Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια ενός διαδικτυακού συλλόγου


SIRADRAB

Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια εν  

83 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θέλετε η ιδιοκτησία του michanikos.gr να περάσει στα χέρια εν

    • ΝΑΙ, ιδιοκτήτης να είναι μη κερδοσκοπικός διαδικτυακός σύλλογος
      24
    • ΌΧΙ, να παραμείνει το ιδιοκτησιακό ως έχει
      51
    • ΛΕΥΚΟ
      8


Recommended Posts

SIRADRAB περίμενα τις θέσεις σου...

 

Το παράδειγμα που έφερα, πιστεύω πως βρίσκει πρακτική εφαρμογή σε όλες τις ιδέες... Και να σου πω και κάτι άλλο; Ποιός από δω μεσα δεν έχει λάβει τόσες και τόσες γνώσεις; Θέλω να πιστεύω πως όλοι μας. Προσωπικά, είμαι αλλαγμένος ως μηχανικός μετά αυτά τα 2 χρόνια...

 

Έχεις δίκιο και σε όλα τα άλλα που λες: η στασιμότητα δεν είναι καθόλου καλή. Η εξέλιξη και το κοινό όφελος πρέπει να τα κυνηγούμε όλοι μας. Το υπάρχον καθεστώς, δεν μπορώ να καταλάβω, πού αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη;

 

Μην μου ξαναπεί κάποιος περί πώλησης κτλ κτλ, διότι βλέπετε οτι αυτό δεν έχει βάση κατ'εμέ κι τις απόψεις μου τις έχω διατυπωσει στην 1η σελίδα...

 

Πάντως, φίλοι μου καλοί, όλοι, ακόμα και εμείς ως κλάδος, πάμε να δουλέψουμε στην αρχή δίπλα σε κάποιον "Μεγάλο" και μετά φεύγουμε, όχι για λόγους ιδεολογίας, αλλά για οικονομικούς και προσωπικούς σκοπούς. Το σύστημα δουλεύει έτσι και κατ'αυτόν τον τρόπο θα δουλέψουν και οι όποιες άλλες προσπάθειες.

 

Ερωτώ όμως:

- Ποιά ανάγκη μας ωθεί στο να αλλάξουμε το ιδιοκτησιακό;

- Ποιοί οι σκοποί αυτής της κίνησης;

- Ποιά τα απώτερα σχέδια μας αν γίνει αυτό;

 

Πάντως εγώ δηλώνω τις πάγιες θέσεις μου και ο νοών νοεί τω:

 

α) Ριζοσπαστικές αλλαγές δεν έρχονται με σύστημα "υλοποιήσα την ιδέα μου! Ελάτε, δοξάστε, απορρίψατε ότι ξέρατε έως τώρα". Έρχονται από αυτό που γίνεται εδώ και τώρα, όταν μια ομάδα ανθρώπων συζητήσει και καταλήξει στο τί, το πώς, το πότε και το γιατί.

β) Η αγνότητα των προθέσεων προκύπτει όταν η καινούρια κίνηση είναι συνισταμένη μερών τα οποία είχαν αντίθετες απόψεις και που μετά από συζήτηση, κατέληξαν σε μια χρυσή τομή.

γ) Η καινοτομία θα έρθει ως αποτέλεσμα της ανάγκης που την επιβάλλει ή αδιάσειστων στοιχείων και όχι υποψιών.

δ) Επειδή το πολύ το αλληλούια του βαριέται κι ο παπάς, οι αλλαγές, εφόσον αποφασιστούν μέσα από συζήτηση και ζύμωση (και όχι μόνο μέσω της συμμετοχής! Συμμετέχω σε κάτι το οποίο δημιούργησε ο άλλος = καμμία ουσιαστική διφορά, απλά ίσως να είμαι μέρος της "μηχανής". Συμμετέχω στην δημιουργία μια κίνησης από τα γεννοφάσκια της, από το μηδέν = είμαι συγκύριος, συνιδιοκτήτης και δημιουργός. Ιδέα για την γέννεση της νέας κίνησης σας δόθηκε στην 1η σελίδα, αλλά γιατί κανείς δεν το σχολιάζει αυτό;;; ), γίνονται εν ριπή οφθαλμού.

