Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή στα επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

@tpanag

Νόμος = Ψηφισμένο νομοσχέδιο από την πλειοψηφία της βουλής

ΠΔ = Διάταγμα από την κυβέρνηση της πλειοψηφίας επικυρωμένο από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΒΔ = Διάταγμα από τον ίδιο τον βασιλιά ή από τη κυβέρνηση (πιθανών και μειοψηφίας) επικυρωμένο από το βασιλιά.

 

Νομική ισχύ έχουν και τα 3. Δεν είναι όμως και τα 3 το ίδιο. Ρώτα εσύ ένα δικηγόρο πρώτα και μετά ρωτάω και εγώ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάτι τόσο σημαντικό θα έπρεπε πρώτα να συζητηθεί (και να ζητηθεί η γνώμη) απο τα περιφερειακά ΤΕΕ ,αλλά και απο άλλους φορείς.

Συνήθως όταν αποφασίζουν κάτι μερικοί άσχετοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά.Βεβαια πίσω από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών στις περισότερες αποφάσεις βρίσκονται οι αντίστοιχοι των Βρυξελλών.

Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές-το θέμα είναι ποιός τις αποφασίζει και πόσο έχουν να κάνουν με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Νομική ισχύ έχουν και τα 3. Δεν είναι όμως και τα 3 το ίδιο. Ρώτα εσύ ένα δικηγόρο πρώτα και μετά ρωτάω και εγώ...

 

 

Αδερφέ νομίζω το κουράσαμε πολύ το θέμα. Διάβασε εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF

για να τα ξεκαθαρίσεις τα πράγματα. Εξηγεί και τον ορισμό του "Νόμου" και το τι ακριβώς είναι τα διατάγματα. Δε νομίζω ότι έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση για τα αυτονόητα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι , μιλάμε γιά Βασιλικά διατάγματα του 1930 , αλλά αν δεν κάνω λάθος από το 1923 μέχρι το 1935 , είχαμε την Β' Ελληνική Δημοκρατία , οπότε πώς έχουμε Βασιλικά διατάγματα ?

Link to comment
Share on other sites

Όλα "δημοκρατίες" είναι (τρομάρα τους). Απλά τότε είχαμε Βασιλευομένη δημοκρατία, ενώ σήμερα έχουμε Προεδρευομένη δημοκρατία.

 

EDIT : Άκυρο. Τώρα κατάλαβα για τι μιλάς. Την εποχή της αβασίλευτης δημοκρατίας με τον Ε. Βενιζέλο κλπ. Οντως, ενδιαφέρον ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Απο τοτε που αποφοιτησα το ΤΕΕ μου φαινεται ΠΑΝΤΑ σαν μια ακομη αχρειαστη υπηρεσια που πρεπει να την πληρωνεις. ΧΑΛΙΑ. -Λιγο υπερβολικος μπορει να ειμαι αλλα ετσι νιωθω.-

 

Παντα εκ των υστερων ΟΛΑ, ποτε παρεμβασεις ΟΥΣΙΑΣ, μικροπολιτικες/αναχρονιστικες αποψεις και γενικα οτι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Δεν περιμενα ως μηχανικος να εκπροσωπουμαι απο ενα τετοιο χαοτικο συφερτο. ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ για να επιλυθει το παραμικρο. Απο τις αρχικες εξετασεις για την αδεια (θυμαμαι που τις τρεμαμε τοτε ολοι ως ψαρακια) καταλαβα περι τινος προκειται. Ο καθε μουσατος/αραχτος/βολεμενος/συνδικαλιστης εκει μεσα ειναι.

 

Εκφραζω το παραπονο μου. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ. Δεν θελω να πληρωνω τα 50ρικα και 60ρικα για την εταιρεια μου, ουτε και τις κρατησεις απο τις αδειες. Δεν προσφερει τιποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Δεν το θελω.

Link to comment
Share on other sites

Ένα καλό λόγο θα σου πω για τον οποίο σε συμφέρει να υπάρχει το ΤΕΕ:

Αν καταργηθεί το ΤΕΕ, θα έχεις ανταγωνιστές στην πιάτσα και όλους τους μηχανικούς από το χώρες της ΕΕ, ακόμα και από πανεπιστήμια που μπροστά τους το ελληνικό ΤΕΙ είναι σαν το ΜΙΤ.

 

Το ΤΕΕ προστατεύει την αγορά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Το ΤΕΕ επίσης κρατά ψηλά τις ελάχιστες αμοιβές σου.

