Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του εκκλησιαστικού Κτήματος στο Σχιστό


    Το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με την ΕΚΥΟ συμφωνία για την εκπόνηση μελέτης του εκκλησιαστικού Κτήματος Σχιστού Σκαραμαγκά.

    "Επεσαν οι υπογραφές" για τη μελέτη αξιοποίησης του εκκλησιαστικού Κτήματος Σχιστού Σκαραμαγκά, συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων. Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας και το ΤΑΙΠΕΔ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του οικείου ποιμενάρχη μητροπολίτη Νικαίας Αλεξίου, ιεραρχών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών.

    Στην έκταση θα δημιουργηθούν ένα πάρκο αναψυχής αλλά και γραφεία, χώροι logistics, εκθεσιακό κέντρο, χώροι συνεδρίων, αποθηκευτικοί και φορτοεκφορτωτικοί χώροι, αλλά και χώροι όπου θα παράγεται ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές. Η συνολική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €600 εκατ. και να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από την εκκλησία. 

    Η περιοχή που βρίσκεται αριστερά και δεξιά της λεωφόρου λεωφόρο Πειραιώς-Σχιστού-Σκαραμαγκά συνορεύει με το περιβαλλοντικό πάρκο και το νεκροταφείο και διαθέτει άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

    Το έργο σηματοδοτεί την πρώτη εφαρμογή της νέας προσέγγισης στη συνεργασία της Εκκλησίας και της Πολιτείας, καθώς ο παλαιότερος σχεδιασμός της ίδρυσης εταιρείας για την από κοινού αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με το Κράτος δεν προχώρησε στην πράξη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας διακριτών ρόλων εκκλησίας πολιτείας το έργο θα ενταχθεί στα έργα στρατηγικής σημασίας από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, και η Εκκλησία θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ωρίμανση του Έργου.

    Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΚΥΟ αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Φαρμάκη το «The Green Σχιστό» αποτελεί ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο στον τομέα των logistics, με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, και στόχο να αναβαθμίσει ουσιαστικά το περιβάλλον, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και να προσφέρει νέες ευκαιρίες ενίσχυσης και ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα να αναβαθμίσει σημαντικά το Λιμάνι του Πειραιά.

    Η στενή συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με την ΕΚΥΟ θα επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια.


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/anoigei-o-dromos-gia-thn-aksiopoihsh-toy-ekklhsiastikoy-kthmatos-sto-sxisto



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.