Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Κόστους Κατασκευής Οικοδομών


parist43

Recommended Posts

Το θέμα που λέω εγώ είναι το εξής :

 

Αναλαμβάνει ένας σοβατζής την εργασία των σοβάδων , με το τμ τελειωμένου σοβά .

Αν αυτός ο σοβατζής έχει πολλά συνεργεία και ΔΕΝ εργαστεί ο ίδιος στο έργο , τότε αν πάρετε τιμολόγιο από αυτόν χωρίς να του βάλετε κάποια ένσημα , το ΙΚΑ πιθανόν να σας τα καταλογίσει .

γιατί αφού εμείς στα χέρια μας θα έχουμε την απόδειξή του ως υπεργολάβου ή εργολάβου

και πληρωμένα όλα τα ένσημα για τους σοβάδες

 

δε θα ξέρουμε καν αν αυτός έιναι γραμμένος και στο ΙΚΑ

από που να το ξέρουμε;;;;;

 

μήπως κάνει το ΙΚΑ ό,τι του καπνίσει;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το ΙΚΑ ξερει τον ιδιοκτήτη-δεν τον ενδιαφέρουν τα συμφωνητικά

και η 11η εντολη που έδωσε ο Θεος στον Μωυση λεει:στην δε Ελλάδα ου μπλέξεις με ΙΚΑ ,ΕΦΟΡΙΑ,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ KAI ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.:)

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να πάει το τιμολόγιο στο ΙΚΑ? Το ζητάει?

ορθό και αυτό!!!!!

αφού τους αρκούν τα ελάχιστα ημερομίσθια

Link to comment
Share on other sites

 

Το θέμα που λέω εγώ είναι το εξής :

 

Αναλαμβάνει ένας σοβατζής την εργασία των σοβάδων , με το τμ τελειωμένου σοβά .

Αν αυτός ο σοβατζής έχει πολλά συνεργεία και ΔΕΝ εργαστεί ο ίδιος στο έργο , τότε αν πάρετε τιμολόγιο από αυτόν χωρίς να του βάλετε κάποια ένσημα , το ΙΚΑ πιθανόν να σας τα καταλογίσει .

 

Αν βρείς σοβατζή που δεν σου ζητήσει ένσημα για πάρτη του έστω κι αν δεν έχει πατήσει ποτέ του στο έργο, θέλω να μου τον συστήσεις... :wink: :smile:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , ακούστε πως έχουν τα πράγματα .

 

Μέχρι τώρα στα διάφορα έργα , γιά να αποφεύγω τσακωμούς με την εφορία , γιά το ΕΚΚΟ , οι υπεργολάβοι εξέδιδαν τιμολόγιο φατούρας και γιά τα υλικά εκδίδετο τιμολόγιο στον εργοδότη , εκτός του μπογιατζή και του μαρμαρά , όπου εκεί τα τιμολόγια ήταν με τα υλικά .

 

Δημιουργείται όμως το εξής πρόβλημα .

 

Οι εργατοτεχνίτες μετά το πέρας της συγκεκριμμένης εργασίας , ερχόνταν και ζήταγαν από τον εργοδότη βεβαίωση εργασίας γιά τον ΟΑΕΔ , που ανέφερε πρόσληψη , απόλυση και ημερομίσθιο .

 

Ο εργοδότης έχοντας πάρει τιμολόγιο από τον υπεργολάβο , δεν μπορούσε να βεβαιώσει τέτοια στοιχεία , αφού αυτό σήμαινε μισθωτές υπηρεσίες και όχι υπεργολαβία , ενώ ταυτόχρονα ο υπεργολάβος ήταν υποχρεωμένος να κάνει τίς μισθωτές υπηρεσίες γιά τους εργάτες του .

 

Μετά από επικοινωνία με ΟΑΕΔ , ΙΚΑ .λογιστές και δικηγόρους , εμφανίστηκε το ακόλουθο φαινόμενο .

