Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ιόνια Οδός: στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα


    Σε φάση ολοκλήρωσης είναι πλέον ο αυτοκινητόδρομος του άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, γνωστότερος ως Ιόνια Οδό. Σήμερα, πριν από λίγο παραδόθηκε στην κυκλοφορία το προτελευταίο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων. Σημειώνεται πως μέχρι το απόγευμα θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα 2 ρεύματα.

     

    Στην τελετή παράδοσης πραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης και πλήθος τοπικών φορέων. Το τμήμα που παραδόθηκε είναι ένα από τα δυσκολότερα της Ιόνιας Οδού καθώς παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

     

    Με την παράδοση αυτών των επιπλέον 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος κλειστός αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της παραχωρησιούχου στο ypodomes.com από αύριο θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Φιλιππιάδα-Πέρδικα μέχρι τις 2 Αυγούστου για να γίνει το κούμπωμα με το βόρειο τελευταίο υπό κατασκευή τμήμα Πέρδικα-Εγνατία μήκους 14χλμ και εντός Αυγούστου, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία δημιουργώντας τον πλήρη αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού με μήκος 196χλμ.

     

    Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθόλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

     

    Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ. στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C, ενώ στο τμήμα συναντάται ο Ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.

     

    Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Ακολουθεί σχετικό βίντεο του Ypodomes.com με την πρώτη περιήγηση στο παραδοθέν τμήμα.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.