Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ)


    Στη προκήρυξη του διαγωνισμού για τη Μελέτη Καθορισμού Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ) προχώρησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ο καθορισμός των ΖΥΣ αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία της «Ψηφιακής Τράπεζας Γης» μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνονται οριστικές τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5, καθώς και η μεταφορά συντελεστή δόμησης.

    Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκπόνηση των μελετών καθορισμού Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.) και των τριών υποστηρικτικών μελετών όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

    • Σύνταξη Μελέτης Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΜΠΣ).
    • Σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αξιολόγηση των προτεινόμενων από τη ΜΠΣ ρυθμίσεων και κατευθύνσεων 
    • Σύνταξη Προκαταρκτικής Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλόλητας ως υποστηρικτική της ΜΠΣ 
    • Η εκτιμώμενη αξία των μελετών είναι €6.519.847,95 (χωρίς Φ.Π.Α.), και η διάρκεια της Σύμβασης δέκα οκτώ μήνες. 
    • Η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία του διαγωνισμού ανέρχεται σε €129.105,90 (αντιστοιχεί σε ποσό που δεν ξεπερνά το 2% επί της προεκτιμώμενης αξίας της σύμβασης). 

    Προβλέπεται επίσης εγγύηση καλής εκτέλεσης που θα καταθέσει ο ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης η οποία ανέρχεται σε 5% επί της αξίας της σύμβασης.

    ΙΙ.1.1 Σύντομη περιγραφή της σύμβασης είναι η εκπόνηση των μελετών καθορισμού Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.) καθώς επίσης και των υποστηρικτικών μελετών όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

    ● Σύνταξη Μελέτης Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΜΠΣ) βάσει των όσων ορίζονται στην Υπουργική Απόφαση (ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΣ/72343/1885/2021) και στο Παράρτημα αυτής.

    ● Σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αξιολόγηση των προτεινόμενων από τη ΜΠΣ ρυθμίσεων και κατευθύνσεων με βάση τα αναφερόμενα στην ΚΥΑ 107017/2006 (ΦΕΚ 1225 Β’/5-9-2006) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Υ.Α. οικ. 40238/2017 (ΦΕΚ 3759/Β’ 25.10.2017).

    ● Σύνταξη Προκαταρκτικής Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλόλητας ως υποστηρικτική της ΜΠΣ βάσει των όσων ορίζονται στην Υ.Α. 37691/12-09-2007 (ΦΕΚ 1902 Β’/ 2007) Παράρτημα Ι και Παράρτημα ΙΙ, με προσαρμογή των κλιμάκων των απαιτούμενων γεωλογικών χαρτών στις νέες κλίμακες του χωρικού σχεδιασμού και τις λεπτομερέστερες ρυθμίσεις του Ν.4759/2020. Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις, δεν κατανέμεται σε τμήματα και δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές

    ΕΔΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/prokhryxthhke-o-diagwnismos-gia-tis-zwnes-ypodoxhs-syntelesth-domhshs



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.