 

Περί Μαρξ: Ο κύριος αυτό οραματίστηκε μια ιδέα, έναν κόσμο... Οι υλοποιητές όμως αυτού του οράματος, παραποίησαν λίγο την ιδέα στην πράξη, και τα περί κοινού οφέλους, κατέληξαν να γίνουν προσωπικός πλούτος, αρχηγιλίκι και τελικά φασισμός... Δεν κάνω μάθημα ιστορίας, εκφράζω τις απόψεις μου, οι οποίες στο συγκεκριμένο θέμα, εφαρμόζονται ως παραίτηση του κάθε "Μεγάλου" από οποιαδήποτε θέση του "συλλόγου" αυτού (και ο νοών νοεί τω!).

 

Έτσι φίλε μου, ναί, μέσα κι εγώ! Σε σύλλογο, υπουργικό συμβούλιο, φέουδο, φατρία ή όπως αλλιώς μπορείς να το πεις...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

SIRADRAB περίμενα τις θέσεις σου...

φίλε acnt, οι θέσεις μου είναι γνωστές όπως και οι δικές σου. Διάβασα τις τοποθετήσεις σου όπως και όλων των άλλων. 'Ολες σεβαστές και αξιόλογες.

 

Την διαφορά των θέσεών μας την εντοπίζω μόνο στο είδος θεμελίωσης, (δλδ το ιδιοκτησιακό), που πρέπει να συναποφασίσουμε για το συγκεκριμένο έδαφος, (δλδ το φόρουμ), για να στήσουμε την ανωδομή, (δλδ τον σύλλογο, κίνημα, επιτροπή ή ότι άλλο ήθελε προκύψει).

Στο ερώτημά-προβληματισμό σου:

<<Πάντως, αν γίνει αυτή η ζύμωση που ξεκινά τώρα και εάν πραγματοποιηθεί αυτό που προτείνεις, σου εγγυάμαι πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει. Διότι πολύ απλά, θα υπάρξει πρώτα ζύμωση, ύστερα συζήτηση, μετά αποφάσεις (και τριβές), μετά στήσιμο και τέλος πραγματοποίηση.

Εκεί χάνουν για εμένα άλλες ιδέες: στο "καλημέρα σας, έκανα κάτι καινούριο έτσι και με αυτούς τους όρους, με αυτούς πορευόμαστε κι ότι γίνει, θα γίνει πάνω σε αυτούς. Όλα τα άλλα είναι μηδέν."

Σε παρακαλώ βοήθησε με σε αυτά διότι έτσι τα αντιλαμβάνομαι...>>

 

θα έλεγα ότι συμφωνούμε επί της αρχής. Αλλά φίλε μου αυτά είναι θέματα που αφορούν την ανωδομή. Το που, δλδ σε τι έδαφος-είδος θεμελίωσης, θα γίνει αυτή η ζύμωση, η συζήτηση και οι όποιες αποφάσεις και τριβές, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει. Αλλιώς κινδυνεύουμε να μείνουμε με τα αλεύρια στο χέρι. Προσπάθησε να φανταστείς την εικόνα. Εδώ, όπως είναι τα πράγματα, είμαστε σε ξένο αχυρώνα, είμαστε φιλοξενούμενοι, είμαστε σε μπαράκι και τα λέμε και η μουσική μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει βέβαια αυτή την αλλαγή στον ιδιοκτήτη. 'Οπως είναι, δουλεύει καλά το φόρουμ και αυτό πρέπει να διασφαλισθεί από εμάς. Σαν έσχατη λύση, εφ' όσον η ύπαρξη του φόρουμ, άρα και η γνωριμία μας, και η όποια ζύμωση γίνεται εδώ, εξαρτώνται μόνο από αυτόν, θα πρότεινα στα μέλη που τα έχουν καλά με τα θεία, να μεσολαβήσουν ώστε να καθιερωθεί ένα κάτι σαν ετήσιο ευχέλαιο, κάτι σαν Saint Engineer's day, να προσευχόμαστε, να θυμόμασται και να ευχόμαστε να είναι καλά ο άνθρωπος.

