Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το όριο της κατάτμησης δεν αναφέρεται πουθενά στο συγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ.

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν αναφέρεται όριο κατάτμησης και δεν έχεις άλλους περιορισμούς (πχ εντός ζώνης) μπορείς να κατατμήσεις σε όποιο εμβαδό.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 27/1/2026 at 11:16 ΜΜ, Skrats said:

Για την ΠΕΠΔ2:

....

Ανέβασε αν μπορείς το ΣΧΟΟΑΠ να το διαβάσουμε και εμείς. Αν είναι πολύ μεγάλο το αρχείο πες μας το ΦΕΚ να το βρούμε στο Ε.Τ.

Η περιοχή ΠΕΠΔ στα ΣΧΟΟΑΠ αναφέρεται ως μια γενικότερη περιοχή ελέγχου και περιορισμού δόμησης που για τον χρονικό ορίζοντα του ΣΧΟΟΑΠ προβλέπεται να παραμείνει εκτός οικισμών και εκτός προτεινόμενων επεκτάσεων. Σε κάποια ΣΧΟΟΑΠ αναφέρεται να περιλαμβάνει ζώνες χρήσεων  "ΑΓΡ", ΤΗ, ΤΑ. Επιπλέον, έχουμε εξειδικεύσεις ΠΕΠΔ σε περιοαστικές περιοχές με χαρακτηρισμούς ζωνών χρήσεων "ΠΠ1", "ΠΠ2" κλπ. 

Δες μήπως κάτι έχεις παραλείψει στην ανάγνωση του ΣΧΟΟΑΠ και βγαίνει εμμέσως συμπέρασμα για το όριο κατάτμησης. Από εμπειρία σε όσα ΣΧΟΟΑΠ έχω δει, δεν βλέπω πιθανό το σενάριο να έχει επιτραπεί όριο κατάτμησης μικρότερο των 4.000 τμ.  Πολεοδομία ρώτησες; Τι σου είπαν;

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω βάσει του ΦΕΚ που ανέβασες. Θα σχολιάσω όμως ότι φαίνεται λίγο κακογραμμένο (απουσιάζουν βασικά άρθρα όπως π.χ οι μεταβατικές διατάξεις). Βλέποντας τις χρήσεις στις οποίες αναφέρεται και τα καθορισμένα όρια αρτιότητας το "πνεύμα" του ΣΧΟΟΑΠ (και το γενικότερο) παραπέμπει στον περιορισμό κατακερματισμού γης και όπως προανέφερα, σε όσα έχω δει, θεσπίζονται όρια κατάτμησης ταυτόσημα με αυτά των αρτιοτήτων. Αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος καλύτερα να ρωτήσεις συναδέλφους τοπογράφους της Υ.ΔΟΜ που σίγουρα θα τους έχει απασχολήσει πολλές φορές το θέμα και ενδεχομένως να έχουν και κάποια απόφαση (έστω Περιφέρειας ή κεντρικής διοίκησης ακόμη καλύτερα).

Παραθέτω κείμενο από μια περιοχή ΠΕΠΔ σε με εξειδικευμένη χρήση ΠΠ1

Στην περιοχή αυτή λόγω του χαρακτήρα της υφιστάμενης κατάστασης ..... μπορούν να επιτρέπονται όλες οι χρήσεις που αναφέρονται σε όλες τις ζώνες ΠΠ. Μπορούν πρόσθετα να επιτρέπονται:
• Υπεραγορές και Πολυκαταστήματα
• Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης
• Γραφεία, καταστήματα
• Ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις 
• Τράπεζες, ασφάλειες
• Διοίκηση
• Χώροι συνάθροισης κοινού
• Θρησκευτικοί χώροι
• Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων
• Εγκαταστάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς.
Κατώτατο όριο αρτιότητας και κατάτμησης: 6.000 μ 2 . Κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια όσα κατά την έγκριση του ΓΠΣ έχουν εμβαδόν 4.000 μ².

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.