Ο υπεργολάβος είναι εργοδότης του εργάτη γιά την εφορία , αλλά γιά το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ , ο υπεργολάβος δεν υπάρχει , ανεξάρτητα του όποιου συμφωνητικού και τιμολογίου .

 

Οπότε όλα κινούνται στο περίπου .

 

Τώρα τι μου είπε το ΙΚΑ γιά το θέμα , αναφέροντας μου την εξής περίπτωση :

 

Υπεργολάβος με πολλά συνεργεία δεν έχει κολλήσει ένσημα σε κανένα έργο και πηγαίνει στο ΙΚΑ γιά να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα , γιά να θεωρήσει νέα τιμολόγια στην ΔΟΥ του .

Η υπάλληλος του ΙΚΑ του λέει : "Εσύ δεν είσαι ασφαλισμένος , αφού δεν έχεις ένσημα αυτό το χρόνο". Αυτός απαντάει "Δεν δούλευα ο ίδιος , αλλά τα συνεργεία μου και εγώ έκανα επίβλεψη , να και τα τιμολόγια " . Η υπάλληλος του λέει "Είσαι οικοδόμος και όχι ελεύθερος επαγγελματίας , αφου ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΕΒΕ , άρα γιά μένα δούλευες στα έργα των τιμολογίων και καταλογίζω σε αυτούς τα ένσημα σου "

 

Αποτέλεσμα , μιά εταιρεία έφαγε 10000 Ευρώ ένσημα και πρόστιμο , ενώ είχε ήδη καταβάλει κανονικά τα ένσημα της .

 

Το πρόβλημα που έχουμε εμείς τώρα , είναι σε καινούργια συνεργεία , όταν κάνεις συμφωνητικό και μετά ο εργολάβος , δουλεύει αλλού .

Τι θα κάνουμε , θα βάλουμε παραπάνω ένσημα από τα πραγματικά , η θα κόβουμε από τους άλλους γιά να βάζουμε στον απόντα εργολάβο ?

 

Το πρόβλημα μειώνεται όταν κάνουμε μισθωτές υπηρεσίες αντί γιά τιμολόγιο , αλλά μετά έχουμε προβλήματα με την εφορία , με κορυφαία το θέμα της ξυλείας στους μπετατζήδες και τις σκαλωσιές στους σοβατζήδες .

 

Παλιότερα παίρναμε από τον μπετατζή , τιμολόγιο ενοικίασης ξυλείας και από τον σοβατζή ενοικίασης σκαλωσιών , αλλά σε έλεγχο της εφορίας δημιουργήθηκε θέμα με το αν οι δύο αυτοί επιτηδευματίες είχαν δηλώσει αυτή την δραστηριότητα στο μητρώο , αλλιώς το θεωρούσαν εικονικό το τιμολόγιο .

 

Αυτά σε γενικές γραμμές και ελπίζω στην κατανόηση σας γιά το μέγεθος του σχολίου και περιμένω τα σχόλια σας .

Link to comment
Share on other sites

Το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης,και μεις οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες, γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε,γιατί να μην τα πούμε? αναξιοπιστία από όλους για όλα? Αν αντέχετε αλήθειες ρωτήστε? Δεν ακούω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν περιμένω να πάρω σύνταξη, είμαι ελεύθερος, και 42 χρόνια μάστορας. Αυτή είναι η κατάντια μας?

Link to comment
Share on other sites

γιάννης-ιος :τις ξέρουμε τις αλήθειες γιαννη-τι να ρωτήσουμε.

δεν φταει το κράτος ούτε και εμείς.

ο ανθρωπος εχει κυριαρχήσει στην γή γιατί το έχει το γονίδιο του να είναι το πιό

μοχθηρό και πανούργο αρπακτικό.και άπληστο ον και ένα σωρό άλλα.φταίει λοιπόν το DNA.μια που φαίνεσαι να το "ψαχνεις" για ποιό σκοπό πιστεύεις ότι υπάρχει η ζωή στον πλανήτη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.