Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι δέκα (10) περιοχές με την υψηλότερη απόδοση σε ακίνητα εισοδήματος


    Το πως διαμορφώθηκαν οι τάσεις στα ακίνητα εισοδήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2024 παρουσιάζει σε νέα έρευνά της η εταιρεία Protio.

    Μετά από την συλλογή και μελέτη δεδομένων σε ακίνητα εισοδήματος, στην περιοχή της Αττικής, από τον Ιανουάριο ως και το Μάρτιο, προκύπτουν οι περιοχές με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον βάσει απόδοσης ακινήτου.. 

    Συγκεκριμένα, στην κορυφή της λίστας των περιοχών με την υψηλότερη απόδοση ακινήτων εισοδήματος βρίσκεται η Πλατεία Αμερικής με 6.9% και ακολουθεί η περιοχή του Πολυτεχνείου με 6.6%.  Για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο Κορυδαλλός και η ανερχόμενη γειτονιά της Πλατείας Αττικής παραμένουν στη λίστα με τις υψηλότερες αποδόσεις, με απόδοση 6.3%.

    Παράλληλα, για αυτό το χρονικό διάστημα που εξετάζουμε, το Αιγάλεω και η Πλατεία Βικτωρίας παραμένουν πρωταγωνιστές, με αποδόσεις 6.1% και 6% αντίστοιχα, αποτέλεσμα που οφείλεται στην συνεχή επέκταση των ορίων του κέντρου της Αθήνας. Οι συγκεκριμένοι δείκτες καθιστούν τις παραπάνω περιοχές εξαιρετικές επενδυτικές επιλογές. Στην ίδια θέση βρίσκεται και το  Περιστέρι, μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές της Αττικής, με απόδοση 6%, και παραμένει μία από τις πιο ελκυστικές επενδύσεις για ακίνητα εισοδήματος με σταθερή ζήτηση. 

    image.png.20dcc7add3c8666e5fc2d3a19f511cce.png

    Στις περιοχές του κέντρου της Αττικής νέα προσθήκη αποτελεί και η περιοχή του Ζωγράφου, με απόδοση 5.8% λόγω σημαντικής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται και η απόδοση του Περισσού με 5.7%, μία περιοχή η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την άφιξη του νέου μετρό.

    Εκτός από τις περιοχές που πρωτοστατούν και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, στη λίστα πλέον προστίθεται μια νέα περιοχή των Βορείων Προαστίων της Αττικής. Η Εκάλη εμφανίζεται δυναμικά πρώτη φορά με απόδοση 5.8% λόγω αισθητής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή. Η νέα προσθήκη επισημαίνει την δυναμική των επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

    Μέσα από την ανάλυση της Protio παρατηρείται και για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ενδιαφέρουσα μεταβολή στις επενδυτικές τάσεις, όπου ανερχόμενες περιοχές διατηρούν σταθερά υψηλή κατάταξη και ταυτόχρονα νέες περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

    Ο Αντώνης Φιοράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας σχολίασε: "Παρατηρούμε πως και για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η αγορά ακινήτων στην περιοχή της Αττικής  προσφέρει σταθερά καλές αποδόσεις και νέες ευκαιρίες. Όπως διαμορφώνεται σήμερα το περιβάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή για επένδυση σε οικιστικά ακίνητα, λόγω της σταθερής ανάπτυξης της οικονομικής αγοράς και των βελτιώσεων στις αστικές υποδομές".


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/oi-10-perioxes-me-thn-ypshloterh-apodosh



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.