Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στα 2 δις ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2020 (1,46 δις. το ΠΔΕ)


    Έγινε γνωστό το «πορτοφόλι» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2020, μέσω της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

    Έτσι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξασφάλισε, για το 2020, 1,46 δις ευρώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 534 εκατ. από τον τακτικό προϋπολογισμό, δηλαδή σύνολο 2 δις ευρώ, έναντι 1,31 δις. και 655 εκατ. αντίστοιχα το 2019.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την εκτέλεση της αποστολής του, όπως η υλοποίηση των έργων υποδομών της χώρας και η ανάπτυξη μεταφορικών και συγκοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

    Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου προβλέπεται να καλύψουν κυρίως δαπάνες για:

    -την επιχορήγηση των συγκοινωνιακών φορέων,

    -την επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

    -την επιχορήγηση των λοιπών φορέων εποπτείας του (Κτιριακές Υποδομές, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας),

    -τη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων,

    -τη λειτουργία της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων και

    -τον εξοπλισμό, την εκτέλεση εργασιών, την κατασκευή έργων, τη συντήρηση-βελτίωση-επέκταση των εγκαταστάσεων των αερολιμένων.

    Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν την κατασκευή εθνικών οδικών αξόνων, έργων μετρό, νέου σιδηροδρομικού δικτύου, επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών, λιμενικών έργων και έργων για τα αεροδρόμια, καθώς και έργων του επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.

    Επίσης, περιλαμβάνονται έργα κτιριακών υποδομών που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των τομέων της υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικά μέγαρα, φυλακές), καθώς και έργα για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

    Του Φώτη Φωτεινού


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%CF%83%CF%84%CE%B1-2-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.