Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νορβηγία: εκεί που δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα


CostasV

Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;  

214 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;

    • Ναι
    • Οχι
    • Αλλη απάντηση (παρακαλώ εξηγήστε)


Recommended Posts

Από αυτήν την ιστοσελίδα έμαθα ότι στην Νορβηγία, μπορείς μέσω διαδικτύου να μάθεις τι εισόδημα έχει ο πάσα ένας.

 

Εντυπωσιακό στο άκουσμά του.

Δεν ταιριάζει ίσως με την νοοτροπία μας, θα πουν μερικοί.

Ταιριάζει και παραταιριάζει θα πουν μερικοί άλλοι.

 

Εγώ ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το πολιτισμικό σοκ.... :smile:

Σκεφτείτε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

 

Δεν βρίσκω κανένα σοβαρό λόγο για να μην εφαρμοστεί πάντως...

 

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε στην εφαρμογή αυτού του μέτρου; Και γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Όσο και να σκεφτεί κανείς δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος μη εφαρμογής κάτι τέτοιου στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι ένας τρόπος για την βελτίωση της διαφάνειας, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου.

 

Παρ'όλα αυτά υπάρχουν και τα αδύνατα σημεία του εγχειρήματος...ποιος μας λέει ότι το εισόδημα που θα βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας εισάγοντας το όνομα του αντικειμένου της περιέργειάς μας θα είναι αληθινό...; Θα είναι απλά το δηλωμένο.... Μήπως δεν γνωρίζουμε ήδη το δηλωμένο εισόδημα των βουλευτών μας; Το αν το πιστεύουμε είναι άλλο θέμα.

 

Δεύτερον, υπάρχει το θέμα της νωχέλειας του κρατικού μηχανισμού και των παρωχημένων πρακτικών του. Εν έτει 2009, δεν είναι δυνατόν να στείλεις online την αίτηση σου για μια θέση στο δημόσιο. Το θεωρείτε πιθανό να αναπτυχθεί ένα σύστημα με στο οποίο ο καθένας θα έχει πρόσβαση ώστε να βλέπει τα περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε;

 

Μπορώ να συνεχίσω με λόγους μη εφαρμογής του επ'άπειρον. Την θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και καινοτόμο ως ιδέα, ταυτόχρονα όμως εξαιρετικά μη-εφαρμόσιμη στην ελληνική πραγματικότητα. Τουλάχιστον την σημερινή....

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αλλά διαφορετικά πως θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία εισοδήματος του καθενός...;

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα το "άλλη απάντηση".

 

Είμαστε τόσο πίσω απο την Σκανδιναβία, σχεδόν σε όλους τους τομείς, ωστε Κώστα η πρόταση "αν θα ήθελα να δημοσιοποιούνται τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων" μου φαντάζει τόσο τρελή και χωρίς νόημα όσο θα ήταν πχ να βάλει κάποιος κεραμικά δισκόφρενα απο ferrari στο ερείπιο και σαραβαλο αυτοκίνητο του.

 

Θα είχε νόημα αν τα νούμερα που βλέπαμε ήταν αληθινά.

 

(Θυμάμαι που είχαν βγει στη φόρα τα δηλωθέντα εισοδήματα μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών καφετεριών εκ Θεσσ/νίκης, ή καλύτερα οι ισολογισμοί αν δεν κάνω λάθος των εταιριών τους. Εξοργίστηκα με την κοροιδία. Από αυτή την σκοπιά αφήνω ένα μικρο περιθώριο για το "ΝΑΙ", αν και δεν αλλάζει τιποτα τελικά)

Link to comment
Share on other sites

χα χα Zavi και εγώ όχι λέω, όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί να βγει στον αέρα η δήλωση ενός φτωχού??

Μην ξεχνάμε ότι στην χώρα μας η εντύπωση που έχει ο Έλληνας για κάποιον είναι συνάρτηση της οικονομικής του επιφάνειας.

Link to comment
Share on other sites

Λέω ΝΑΙ. Θα ήθελα τεκμηρίωση για το βιβλίο Γκίνες το πως γίνεται συνάδελφοι μηχανικοί του δημοσίου με 1500ευρώ μισθό να έχουν δύο αυτοκίνητα, το ένα μεγάλου κυβισμού, σπίτι δικό τους, διακοπές στο εξωτερικό (το τελευταίο ταξίδι στην Περσία παρακαλώ), να συντηρούν το σπίτι και την οικογένεια την ίδια ώρα που εγώ με φαινομενικά παραπάνω λεφτά είσπραξης δυσκολεύομαι να πληρώσω τα έξοδά μου ...γ@$% το φελέκι μου!!!

Link to comment
Share on other sites

Ληστείες-απαγωγές-διαρρήξεις?Εγώ λέω ΟΧΙ

 

Πέρα από αυτό. Ας υποθέσουμε ότι ζούμε σε μία χώρα όπου η εγκληματικότητα είναι άγνωστη λέξη. Θα υπήρχε άλλος λόγος για να μην δημοσιοποιούνται τα εισοδήματα του καθενός μας;

 

 

 

Προς erling: Τι κακό έχει να δημοσιοποιηθεί η δήλωση ενός φτωχού; Εννοώ τι περισσότερο κακό έχει το να δημοσιοποιηθεί μία δήλωση, από αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή κάποιοι άνθρωποι έχουν ίσα-ίσα τα προς το ζην.

Θα προέκυπτε μάλιστα και όφελος αν βλέπαμε ότι αυτός που δηλώνει π.χ. 3000 ευρώ τον χρόνο, έχει έξοδα διαβίωσης (αυτοκίνητα, μπουζούκια, ταξίδια, ρούχα) που είναι δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το χαμηλό εισόδημά του.

 

Προς ckiriako: Είναι σαν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Εάν δεν είναι υποχρεωτικές, δεν μπορείς να ξέρεις ποιό ήταν το αυτοκίνητο που πέρασε. Και που είναι υποχρεωτικές τώρα, πάλι υπάρχει η πιθανότητα να είναι οι πινακίδες πλαστές. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον οδηγό που θέλει να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και όχι τον "αθώο" πολίτη, που έχει κάθε λόγο να ζητά την υποχρεωτικότητα των πινακίδων κυκλοφορίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.