Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Προέκταση" μονοφασικής γραμμής


equalvector

Recommended Posts

Γεια χαρα,

θα ηθελα να ρωτησω για εναν υπογειο χωρο περιπου 10 τετραγωνικων που μου ανηκει, οπου σε αυτον δεν ειχε γινει το 1980 οταν κατασκευαστηκε η πολυκατοικια μελετη για να εχει ρευμα και πως επειδη θελω να το μετατρεψω σε χωρο μελετης σκεφτομουν να εκανα μια προεκταση γραμμης απο τον ακριβως απο πανω οροφο ,το οποιο ειναι το σπιτι μου. Αυτη η προεκταση που σκεφτηκα να κανω ειναι η συνεχεια της γραμμης της κουζινας γιατι ακριβως απο κατω βρισκεται ο υπογειος χωρος. Ειναι εφικτο?Θα εχω προβλημα απο την ΔΕΗ? Χρειαζομαι καποια αδεια?

 

Ευχαριστω

Βαγγελης

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς λέγοντας οτι θα το μετατρέψεις σε χώρο μελέτης? Τι θες να βάλεις στο υπόγειο? Κανένα καταψύκτη πχ? Διόρθωσε και τον τίτλο σε μικρά αν μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρισκω καποια επιλογη για να αλλαξω σε μικρα γραμματα το θεμα, πρεπει να γινεται αλλα δε ξερω πως. Οσον αφορα το χωρο μελετης, σιγουρα θα βαλω φως κ ενα υπολογιστη.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα απο αποψη φορτίων δεν υπαρχει πρόβλημα. Το πολύ - πολύ να πέσει καμιά ασφάλεια την ώρα που δουλεύεις και επάνω ανάψουν ένα δυο μάτια και το φούρνο μαζί. Όμως πρόσεξε εννοήτε ότι θα κάνεις υποπίνακα στο γραφειάκι με 10Α ασφάλεια για να συνεχίσεις με 3Χ1,5τχ.

Όσο αφορά τη ΔΕΗ, κανονικά για οποιαδήποτε αλλαγή στην σταθερή εγκατάσταση του σπιτιού χρειάζεται σχέδιο. Αλλά δεν έχω ακούσει να το κάνει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα είπε ο bill_test. Με δεδομένο ότι το καλώδιο της ηλ. κουζίνας είναι 6mm2 και με δεδομένο ότι το 6άρι καλώδιο ασφαλίζεται με 25Α ασφάλεια, ήτοι 25Α*220V= 5500W και με δεδομένο ακόμα ότι η κουζίνα είναι σχεδόν πάντα με μεγάλο ετεροχρονισμό (0.5) στο εσωτερικό της φορτίο, η πατέντα που σκέφτεσαι μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς κάποιο πρόβλημα φτιάχνοντας έναν μικρό υποπίνακα στο υπόγειο όπως είπε και ο bill. Πρόκειται όμως για πατέντα, μην το ξεχνάς αυτό. Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση σε τέτοιες εμπνεύσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Thnx παιδιά!

Εννοείται πως σκεφτόμουν υποπίνακα.Και η απόσταση είναι πολύ μικρή, οπότε δεν έχω πρόβλημα πτώσης τάσης.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια υποψία ότι αν δεν έχει ήδη ρεύμα, δεν υπάρχει στα σχέδια ως κύριος χώρος οπότε δεν μπορείς να το δηλώσεις ως επαγγελματικό χώρο στην εφορία.

Επιπλέον αν δεν έχεις φιλικούς γείτονες, μπορεί να σου κάνουν καταγγελία και να έχεις τρεξίματα μετά.

 

Από τεχνικής άποψης, η πατέντα που θες μπορεί να γίνει αλλά ξέχνα τον laser εκτυπωτή ή το φωτοτυπικό όταν λειτουργεί η κουζίνα, διαφορετικά θα πέφτει η ασφάλεια.

Ο φούρνος μπορεί άνετα να χρειάζεται 2500watt, η κάθε εστία πάνω από 1000watt.

Ένα φωτοτυπικό Α3 μπορεί να φτάσει τα 1000watt την ώρα λειτουργίας, όπως και ένας σύγχρονος υπολογιστής μπορεί άνετα να φτάσει τα 500watt σε πλήρη απόδοση. Βάλε και κανένα φως, φαξ, κτλ... η ασφάλεια δεν θα αντέχει πολλά. Θα πρέπει να δώσεις οδηγίες χρήσεως/περιορισμούς στην γυναίκα για την κουζίνα αν θες να δουλεύεις απροβλημάτιστα.

Link to comment
Share on other sites

Ανετα μπορεις να παρεις απο την γραμμη της κουζινας απλος βαλε ενα υποπινακα με ενα διακοπτη και μια ασφαλεια 10 Α.Τωρα σε πληρη λειτουργεια της ηλ.κουζινας που το βλεπω λιγο δυσκολο, δεν θα μπορεσεις να τα λειτουργεισεις και τα δυο ταυτοχρονα.

Link to comment
Share on other sites

Η ισχύς που ανάφερα δεν είναι για πλήρη λειτουργία.

 

Η αντίσταση στο αερόθερμο ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να φτάσει στα 2500Watt + επιπλέον έως και 1000watt αν λειτουργεί και το grill ταυτόχρονα.

 

Η αντίσταση σε μία εστία καταναλώνει από 800watt έως 1800watt

Link to comment
Share on other sites

όπως ανέφεραν και όλοι οι συνάδελφοι, φαίνεται εφικτό το να κάνεις μίνι υποπίνακα, θυμήσου όμως ότι η είσοδος του υποπίνακα (διατομή καλώδιου)δεν πρέπει για κανέναν λόγο να είναι μικρότερη από την διατομή που τροφοδοτεί την ηλ.κουζίνα (3*6 τ.χ.)που ασφαλίζεται με 25Α, έτσι ώστε να προστατεύεται επαρκώς η γραμμή από κουζίνα ως υποπίνακα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.