Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

 

Μια γενική ερώτηση.

 

Ειναι παράνομο να ρίξω τον τοίχο του κήπου του σπιτιού μου για να μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο μου μέσα στον κήπο μου? Ο δρόμος περνάει ακριβώς εξω απο τον τοίχο του κήπου μετα απο ενα μικρό πεζοδρόμιο.

 

Χρειάζονται συγκεκριμένες αιτήσεις η άλλα χαρτιά τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν? Χρειάζετε να πλήρωσω κατι για αυτήν την μετατροπή?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας ως προς το διάγραμμα κάλυψης για να ελεχθεί αν όντως μπορεί να υπάρξει θέση στάθμευσης και αν συνεχίζει να υπάρχει το απαραίτητο πράσινο στον ακάλυπτο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

John_1985,

χρειάζεται οικοδομική άδεια (αναθεώρηση μόνο στην περίπτωση, που η οικοδομική άδεια είναι σε ισχύ).

Έλεγχος για την φύτευση και συναίνεση συνιδιοκτητών όπως προαναφέρθηκε , έλεγχος πλάτους οδού (μεγαλύτερο από 7,5μ. αλλιώς η διαμόρφωση του προσώπου του οικοπεδου όπως ορίζει το ΦΕΚ76Α/2004, για να έχεις την δυνατότητα να βάλεις θέση στάθμευσης), συμβολαιογραφική πράξη για δέσμευση του χωρου στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα, αν σε πολυκατοικία έχω 20 θέσεις Parking στο υπόγειο και 12 θέσεις στη πυλωτή, δηλ. σύνολο >30 θέσεις, θεωρείται σταθμός αυτοκινήτων;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την απόφαση 98728/7722/93    (ΦΕΚ-167/Δ/2-3-93) Οι διατάξεις της ισχύουν για τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σε εφαρμογή του Ν-960/79   όπως ισχύει και των εκτελεστικών του διαταγμάτων και εφόσον η μέγιστη χωρητικότητά τους είναι τριάντα (30) θέσεις αυτοκινήτων, έστω και αν οι θέσεις αυτές είναι περισσότερες από τις υποχρεωτικά καθοριζόμενες. 

Στο άρθρο 1 παρ 2 αναφέρεται ότι

2. Χώροι στάθμευσης με περισσότερες των τριάντα (30) θέσεων ή με σύστημα μηχανικών μέσων ανεξαρτήτως αριθμού θέσεων υπάγονται στις διατάξεις του ΠΔ-455/76   με εξαίρεση τους χώρους στάθμευσης χωρητικότητας το πολύ 30 θέσεων, που λειτουργούν με ανελκυστήρες αυτοκινήτων για τους οποίους ισχύουν τα αναφερόμενα στο παράρτημα της παρούσας σ' ό,τι αφορά μόνο τις διαστάσεις των θέσεων στάθμευσης και των διαδρόμων κυκλοφορίας. 

Αλλάζουν οι προδιαγραφές για χώρο στάθμευσης άνω των 30 θέσεων και σε "πηγαίνει" στο ΠΔ 455/76 . Ουσιαστικά μελετάς στεγασμένο ιδιωτικό σταθμό. Για κάθε ενδεχόμενο διασταύρωσέ το για να μην κάνεις άσκοπες μελέτες, μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση για κτίρια κατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.