Αυτό το τελευταίο σκέφτομαι να το θέσω σε ψηφοφορία.

Link to comment
Share on other sites

όπως το λες: ηθικά!

Δηλαδή στο στέκι μου που πίνω τα καφεδάκια μου και τα ποτάκια μου, που έχω αφήσει απίστευτα φράγκα, που έχω φέρει παρέες, που έχω συμβάλλει στην διαφήμιση του και -ας πούμε- στο να γίνει αυτό που είναι τώρα, πρέπει να πιάσω τον ιδιοκτήτη και να του πω: "μεγάλε, θέλω το 5% του μαγαζιού";

 

Καλύτερα να προσέχουμε αν τα όσα λέμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην ακολουθούμε ετερόκτιτες ιδεολογίες αβασάνιστα και πολύ περισσότερο να μην προσπαθούμε τέτοιες ιδέες να τις εφαρμόσουμε παντού, πόσο μάλλον όταν ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία της πρακτικής εφαρμογής τους!

Μηχανικοί είμαστε, όχι η μετενσάρκωση του Μάρξ....

 

Acnt το ετερόκτιτες αν το εννοείς όπως το αντιλαμβάνομαι (ότι το θέμα ξεκίνησε από άλλον) έχω μόνο να σου πω ότι δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα υπάρχει άσχετα με το ποιος το ξεκίνησε ή καλύτερα το φανέρωσε.

Το αβασάνιστα Acnt με στεναχωρείς πολύ που το λες για μένα αν το λες για μενα.

 

Στοιχεία πρακτικά υπάρχουν. Μην μου πεις ότι είναι κάτι τόσο απλό αδύνατον!!!

 

Εγώ έγραψα ότι ήθελα. Έπρεπε να εκφράσω την γνώμη μου έστω και καθυστερημένα. Τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Άρη δεν απαντώ σε εσένα, θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό.

Αν θέλεις να απαντήσω σε όσα λες, οι ετερόκτιτες ιδέες και εμπνεύσεις ξέρεις οτι κατά 99,999% κρύβουν και προσωπικές ατζέντες, πολλοί τις δέχονται αβασάνιστα και αν κάτι είναι τόσο απλό γιατί δεν έχει γίνει ακόμα;

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιες συζητήσεις μόνο βαρεμάρα προκαλούν-τουλάχιστον σε μένα.Επιστρέφω στο Γυμνάσιο,που στο διάλειμμα συζητάμε ποιά έδωσε γλωσσόφιλο σε ποιόν στο πάρτυ το Σάββατο βράδυ.:mrgreen:

Έχω αρχίσει ανησυχητικά πάρα πολύ να συμφωνώ με τον zavi

Αν δεν έχει ακόμη πέσει στην αντίληψή σας έχει γίνει κουραστικό το όλο θέμα της διαμάχης "για εμάς". Δεν έχει να κάνει πια με το τι "θέλουμε εμείς" ή όχι. Θα ήταν έτσι μόνο αν είχε γίνει πριν και όχι μετά. Τώρα είναι απλώς μια κόντρα για το ποιός την έχει πιο .....καλή την γνώμη (ας μου επιτραπεί η έκφραση). Αν δεν μπορείτε να βρείτε κοινή γλώσσα, ας λήξει παρακαλώ το θέμα εδώ και ας πορευτεί ο καθένας όπως νομίζει σωστότερα. Stop.

Link to comment
Share on other sites

Aς δούμε πρώτα αυτό :

 

Tί είναι το michanikos.gr

 

Σκεφθείτε τα εξής :

 

1. Τι σας ώθησε να γίνετε μέλος σε αυτό το forum.

2. Bρήκατε αυτό που θέλατε ?

3. Αισθανθήκατε ότι το ιδιοκτησιακό του forum επηρεάζει τα 1 και 2 ?

4. Eίδατε να μην εκπληρώνονται οι στόχοι που αναφέρονται παραπάνω ?

 

Απαντώ για λογαριασμό μου όχι με την ιδιότητα του συντονιστή αλλά του απλού μέλους.

