή μας στο σημερινό ΜΑΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ περιβάλλον ? (όταν λέω "πρότασή μας" εννοώ το ΤΕΕ)

 

υγ: δε θεωρώ δεδομένο τπτ από το ΤΕΕ. Αλλά δεν αποτελεί επιχείρημα το γεγονός ότι οι άλλοι είναι χειρότερα. Κοίτα ψηλά και όχι χαμηλά.

Το ΤΕΕ βέβαια θεωρεί δεδομένη τη συνδρομή μου και το 2,048% επί της αμοιβής μου.

ΠΛΗΡΩΝΩ ? ΑΠΑΙΤΩ τότε, δεν παρακαλάω. Αν όχι, να μου δοθεί η δυνατότητα να μην πληρώνω και όχι έμμεσους εκβιασμούς με βεβαιώσεις μη οφειλής σε άλλους φορείς αλλά και έλεγχο για 2,048% στις πολεοδομίες !!!!!!!!!!!!!!!!!!

και μην πούμε άλλα οφ τόπικ για ΤΕΕ καθώς

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, συγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτηση με κάτι άσχετο (σχετικό με τον τίτλο του θέματος).

 

Γνωρίζει κανείς αν θα θεσπιστεί ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα ανάλογα με την κατηγορία επαγγέλματος;

 

Δηλαδή...είσαι κύριε μηχανικός; μάλιστα, άρα βγάζεις τουλάχιστον 15χιλ (λέω εγώ ένα τυχαίο ποσό) και πληρώνεις κατ' ελάχιστον τον αντίστοιχο φόρο. Θα ισχύσει κάτι τέτοιο; Εαν ναι, ε δε μένει τίποτα άλλο από την αλλαγή επαγγελματικής καριέρας. (Ε όχι και κερατάς και δαρμένος, τι διάολο, Πολυτεχνείο βγάλαμε, δεν είμαστε μαλ**** να παίρνουμε όλες τις ευθύνες, να κάνουμε εκπτώσεις, να τρώμε τη γραφειοκρατία και μετά να μας βαφτίζουν φοροφυγάδες και να μοιραζόμαστε τα κέρδη με το κράτος. Μήπως θα μοιραστούμε και τις ΙΣΟΒΙΕΣ ευθύνες μας; Βρε ουστ)

Link to comment
Share on other sites

mechcon

απεφυγες κατα την γνώμη μου να θεσεις τον δάκτυλο επι του τύπου των ήλων καί να απαντήσεις στο ερώτημα:

μηπως οι νεοι συνάδελφοι και οι εκτος κυκλωμάτων και κομματικής ευνοιοκρατίας στην ουσία θίγονται βαρύτατα απο τον υφιστάμενο τροπο φορολόγησης και αντιθετα μήπως ευνοει ,ο τεκμαρτος τρόπος φορολόγησης ,την κλοπή δημοσίου χρήματος ,την κοματική ευνοιοκρατία,την διαφθορά και τον σχηματισμό κυκλωμάτων?

η δική μου εμπειρία λέει οτι αυτο ακριβώς συμβαίνει.αν εχεις οποιαδήποτε αμφισβήτηση να στο αποδείξω σε λιγες γραμμες.ολλα τα αλλα απλά ειναι θεωρητικά και παραπλανητικά.

Και επίσης ολοι οι του ΤΕΕ δεν εχουν ιδια συμφέροντα ,αλλά αντικρουόμενα.

οι δε νόμοι σε οποιοδήποτε καθεστώς εξυπηρετουν τα συμφέροντα των ταξεων που νέμονται την εξουσια και σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συμβεί το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

mechcon

 

μηπως οι νεοι συνάδελφοι και οι εκτος κυκλωμάτων και κομματικής ευνοιοκρατίας στην ουσία θίγονται βαρύτατα απο τον υφιστάμενο τροπο φορολόγησης και αντιθετα μήπως ευνοει ,ο τεκμαρτος τρόπος φορολόγησης ,την κλοπή δημοσίου χρήματος ,την κοματική ευνοιοκρατία,την διαφθορά και τον σχηματισμό κυκλωμάτων?

η δική μου εμπειρία λέει οτι αυτο ακριβώς συμβαίνει.αν εχεις οποιαδήποτε αμφισβήτηση να στο αποδείξω σε λιγες γραμμες.ολλα τα αλλα απλά ειναι θεωρητικά και παραπλανητικά.

Και επίσης ολοι οι του ΤΕΕ δεν εχουν ιδια συμφέροντα ,αλλά αντικρουόμενα.

οι δε νόμοι σε οποιοδήποτε καθεστώς εξυπηρετουν τα συμφέροντα των ταξεων που νέμονται την εξουσια και σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συμβεί το αντίθετο.

 

Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω αυτό για τους νέους. Σε κάθε περίπτωση θα με ενδιέφερε να το μάθω. Στη φάση που βρισκόμαστε (τα μηνύματα από το υπουργείο λένε ότι θα το αλλάξουν το σύστημα) , καλύτερα να μου το στείλεις με εσωτερικό μήνυμα και να τα πούμε μεταξύ μας.

 

Το ότι όλοι στο ΤΕΕ δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα είναι δεδομένο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε κλάδο, πόσο μάλλον στο ΤΕΕ που δεν είναι καθαρά συνδικαλιστικός φορέας. Το θέμα είναι, η σημερινή ηγεσία του ΤΕΕ τι εκφράζει.

Επίσης, συμφωνώ και για τον ταξικό χαρακτήρα των νόμων. Μόνο που, συγχώρα με, δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την δια μαγείας ταξική αλλαγή και να μην αντιδρούμε όσο πιο ενωτικά γίνεται στις επιθέσεις που δεχόμαστε.

Εν προκειμένω, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό θα διαλύσουν κυριολεκτικά τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς και τους μισθωτούς που πληρώνονται με μπλοκάκι. Σε αυτό, όπως και στις υπόλοιπες επιθέσεις που θα δεχθούμε, πρέπει να αντιδράσουμε ενωμένα. Στα υπόλοιπα ας διαφωνήσουμε.

 

Μια πρόταση: Theo, δεν παίρνουμε μια πρωτοβουλία να διοργανωθεί μια συνάντηση στην Αθήνα ή και στη Θεσσαλονίκη για να συζητηθεί το μέλλον των μηχανικών στην Ελλάδα;

Εγώ είμαι μέσα.

Η επικρατούσα στρατηγική του ΤΕΕ σήμερα για το μέλλον των μηχανικών εμφανίζεται περιληπτικά στην ομιλία του προέδρου του ΤΕΕ στην πίτα του 2010. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/dt/2010/20100128KophPitas2010omiliaProedroy.doc

Νομίζω ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση και μια προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής της.

 

Παρ' όλες τις επιμέρους διαφωνίες μας πάντως, εγώ προτείνω στις 10 Φλεβάρη, με τα κράνη εργοταξίου να είμαστε όλοι στις 10 στα Προπύλαια. Αν πετύχει η κινητοποίηση των μηχανικών ίσως να μαζευτούν λίγο. Διαφορετικά, εκτός από το φορολογικό, έρχονται οι ελάχιστες αμοιβές, έρχεται η ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν και όλο το λαό. Ας κάνουμε κάτι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.