Ως μηχανολόγος βλέπω ότι οι ελάχιστες αμοιβές για τα αρχιτεκτονικά και τα στατικά είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες από τις αμοιβές για τα Η/Μ.

 

Τα αρχιτεκτονικά είναι μια σειρά σχέδια, τα στατικά και ο ξυλότυπος πες άλλα τόσα, τα Η/Μ είναι 9 ή 10 σειρές, ανάλογα με την πόλη (Ενεργητική πυροπροστασία, παθητική που την δίνουν στον μηχανολόγο για να ξεμπερδεύουν, ανελκυστήρας, ηλεκτρικά ισχυρά, ηλεκτρικά ασθενή, ύδρευση, αποχέτευση, φυσικό αέριο, κλιματισμός,θερμικές απώλειες, μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης, μελέτη θέρμανσης).

Μηχανολόγος είμαι, αλλά ξέρω και αρχιτεκτονικά και ελάχιστα στατικά (από μικρός έχω μεγαλώσει σε τεχνικό γραφείο) οπότε μπορώ να κάνω σύγκριση.

 

Αν φύγει το ΤΕΕ από την διαδικασία, οι αμοιβές των αρχιτεκτονικών και στατικών θα πέσουν κατακόρυφα. Τα Η/Μ τα ίδια θα κοστίζουν μόνο που χωρίς ελάχιστες αμοιβές θα πληρώνομαι για ότι παίρνω και δεν θα πληρώνω κερατιάτικους φόρους.

Εμένα με συμφέρει, εσένα όμως;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε sdim, καλώς ή κακώς (η ιστορία θα δείξει) δεν ζούμε στην Αλβανία του Χότζα αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ότι αφορά τις ελάχιστες αμοιβές δεν θα διαφωνίσω ως προς το πνεύμα που έθεσες. Σε ότι αφορά όμως τον ανταγωνισμό είναι καιρός επιτέλους το ΤΕΕ να πάψει να καλλιεργεί αυτές τις σκοταδιστικές και φοβικές νοοτροπίες. Το πόσο καλός είναι κανείς και αν μπορεί και πρέπει να ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού (να μπει δηλαδήσ την αγορά εργασίας - ανταγωνισμός) δεν θα το κρίνουν οι καρεκλοκένταυροι χωροφύλακες του ΤΕΕ που έχουν αποδείξει τοις πάσοις ότι ουδόλως τους ενδιαφέρει η ποιότητα ή η ικανότητα κάποιου αλλά η επιβολή των απόψεων τους. Αυτά τα παραμύθια ότι δήθεν το ΤΕΕ προστατεύει το επάγγελμα του μηχανικού στο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας είναι επιχειρήματα της πλάκας. Υπό τις ευλογίες του ΤΕΕ φτάσαμε να έχουμε 110.000 διπλωματούχους. Από τις εξετάσεις του ΤΕΕ πέρασαν και πήραν άδεια μετά επαίνων χιλιάδες άσχετοι από σχολές του εξωτερικού μιας και τους μνημονεύεις. Και αν προσθέσεις και άλλους 50.000 περίπου πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ, έχουμε 160.000 αποφοίτους μηχανικούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με νοοτροπίες εργασιακού ρατσισμού, αποκλεισμούς και απειλές δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά ούτε να λυθεί το πρόβλημα. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Κι όποιος αξίζει ας το αποδείξει με τα έργα του.

Link to comment
Share on other sites

Και τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα γιά να βελτιώσει την παραγωγή των έργων , απαγορεύοντας την αυτεπιστασία των ιδιωτών και πιστοποιώντας τα υλικά και τους εργαζόμενους στο χώρο .

Αυτά δεν το ενδιέφεραν μόνο τα δημόσια έργα και οι μελέτες τους ήταν και είναι ο στόχος .

Link to comment
Share on other sites

structur

Απο τοτε που αποφοιτησα το ΤΕΕ μου φαινεται ΠΑΝΤΑ σαν μια ακομη αχρειαστη υπηρεσια που πρεπει να την πληρωνεις. ΧΑΛΙΑ. -Λιγο υπερβολικος μπορει να ειμαι αλλα ετσι νιωθω.-

πολυ επιπόλαια τοποθέτηση-αν καταργηθεί το ΤΕΕ τον πολιτικό μηχανικό θα τον κάνει ο μαχαλόμαγκας μάστορας της γειτονιάς και εσένα απλά ούτε που θα γυρίζει να σε κοιτάξει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.