 

Αρχικά "είδα φως και μπήκα" που λένε. Και τι είδα ?

 

Είδα γνώση επιστημονική , επαγγελματική να διαχέεται αφιλοκερδώς.

Είδα συναδέλφους να θέλουν να αλλάξουν την παλιά νοοτροπία του επαγγέλματος του μηχανικού.

Είδα την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Πήρα βοήθεια και έδωσα βοήθεια. Οπως οι περισσότεροι εδώ.

 

Για μένα , αυτό που βρήκα εδώ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.Αυτό το forum δεν είχε προηγούμενο στον χώρο των μηχανικών. Και όσο καιρό είμαι μέλος δεν είδα σε καμμία περίπτωση τα παραπάνω να επηρεάζονται αρνητικά από το ποιός είναι ιδιοκτήτης.Αλλωστε το 99,9 % των forum , blogg κλπ , ανήκουν σε κάποιον , είτε ιδιώτη , είτε εταιρεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Ποιό είναι λοιπόν το ζητούμενο ? Αν το forum συνεχίζει να εκπληρώνει τους σκοπούς του . Βλέπετε κάτι προς την αντίθετη κατεύθυνση ? Εγώ όχι.

 

Επειδή είμαι άνθρωπος που έχει το ελάττωμα να βασίζεται στον λόγο και την τιμή του άλλου , από την στιγμή που έχω τον λόγο του Engineer ότι το forum θα παραμείνει αυτό που είναι και θα συνεχίσει την προσφορά του στον έλληνα μηχαχικό δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνει στο σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 

Θέλει αύριο ο Engineer να το μεταβιβάσει σε κάποια μορφή μη κερδοσκοπικού συλλόγου ? Εφ'όσον θα έχει την ίδια προσφορά στους μηχανικούς κανένα πρόβλημα και πάλι.

 

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν ανήκει σε 1 , 2, 10 ,100. Με ενδιαφέρει η προσφορά στον έλληνα μηχανικό.

 

Για τους παραπάνω λόγους ψηφίζω λευκό.

Link to comment
Share on other sites

To forum δείχνει με την επισκεψιμότητα του , ότι όπως είναι μας αρέσει .

Τώρα με το ιδιοκτησιακό , δεν μας αφορά καθόλου .

 

Αν πάψει να μας αρέσει , θα πάψουμε να ερχόμαστε , ανεξάρτητα από το ποιός είναι ιδιοκτήτης .

 

Τώρα αν κάποιοι κερδίζουν χρήματα η κάτι άλλο , από την στιγμή που εγώ δεν χάνω κάτι με αφήνει παγερά αδιάφορο .

 

Αλλωστε δική τους ιδέα ήταν και όπως ιδιαίτερα εμείς οι μηχανικοί γνωρίζουμε , οι καλές ιδέες έχουν αξία και πιθανόν να αποτιμούνται στην αγορά .

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το φόρουμ.

δεν θα ήθελα λοιπόν να "ρισκάρω" την οποιαδήποτε αλλαγή.

 

τώρα αν ο ιδρυτής/ιδιοκτήτης ή οποιοσδήποτε άλλος έχει δικαίωμα γνώμης κρίνει ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ασχοληθεί ας το παραχωρήσει όπου κρίνει αυτός. εγώ με τη σειρά μου αν δω ότι για τον οποιονδήποτε λόγο πλεόν δεν είμαι ικανοποιημένος θα πω ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα πορεία και θα κουνήσω το μαντήλι μου.... τόσο απλά

Link to comment
Share on other sites

Περί Μαρξ: Ο κύριος αυτό οραματίστηκε μια ιδέα, έναν κόσμο... Οι υλοποιητές όμως αυτού του οράματος, παραποίησαν λίγο την ιδέα στην πράξη, και τα περί κοινού οφέλους, κατέληξαν να γίνουν προσωπικός πλούτος, αρχηγιλίκι και τελικά φασισμός...

 

λίγο οφ τόπικ αλλά .....

 

τι γράφεις βρε αθεόφοβε ?

 

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Καρλίτο !!!

 

http://karlmarxkefalaio.wordpress.com/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.