Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το 2006, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 μ².

     

    Η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε προηγμένης κοινωνίας. Χρηματοδοτώντας το ΚΠΙΣΝ, το όραμα του Ιδρύματος είναι να προσφέρει στη χώρα και την πόλη νέες θεσμικές βάσεις, απαραίτητα στοιχεία για να κινηθεί προς τα εμπρός, καθώς και ένα πλαίσιο για το μέλλον. Παιδεία, πολιτισμός και βιωσιμότητα, τα τρία κύρια στοιχεία του ΚΠΙΣΝ, είναι βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της δυναμικής προοπτικής της πόλης και των ανθρώπων της και για την ενσωμάτωσή τους στον εικοστό πρώτο αιώνα και σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο.

     

    Το μέγεθος, τόσο του έργου, όσο και των ονείρων και των προσδοκιών του Ιδρύματος απαιτούσε την επίδραση και τη δημιουργική παρουσία ενός οραματιστή αρχιτέκτονα. Τον Φεβρουάριο του 2008, μετά από ένα κλειστό διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος επέλεξε ομόφωνα το αρχιτεκτονικό εργαστήρι (Renzo Piano Building Workshop) του Renzo Piano (www.rpbw.com). Επιλέγοντας τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Renzo Piano, το Ίδρυμα διάλεξε έναν αρχιτέκτονα στην κορυφή του επαγγέλματος, ο οποίος διαθέτει όραμα και πνευματική περιέργεια, καθώς και ιστορική και γεωγραφική αντίληψη της θέσης του έργου και της σημασίας του.

     

    Η τοποθεσία του έργου βρίσκεται 4,5 χμ νότια από το κέντρο της Αθήνας, στο Δέλτα Φαλήρου, και το ΚΠΙΣΝ σχεδιάζεται ως πολυλειτουργικός χώρος παιδείας, πολιτισμού και διασκέδασης. Ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει τα 566 εκατομμύρια Ευρώ. Όταν το ΚΠΙΣΝ ολοκληρωθεί, η πλήρης διαχείριση και ο πλήρης έλεγχός του θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα αυτού του είδους στην Ελλάδα και εκ των σημαντικότερων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών έργων που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα. Ως ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ωφελήσει άμεσα την Ελληνική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την εισροή κεφαλαίων, σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

     

    Δείτε το video παρουσίασης:

     

     

    Μπράβο τους.





    Ροδοπουλος

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    ευτυχως που οι πλουσιοι προσπαθουν πριν ''φυγουν'' να αγορασουν καμια καλη θεση εκει που πανε ''αν πανε''

    και αφηνουν και κανα φιλοδωρημα πισω

    Link to comment
    Share on other sites

    Σε μιά χώρα που πριν από 100-150 χρόνια έβριθε χορηγών , τώρα φτάσαμε να αμφιβάλλουμε γιατί κάποιος φτιάχνει ένα Δημόσιο κτίριο .

     

    Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι .

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Σε μιά χώρα που πριν από 100-150 χρόνια έβριθε χορηγών , τώρα φτάσαμε να αμφιβάλλουμε γιατί κάποιος φτιάχνει ένα Δημόσιο κτίριο .

     

    Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι .

     

     

    ΒΑS οπως λες πριν 100-150 χρονια ειχαμε  ΕΥΕΓΕΡΤΕΣ....το μεγαλυτερο μερος αν οχι ολο πηγαινε σε δωρεες

    αν συγκρινεις αντιστοιχα τωρα ειναι φιλοδωρημα

     

     

    ακομα και αυτο καλο ειναι αλλα κανε μια συγκριση με ΑΒΕΡΩΦ -ΖΑΠΠΑΣ -ΤΟΣΙΤΣΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΣΤΑΥΡΟΥ-ΣΙΝΑΣ-ΒΑΡΒΑΚΗΣ-ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ-ΣΥΓΓΡΟΣ και ποσους αλλους που ξεχνω....

     

    τελικος τσαμπιονσ λιγκ  με Γ τοπικο !!!

    Link to comment
    Share on other sites

    Η άμεση πρόσβαση που έχουμε πια στην πληροφορία, μας έχει κάνει να αμφισβητούμε τα πάντα μόνο για να τα αμφισβητήσουμε. 

    Και αν στις μέρες μας ένα ιδιωτικό έργο 600,000,000 ευρώ φαντάζει ως ψίχουλα ευεργεσίας σε σχέση με τους ευεργέτες του παρελθόντος τότε ίσως θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε τόσο Κρητικοί και να γίνουμε περισσότερο κριτικοί....

    Και αξίζει να διαβάσετε και την υπεραξία του έργου για την γύρω περιοχή...

     

    http://www.snfcc.org/media/8428/SNF-Impact-Assessment-25Mar11-GR.pdf

    Link to comment
    Share on other sites

    Ένα μεγάλο μπράβο για δύο λόγους. 

    Καταρχήν τα χρήματα δεν δόθηκαν στο αδηφάγο Κράτος για να τα στείλουν στη συνέχεια στη Γερμανία. 

    Είναι ο πολιτισμός, που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, βάλλεται από το Κράτος και πρέπει να υποστηριχθεί από όποιον μπορεί και όπως μπορεί. Είναι εθνική επιταγή που όλοι μας με τις δυνάμεις μας πρέπει να υπηρετούμε.

    Να σημειωθεί ότι δεν είμαι άνθρωπος των τεχνών, αλλά αγαπάω ότι είναι Ελληνικό.   

    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ δεν θα κάνω συγκρίσεις εποχών . Αν όμως δεν κάνω λάθος , τα τελευταία 60-100 χρόνια , πέραν του Ωνασείου και του εν λόγω έργου , δεν έχουμε κάποιο άλλο ανάλογο .

    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ δεν θα κάνω συγκρίσεις εποχών . Αν όμως δεν κάνω λάθος , τα τελευταία 60-100 χρόνια , πέραν του Ωνασείου και του εν λόγω έργου , δεν έχουμε κάποιο άλλο ανάλογο .

     

     

    σε αυτο δεν μπορω παρα να συμφωνησω 100%

     

     

    και το ξαναλεω δεν το αμφισβητω........πολυ καλα το κανουν και ΜΠΡΑΒΟ.....δεν ειμαι μηδενιστης.........απλα μην ΥΠΕΡΤΙΜΑΜΕ στην τελικη 8-)

    Link to comment
    Share on other sites

    Το άσχημο είναι ότι δεν μπορούμε να υπερτιμήσουμε γιατί απαιτείται σύγκριση και δυστυχώς δεν έχουμε συγκριτικά , αφού δεν έχουμε χορηγούς .

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.