Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νορβηγία: εκεί που δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα


CostasV

Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;  

214 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;

    • Ναι
    • Οχι
    • Αλλη απάντηση (παρακαλώ εξηγήστε)


Recommended Posts

Το σίγουρο είναι ότι η κατάργηση νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων, ΤΕΙ, του πυροσβεστικού σώματος, των υπουργείων, των κοινωνικών παροχών, του ΟΚΑΝΑ, του ταμείου ανέργων κλπ κλπ κοστίζουν λιγότερο. Ας τα καταργήσουμε όλα τότε. Κέρδη δεν έχουν έτσι κι αλλιώς. Αυτή είναι η λογική που έχετε υιοθετήσει ?

 

Προς Archytas. ΛΑΘΟΣ. Γιατί να τα δώσουν οι πολιτικοί (για να ακολουθήσω το σκεπτικό σου με το οποίο διαφωνώ πλήρως) ? Οι πολιτικοί εξουσιοδοτήθηκαν από το λαό. Εσύ, εγώ, ο παραδίπλα τους ψήφισε. Δεν βγήκαν μόνοι τους. Άρα δεν συνάγεται από πουθενά ευθύνη των πολιτικών από τη στιγμή που ο κόσμος τους ξαναψηφίζει συνεχώς ξανά και ξανά επί χρόνια. Άρα το δίκαιο είναι να τους πληρώσεις ΚΑΙ εσύ.!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως όταν χρειάστηκε και πήγα πρόσφατα στα εξωτερικά ιατρεία του Λαϊκού Νοσοκομείου δεν είδα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ να κάθεται. Όταν πήγα στην εφορία επίσης δεν είδα κανέναν να κάθετε και όταν πήγα επίσης στα ΚΕΠ πάλι κανένας δεν καθότανε να πίνει καφέ. Εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι είναι χαραμοφάιδες ? διότι άλλο πράγμα να μην λειτουργεί σωστά η δημόσια διοίκηση (αλήθεια λειτουργεί σωστά ο ιδιωτικός τομέας ή ξέρεις εσύ καμιά εταιρεία που να λειτουργεί χωρίς προβλήματα?) και άλλο πράγμα να λέμε ότι ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι πίνουν καφέ και δουλεύουνε από τις 9 εως τις 12 και πρέπει να τους απολύσουμε για να βολευτούν τα λαμόγια οι ιδιώτες που περιμένουν πως και πως.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με το GeorgeS. Ούτε κομψό, ούτε δίκαιο είναι να αρχίσουμε να βάλλουμε κατά δικαίων και αδίκων. Και εγώ ούτε τελευταία, ούτε και παλιότερα θυμάμαι να έχω δει κανέναν Δ.Υ. (της "πρώτης γραμμής" στην εξυπηρέτηση των πολιτών τουλάχιστον) να "ξύνεται". Και επειδή έχω κάνει παρόμοια δουλειά σε επαφή με τον κόσμο, μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει να κάθεσαι 5-6-8 ώρες να δέχεσαι τις παραξενιές καθενός που νομίζει ότι έχει δίκιο ενώ δεν έχει και νομίζει ότι είναι ο μόνος που πρέπει να εξυπηρετηθεί ενώ δεν είναι εντάξει σε αυτά που θα έπρεπε να είναι (τα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να έχει π.χ.). Οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και λανθασμένες σε πολλές περιπτώσεις και καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Δ.Υ. Απαιτούμε ξαφνικά να ελεγχθούν οι πάντες φορολογικά και μετατάσσουμε υπαλλήλους στην τύχη με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι ΔΟΥ. Θέλουμε π.χ. να ελέγχονται όλες οι νέες οικοδομές και βάζουμε τις Πολεοδομίες στη διαδικασία να μαζέψουν 1,5 εκατ. δηλώσεις ημιυπαίθριων μέσα σε ...ασφυκτική προθεσμία 6 μηνών επειδή διαπιστώσαμε ότι μας λείπουν λεφτά και τα θέλουμε (σαν κράτος) τώρα. Και ταυτόχρονα όλα αυτά θέλουμε να γίνουν και με 500 χιλιάδες λιγότερους Δ.Υ. Ε δε γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα...

Πρώτα απλοποιεί το κράτος τις διαδικασίες του, εξαλείφει τη γραφειοκρατία και μετά ξεκινάει το "κουρείο".

Link to comment
Share on other sites

Έ τότε αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο διαφορετικά ο καθένας μας.

Δηλαδή οι δημόσιοι είναι δουλευταράδες και οι ιδιωτικοί κάθονται...για μαζεύετε τα μυαλά σας και συγκεντρωθείτε !!!

Το δημόσιο και η πολιτική που ακολουθήθηκε (βλέπε Ολυμπιακή, ΟΣΕ κ.α.) ευθύνονται πέρα από την μάσα των πολιτικών για την χρεοκοπία της χώρας!

Τα υπόλοιπα που λέτε είναι παραμύθια για παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Οι πολιτικοί εξουσιοδοτήθηκαν από το λαό. Εσύ, εγώ, ο παραδίπλα τους ψήφισε....

 

...γιατί σε κάποιους έταξαν κάτι...Εγώ τον ψήφισα όχι για να διορίσει τον διπλανό μου, αλλά για να κάνει τη δουλειά του. Άρα θα τον πληρώσει αυτός και όχι εγώ. Μια χαρά τα λέει τα λέει ο Archytas...

