Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα εμπλοκή με τους ημιυπαίθριους της τελευταίας 25ετίας


Engineering News

Recommended Posts

@zavi

Το συγκεκριμένο post δεν είχε στόχο να υποστηρίξει το συγκεκριμένο νόμο Σουφλιά αλλά να υπενθυμίσει στους νέους, κυρίως, αναγνώστες ότι κάποιοι εδώ μέσα είχαμε πει, πριν από μήνες, τα πράγματα με το όνομά τους, και τώρα επιβεβαιωνόμαστε από το ίδιο το ΣτΕ.

 

Συμφωνώ μαζί σου ότι το πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, μετά το 1983, που αναδείχθηκε πρόσφατα είναι τεράστιο στην ουσία του και δυσεπίλυτο, για να μην πω, αδύνατο να επιλυθεί. Θυμάσαι, όμως, πόσοι (δημοσιογράφοι, μηχανικοί και απλοί ιδιώτες) υποστήριζαν, τότε, ότι με την (επικείμενη, τότε) απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί ο νόμος Σουφλιά αντισυνταγματικός; Που βρίσκονται αυτοί τώρα και τι έχουν να πουν για τις εξελίξεις;

 

@BAS

Έχω συμφωνήσει πολλές φορές με τις απόψεις σου σε διάφορα θέματα, αλλά στην άποψη για τον σδ θα διαφωνήσω. Δεν μπορεί να έχει τον ίδιο σδ μία πόλη σε όλη την έκταση των διοικητικών της ορίων και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Αυτοί οι κανόνες είναι αυτονόητοι στην πολεοδομική νομοθεσία. Σε πολλές περιοχές του Λονδίνου (αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις) βλέπεις ένα πολυώροφο κτίριο και στο διπλανό οικόπεδο μία μονοκατοικία και, μάλιστα, η ρύθμιση αυτή προέρχεται από απόφαση του δήμου και όχι της Κεντρικής Εξουσίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ας δουμε τωρα τι θα σοφιστει η Μπιρμπιλη. Προχειροτατη προεκλογικη κριτικη των ρυθμισεων Σουφλια και υπεροψια. Θελει και εξι μηνες περιθωριο. Αι σιχτιρ. Τι εδειξε ως τωρα? Πληρη αγνοια, και καινοτομιες αλα google earth για τα καμμενα/αυθαιρετα. Πυροτεχνηματα για το θεαθηναι.

 

Θα πληρωνουμε και ενοικιαση δορυφορων για σκαναρισμα των αυθαιρετων. Μιλαμε για πολυ εξελιξη.

 

Συγχαρητηρια κυρια υπουργε, σαρωνετε.

Link to comment
Share on other sites

Γιά το θέμα των ΣΔ ας ανοίξουμε ένα νέο θέμα και γενικά γιά τον τρόπο δόμησης στα οικόπεδα , ωστε να μην μας μαλώνουν οι φίλοι συντονιστές .

 

Δυστυχώς παίρνω φόρα καμμιά φορά , αλλά βλέπετε κοντεύω 30 χρόνια στο επάγγελμα και η υπομονή μου με τους πολιτικούς εξαντλείται γρήγορα .

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο της συζήτησης. Η νομοθεσία είναι σαφής. Θα έπρεπε όλα να κατεδαφιστούν και να πληρωθούν τα πρόστιμα. Γιατί να κάνουμε κάτι για τους αυθαιρετούντες? Επειδή είναι πολλοί? Αν αρχίσουμε καμιά πενηνταριά χιλιάδες νοματέοι αύριο να σκοτώνουμε κόσμο στο δρόμο θα αθωωθούμε γιατί είμαστε πολλοί και φτωχοί?!?!?!?

 

Και μη μου πει κανείς πως εξαπατήθηκαν τα καήμένα τα παιδιά!!! Το 90% ήξερε τι αγόραζε!!! Το 10% ας μην είχε καβούρια στις τσέπες και ας έβαζε μηχανικό να τους ενημερώσει!

Link to comment
Share on other sites

Οι Η/Υ δεν κατεδαφίζονται γιατί είναι νομίμως υφιστάμενοι όγκοι δόμησης και μόνο το τζάμι είναι παράνομο .

 

Το ίδιο ισχύει γιά τα κλειστά γκαράζ . Μιλάμε γιά αλλαγή χρήσης οπότε τί να κατεδαφίσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατεδαφίζεις αλλά αποξηλώνεις. Και δε μιλάμε για τζάμια αλλά για ολόκληρους τοίχους (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων).

Link to comment
Share on other sites

Γιά τις ιδιωτικές δουλειές μπορεί να είναι και τοίχοι , στις πολυκατοικίες είναι κυρίως το τζάμι και το σώμα .

Link to comment
Share on other sites

Αλλιώς ας τραβήξουν μιά γραμμή και ας πούν ως εδώ και μη παρέκει .

 

BAS

 

Η γραμμή αυτή έχει ΗΔΗ τραβηχτεί από τον Τρίτση το 1983.Μία προηγούμενη γραμμή της ήταν το 1955 (για να μπορέσουν να απελευθερώσουν χώρο από το αρχείο καθώς το κόστος τήρησης αρχείου είχε γίνει εξωφρενικό.Μη σας κάνει εντύπωση,όταν το κόστος τήρησης αρχείου γίνεται εξωφρενικό,τότε νομιμοποιούνται τα πάντα για να μπορέσουν να καταστρέψουν το αρχείο,για να απελευθερώσουν χώρο από τις αποθήκες......)

 

Δεν χρειάζεται να τραβηχτεί άλλη γραμμή,ο 1337 είναι ΠΛΗΡΗΣ κ ΣΑΦΗΣ.....

 

Όσο για την ''αλλαγή χρήσης'',το έχω σχολιάσει ήδη το αστείο........πολλά καλαμπούρια ακούμε τελευταία ή μου φαίνεται?Ή οι ''Διοικούντες'' της χώρας είναι ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ underqualified ή εμείς γίναμε overqualified.......

 

ΜΣΔ σου λέει μετά..............πάω στοίχημα ότι οι μισοί σύμβουλοι στο Υπουργείο δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί το μέτρο στην πράξη..............

 

Νιώθω ΤΟΣΗ μοναξιά εδώ πάνω........................:sad::-(:sad::-(

Link to comment
Share on other sites

Tέτοιες γραμμές τραβήχτηκαν και το 1968 και το 1977 με τους αντίστοιχους νόμους και θα συνεχίσουν να τραβιούνται όσο το κράτος συνεχίζει να είναι ανύπαρκτο , ανίκανο και διεφθαρμένο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.