Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα ΙΕΚ κατατάσσονται πάλι τα κολέγια


JTB

Recommended Posts

To πτυχίο μετράει . Το που το πήρε αφορά μόνο το πανεπιστήμιο που δίνει το πτυχίο . Είναι βασικός κανόνας της ΕΕ να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των πανεπιστημίων , αλλιώς ο ένας θα αμφισβητεί τον άλλον .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ακριβώς, από την στιγμή μου το πανεπιστήμιο, δίνει το πτυχίο του στα ΚΕΣ-κολέγια, είναι δική του ευθύνη για την ποιότητα του πτυχίου.

Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, θα έχουν την ίδια ισχύ, επομένως ας τα ονομάσει και "πτηνοτροφεία" η Ελλαδίτσα μας, είναι υποχρεωμένη να τους αποδώσει τα ίδια δικαιώματα.

Οταν θα το καταλάβουν ορισμένοι θα είναι πια αργά...

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς, από την στιγμή μου το πανεπιστήμιο, δίνει το πτυχίο του στα ΚΕΣ-κολέγια, είναι δική του ευθύνη για την ποιότητα του πτυχίου..

εγω θέλω να ρωτήσω

αυτό το πανεπιστήμιο δεν αξιολογείται;;;

όταν δίνει το πτυχίο του στα ΚΕΣ-κολέγια δεν κατεβαίνει κατηγορία

ή de facto συνεχίζει και δίνει το franchise χωρίς κανένα έλεγχο;;;

Link to comment
Share on other sites

Το πανεπιστήμιο αξιολογείται στην χώρα του. Δεν αξιολογούνται βέβαια τα παραρτήματα του. Υποτίθεται βέβαια τα σοβαρά πανεπιστήμια δεν κάνουν "αβαρίες" και θέτουν αυστηρές προϋποθέσεις. Υπάρχουν και τα άλλα όμως. Για αυτό και στην Βρετανία υπάρχει η βαθμολογία πανεπιστημίων, για να ξεχωρίζει ο απόφοιτος όχι από το χαρτί αλλά από το πανεπιστήμιο που σπούδασε. Και επιπλέον για τα τεχνικά επαγγέλματα σημαντικό ρόλο παίζουν οι φορείς που αποδίδουν τα επ. δικαιώματα, αφού γίνεται σοβαρή εξέταση και παίζουν ρόλο τα πάντα, από πιστοποιήσεις ιδιωτικών φορέων, εμπειρία κτλ

Link to comment
Share on other sites

Το πανεπιστήμιο αξιολογείται στην χώρα του. Δεν αξιολογούνται βέβαια τα παραρτήματα του.

κατάλαβα!!!!!

αν είναι έτσι, αυτή η πτυχή πρέπει να αναδειχθεί για το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Ο stayros έχει δίκιο σε αυτά που γράφει, όπως και ο fraafr. Η Ελλάδα (η κυβέρνηση της και συγκεκριμένα η υπουργός της) μπορεί να ονομάζουν και να κατατάσσουν τα κολέγια κατά το δοκούν. Όμως αυτή η τακτική θα καταρρεύσει στην πρώτη αγωγή στα Ευρωπαικά δικαστήρια. Και μην επικεντρωνόμαστε μόνο στα τεχνικά επαγγέλματα. Διότι τα πανεπιστήμια, ως ιδιωτικά ιδρύματα - επιχειρήσεις, μπορούν να ιδρύουν ελεύθερα παραρτήματα, και να θέτουν τα ίδια περιορισμούς και κριτήρια. Αλλιώς καταστρατηγείται η αρχή της ελευθερης διακίνησης εντός της Ε.Ε

 

Έχω προσωπικό παράδειγμα φίλου που έψαχνε να κάνει MBA στο IST (γνωστό κολέγιο στην Αθήνα). Το IST λοιπόν προσφέρει MBA σε συνεργασία με το University of Hartfordshire. Ε λοιπόν, το IST ήθελε να κάνει το course σε πολύ μικρότερη διάρκεια συνολικά (λιγότερες ώρες εβδομαδιαία) απότι απαιτούσε το αγγλικό πανεπιστήμιο. Το Hartfordshire το αρνήθηκε και δεν τους έδωσε το δικαίωμα να χορηγούν τον τίτλο MBA.

 

Μην νομίζουμε ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια θα κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα τους για να ευχαριστήσουν τους κολλεγιάρχες. Όπως και τα αλλοδαπά επαγγελμετικά επιμελητήρια επίσης. Ας πάνε οι απόφοιτοι κολεγίων να γραφτούν στο Institute of Civil Engineers ICE (καλή τύχη..) που ο μέσος Άγγλος μηχανικός χρειάζεται 6-8 χρόνια για να το καταφέρει..

 

Άλλο αυτό και άλλο η τακτική μιας πολιτείας που μας εκθέτει με την αντι-Ε.Ε συμπεριφορά της.

Link to comment
Share on other sites

Ας πάνε οι απόφοιτοι κολεγίων να γραφτούν στο Institute of Civil Engineers ICE (καλή τύχη..) που ο μέσος Άγγλος μηχανικός χρειάζεται 6-8 χρόνια για να το καταφέρει..

Αυτό είναι κατ' εμέ το ζητούμενο. Να υπάρχει ένας φορέας ανά κλάδο που να σε ελέγχει, όχι πως πήρες το χαρτί αλλά τι σόι επαγγελματίας είσαι. Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη έτσι λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Ας την ακολουθήσουμε και εμείς...

Link to comment
Share on other sites

:)

μου αρεσε το τελος:

 

Συμπερασματικά λοιπόν σημειώνεται, ότι η όποια υπαγωγή των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων σε ελέγχους του Υπουργείου Παιδείας και η όποια ονομασία τους δοθεί στην Ελλάδα, δεν επηρεάζουν ούτε την μορφή εκπαίδευσης ούτε το κύρος των πτυχίων, τα οποία απονέμονται στους αποφοίτους των Κολλεγίων από Πανεπιστήμια χωρών της Ε.Ε.

 

ε ρε γλεντια...:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.