 

Και συμφωνώ, δεν είναι τεμπέληδες όλοι, αλλά δουλεύουν πολύ λιγότερο από μένα, με λιγότερο κόπο και γνώσεις, χωρίς το άγχος το δικό μου, χωρίς να φοβούνται αν θα απολυθούν (μέχρι πρότινος), με τις άδειές τους, και πληρώνονται πολύ παραπάνω από μένα (και από κάθε μένα...), που συνολικά είμαι παραγωγικός όσο 2 ή και 3 από αυτούς...

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται βεβαίως ότι όσο εμείς αλληλοσπαραζόμαστε οι πολιτικοί τρίβουν τα χέρια τους. Κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να διαιρέσουν τον λαό σε επίπεδα εμφυλίου πολέμου. Όχι ούτε ο εμφύλιος είναι τόσο μακρινή πιθανότητα πλέον μιας και το ξέσπασμα όλων μας θα στοχεύσει, υποσυνείδητα κατευθυνόμενο, στο μάθημα που μας μάθανε τους τελευταίους μήνες: εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, φορτηγατζήδων και οποιασδήποτε άλλης ομάδας στοχοποιηθεί από τους πολιτικούς μας.

Λέτε οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού που ακροβατούσαν χθες στα Προπύλαια και που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εδώ και 15 χρόνια οι περισσότεροι, να δημιούργησαν όλο αυτό το χρέος; Βέβαια όλοι οι δημοσιογράφοι καταδίκασαν τις κινητοποιήσεις, εκ του ασφαλούς όμως μιας και δεν θα πεινάσουν τα δικά τους παιδιά.

Το λοιπόν μια μόνο μπορεί να είναι η λύση: η πλήρης ανατροπή των σημερινών εξουσιαστών μας και αντικατάστασή τους με ανθρώπους ωριμότερους και σοφότερους (πού να τους βρούμε όμως; ). Μετά μπορούμε κάλλιστα να καθίσουμε στο τραπέζι πολιτισμένα και να βρούμε τις λογικές λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

και αντικατάστασή τους με ανθρώπους ωριμότερους και σοφότερους

 

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ συνάδελφε !

Link to comment
Share on other sites

Μην βιάζεσαι να με ευχαριστήσεις. :twisted: Δεν θα υπάρχει βουλευτική ασυλία και ο σημερινός νόμος περί ευθύνης υπουργών όταν με το καλό αλλάξουν τα πράγματα. :razz:

Link to comment
Share on other sites

Και συμφωνώ, δεν είναι τεμπέληδες όλοι, αλλά δουλεύουν πολύ λιγότερο από μένα, με λιγότερο κόπο και γνώσεις, χωρίς το άγχος το δικό μου, χωρίς να φοβούνται αν θα απολυθούν (μέχρι πρότινος), με τις άδειές τους, και πληρώνονται πολύ παραπάνω από μένα (και από κάθε μένα...), που συνολικά είμαι παραγωγικός όσο 2 ή και 3 από αυτούς...

 

Δηλαδή δεν κάταλαβα. Το ξαναλέω. Επειδή εσύ, εγώ, ο δίπλα και χιλιάδες άλλοι στον ιδιωτικό τομέα είμαστε σκλάβοι και πρέπει να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες πρέπει να γίνουν έτσι και οι δημόσιοι υπάλληλοι ???. Δηλαδή πρέπει να δουλεύουμε όλοι 15 ώρες την ημέρα για να είμαστε πιο παραγωγικοί ? Πρέπει και οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι να αποκτήσουμε το άγχος των ιδιωτικών υπαλλήλων επειδή το έχεις εσύ, εγώ ο οποιοσδήποτε ? Πρέπει να μετατραπεί η κοινωνία σε ένα απέραντο εργοτάξιο με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για να ειμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί ? Τι νέος παραλογισμός είναι πάλι αυτός ? . Περισσότερο σαν ζήλεια και παράπονο μου μοιάζει παρά ως τεκμηριωμένο επιχείρημα. Πολύ καλά κάνανε και είχανε τις άδειες τους και το 7.30ώρο ως ωράριο ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ζωής. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να δουλεύει όλη μέρα ?

 

Σε ότι αφορά τις απολύσεις, πιστεύεις ότι ο Ελ. Βενιζέλος ο οποίος καθιέρωσε συνταγματικά τη μονιμότητα το έκανε έτσι για να βολευτούν μερικοί ? Επαναλαμβάνω, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι λόγοι που οδήγησαν στη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας δεν ισχύουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ?

 

Το ότι υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια διοίκηση δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά η λύση πια είναι ? να τσεκουρόσουμε τα εργασιακά δικαιώματα ? Δηλαδή με τις απολύσεις, με την κατάστρατήγηση των ωραρίων, με την καθιέρωση "διευθυντικών δικαιωμάτων", με εξαντλητικά ωράρια κλπ θα λυθεί το πρόβλημα ? Έχετε ως πρότυπο τις συνθήκες εργασίας στη Κίνα, την Ταιβάν και τη Μαλαισία ?

 

Και επιτέλους, οι απλοί υπάλληλοι φταίνε ? Όλοι αυτοί που πέρασαν από διευθυντικές θέσεις, θέσεις συμβούλων και μελών διοικητικών συμβουλιων για να οργανώσουν τις υπηρεσίες δεν φταίνε σε τίποτα ? Διότι όλοι αυτοί προέρχονταν από τον ιδιωτικό τομέα και την λεγόμενη "αγορά".

 

Όμως όπως είπε και ο cna, τα ΜΜΕ τα έχουν καταφέρει καλά. Αποπροσανατολίζουν με στόχο να στραφεί η μια εργασιακή ομάδα ενάντια μιας άλλης, δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.