
Ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass) αποκτά η Εγνατία Οδός. Επανέρχεται σταδιακά η κυκλοφορία στα επίπεδα προ-κορωνοϊού
Είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που δεν παρέχει τη δυνατότητα διέλευσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass). Αυτό σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς η Εγνατία Οδός θα παρουσιάσει και λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο το δικό της e-pass (EgnatiaPass).
Όπως και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους, η διέλευση με το e-pass θα γίνεται σε ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας. Η προμήθεια του πομποδέκτη είναι δωρεάν, ωστόσο σε περίπτωση απώλειας, υπάρχει κόστος αντικατάστασης.
Ηλεκτρονικό πομποδέκτη της Εγνατίας Οδού θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι, εκτός από τους κατόχους δικύκλων.
Το e-pass της Εγνατίας Οδού αναμένεται να είναι διαλειτουργικό έως τα τέλη του έτους με τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους.
Αυτό σημαίνει ότι με το ίδιο e-pass (της Εγνατίας Οδού ή των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων), ο χρήστης θα μπορεί να διέρχεται στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Hellastron, το ποσοστό των συναλλαγών με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ανήλθε, πέρσι, στο 31,1%. Η τάση είναι αυξητική, λόγω των νέων «συνηθειών» που έχει επιφέρει ο Covid – 19.
Σχετικά με την Εγνατία Οδό και την εξέλιξη της κυκλοφορίας, από τον Ιούλιο διαπιστώνεται σημαντική άνοδος της κίνησης. Η κυκλοφορία επανέρχεται σταδιακά στα προ-κορωνοϊού επίπεδα, καθώς υπολείπεται 5% από πέρσι.
Τέλος και σε ότι αφορά τους νέους σταθμούς διοδίων, συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή όλων των πλευρικών διοδίων και έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει κατασκευαστεί το 80% – 90%.
Φ. Φωτ.
Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B7-e-pass-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BD/
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα