Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί γίνεται σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς ή βλάβης HASP;


moneftsis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι , είμαι νέος μηχανικός και πρόσφατα αγόρασα τόσο στατικό όσο και σχεδιαστικό πρόγραμμα τα οποία μου αποστάλησαν μαζί με τα αντίστοιχα κλειδιά USB για να δουλεύουν.

 

Η απορία μου έχει ως εξής. Τι τρόπους προτείνετε προκειμένου να διασφαλίσει κανείς την ασφάλεια τέτοιων κλειδιών και φυσικά να έχει και το κεφάλι του ήσυχο; Τι τρόπους χρησιμοποιείτε εσείς? Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθότι το κονδύλι που δαπανήθηκε για αυτά τα προγράμματα δεν ήταν μικρό και είμαι λίγο αγχωμένος :sad: ως προς την αποτροπή κλοπής ή ακόμα χειρότερα απώλειας από δική μου αμέλεια (πχ αν τα κουβαλάς μαζί σου σε μπρελόκ και πέσει ή βραχεί).

 

Υ. Γ. Έχω ακούσει ότι το να βάζεις και να βγάζεις το ίδιο USB (συγκεκριμένα Flashaki) προκαλεί φθορά και κάποια στιγμή μπορεί να σε "αφήσει". Έχει κανείς τέτοια εμπειρία από τέτοια φθορά σε κλειδί προγράμματος?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το να χαλασει ενα κλειδακι δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο. Το στελνεις πισω στην εταιρια και το πολυ πολυ να επιβαρυνθεις με το κοστος του, λιγοτερο απο 100 ευρω. Για να μην φθειρεις τις επαφες του απο το βαλε βγαλε αγορασε μια πολυ κοντη προεκταση καλωδιου usb, 5-10 ποντους, κουμπωσε το μονιμα στην μια ακρη και θα βαζεις την αλλη ακρη του καλωδιου στην υποδοχη του υπολογιστη. Ειναι ανθεκτικα παντως τα hasp. Και ετσι να τα βαζεις δεν θα γινει τιποτα.

 

Οσο αφορα το θεμα απωλεια, κοιτα το συμβολαιο αγορας των προγραμματων τι αναφερει για περιπτωση απωλειας για αρχη.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντα τα βγάζω, βέβαια δεν είχα σκεφτεί αυτό με την φθορά

 

θα σου πω που να μην το φυλάς, μην το βάζεις στην τσάντα του Laptop

ωστέ αν κάποιος το βουτίξει να μην πάρει και το κλειδί

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου είναι ότι δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνουμε την κλοπή ενός αντικειμένου με την απώλεια.

Άλλο να το έχασε κάποιος ή το "εχασε",και άλλο να έχει βεβαίωση κλοπής από την αστυνομία....

Κατά τα άλλα, βιώνουμε τις συνέπειες μονοπωλειακών καταστάσεων - και αυτό φαίνεται και σε άλλα θέματα όχι μόνο στα HASP.

 

ΥΓ . Από ίδια πείρα , το έψαχνα συνέχεια γιατί όλο και κάπου το παράταγα μέχρι που του έβαλα ένα κτήνος μπρελόκ απάνω του....

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :)

 

Μάλλον βλέπω να τα κλειδώνω σε κάποιο χώρο του γραφείου με μπρελόκ και 2 κοντές προεκτάσεις καλωδίων για να μπορούν να συνδεθούν χωρίς δυσκολία (μιας και θα είναι σε κρίκο) :)

 

Καλές γιορτές σε όλους σας και Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Κατ αρχάς καλημέρα σε όλο το forum.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει λύση και ποια για να μου τρέξει το Graphisoft Archicad 8.1 Greek τώρα που έχω χάσει το usb stick .

Help!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χωρις στικ σκουρα τα πραγματα.

Αν ειναι οπως τα λες, επικοινωνησε με αυτον που σου το προμηθευσε μηπως και βρειτε καποια λυση.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα συμφωνητικό που υπογράφεται σε αυτές τις περιπτώσεις μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή της άδειας χρήσης του προγράμματος. Το συμφωνητικό μεταξύ άλλων αναγράφει τη έννοια της άδειας χρήσης , τους όρους παραχώρησής της στον αγοραστή και τον τρόπο που διαφυλάσσονται τα πνευματικά δικαιώματα του προγράμματος (με το usb stick που λειτουργεί σαν "κλειδί") . Λογικά εκεί υπάρχουν όροι που αναφέρουν τι θα συμβεί αν καταστραφεί/απωλεσθεί το stick.

 

Λογικά , για να αποδειχτεί η κλοπή θα πρέπει να υπάρχει και επίσημο έγγραφο όπου αυτή δηλώθηκε και περιγράφονται τα απωλεσθέντα αντικείμενα αναλυτικά. Το έγγραφο αυτό παρέχεται 7-10 ημέρες μετά από τη σχετική δήλωση κλοπής που γίνεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

 

Αυτό , απλά αποδεικνύει (με βάση το γράμμα του νόμου) , ότι το stick εκλάπη. Το αν ο αντιπρόσωπος/πωλητής θα το αντικαταστήσει , δεν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε σίγουρα.

 

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου έγινε ξανά αγορά της άδειας χρήσης , απλά , η εταιρεία έκανε στον πελάτη μια σεβαστή έκπτωση της τάξης του 40%.

 

Όλα τα παραπάνω είναι για απλή ενημέρωση.

Μόνο το προσεκτικό διάβασμα της άδειας χρήσης και η επικοινωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία θα "ρίξουν φώς" στο θέμα που σε απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

εγω ξερω οτι καποια αλλα προγραμματα (ξενα) οταν το εχανες σου εστελναν νεο (το οποιο το πληρωνες ως προστιμο που το εχασες)σου εστελναν νεους κωδικους και το παλιο ηταν πλεον αχρηστο για οποιον το εβρισκε

 

@gvarth στο avatar εχεις το νεο σου αμαξι (υφεση σου λεει ο αλλος)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.